Pirjo Heikkilä oli kuullut huhuja Pirkka-Pekka Peteliuksesta. Kuva: Olga Poppius
Pirjo Heikkilä oli kuullut huhuja Pirkka-Pekka Peteliuksesta. Kuva: Olga Poppius

Uusi Koomikot-sarja on kuin halvalla tehty Vain elämää. Ensimmäisessä jaksossa vietetään Pirkka-Pekka Peteliuksen päivää.

Tiistai-iltana tv:ssä alkaa uusi ohjelma Koomikot, jossa tutustutaan koomikoiden sielunmaisemaan ja kerrataan heidän uraansa. Ohjelmassa ovat mukana Pirjo Heikkilä, Miitta Sorvali, Sami Hedberg, Heikki Silvennoinen, Pirkka-Pekka Petelius ja Jarkko Tamminen.

Ohjelma on toteutettu täsmälleen samalla tavalla kuin Vain elämää sillä erotuksella, että Koomikot on Vain elämää -sarjaa kotikutoisempi. Koomikot rupattelevat ruokapöydän ääressä aamiaisella, lounaalla ja illallisella ja turisevat ammattinsa hienoista ja huonoista puolista. Tietysti illan päähenkilö liikuttuu jossain vaiheessa päivää omasta elämänviisaudestaan ja tirauttaa pari kyyneltä.

Ensimmäisessä jaksossa muistellaan Pirkka-Pekan uraa Velipuolikuu-ajoista Pulttibois-aikoihin. Osa koomikoista tuntee P-P:n entuudestaan, mutta Pirjo Heikkilälle mies on tuntematon.

– Olin kuullut siitä juttuja, että se on todella adhd ja maanis-depressiivinen ihminen. Itse olin ajatellut, että se on viisas, hiljainen mies, joka polttelee piippua ja tuijottelee järvelle, Pirjo miettii jaksossa.

Omana päivänään kukin koomikko saa myös keksiä jotain yhteistä tekemistä. P-P:n päivänä mennään tietysti bongaamaan lintuja.

Päivä huipentuu valheenpaljastustestiin, jossa muut koomikot esittävät päivän päähenkilölle väitteitä. Valheenpaljastuskone kertoo, puhuuko tämä totta vai ei.

Pirjo haluaa tietää P-P:n vastauksen tällaiseen kysymykseen:

– Haluaisitko työntää kyrpäsi perseeseen?


Pirkka-Pekka Petelius, Miitta Sorvali, Jarkko Tamminen, Sami Hedberg, Pirjo Heikkilä ja Heikki Silvennoinen saavat oman Vain elämää -hetkensä Koomikot-sarjassa.

Koomikot TV5:lla tiistaisin kello 21.00

Lue myös:

Näin sinustakin tulee hauska nainen

Muistatko nämä 80-luvun suosikkisanonnat?

Pirkka-Pekka Petelius kiistää paheksuneensa nuoria koomikoita

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.