Pirjo Heikkilä oli kuullut huhuja Pirkka-Pekka Peteliuksesta. Kuva: Olga Poppius
Pirjo Heikkilä oli kuullut huhuja Pirkka-Pekka Peteliuksesta. Kuva: Olga Poppius

Uusi Koomikot-sarja on kuin halvalla tehty Vain elämää. Ensimmäisessä jaksossa vietetään Pirkka-Pekka Peteliuksen päivää.

Tiistai-iltana tv:ssä alkaa uusi ohjelma Koomikot, jossa tutustutaan koomikoiden sielunmaisemaan ja kerrataan heidän uraansa. Ohjelmassa ovat mukana Pirjo Heikkilä, Miitta Sorvali, Sami Hedberg, Heikki Silvennoinen, Pirkka-Pekka Petelius ja Jarkko Tamminen.

Ohjelma on toteutettu täsmälleen samalla tavalla kuin Vain elämää sillä erotuksella, että Koomikot on Vain elämää -sarjaa kotikutoisempi. Koomikot rupattelevat ruokapöydän ääressä aamiaisella, lounaalla ja illallisella ja turisevat ammattinsa hienoista ja huonoista puolista. Tietysti illan päähenkilö liikuttuu jossain vaiheessa päivää omasta elämänviisaudestaan ja tirauttaa pari kyyneltä.

Ensimmäisessä jaksossa muistellaan Pirkka-Pekan uraa Velipuolikuu-ajoista Pulttibois-aikoihin. Osa koomikoista tuntee P-P:n entuudestaan, mutta Pirjo Heikkilälle mies on tuntematon.

– Olin kuullut siitä juttuja, että se on todella adhd ja maanis-depressiivinen ihminen. Itse olin ajatellut, että se on viisas, hiljainen mies, joka polttelee piippua ja tuijottelee järvelle, Pirjo miettii jaksossa.

Omana päivänään kukin koomikko saa myös keksiä jotain yhteistä tekemistä. P-P:n päivänä mennään tietysti bongaamaan lintuja.

Päivä huipentuu valheenpaljastustestiin, jossa muut koomikot esittävät päivän päähenkilölle väitteitä. Valheenpaljastuskone kertoo, puhuuko tämä totta vai ei.

Pirjo haluaa tietää P-P:n vastauksen tällaiseen kysymykseen:

– Haluaisitko työntää kyrpäsi perseeseen?


Pirkka-Pekka Petelius, Miitta Sorvali, Jarkko Tamminen, Sami Hedberg, Pirjo Heikkilä ja Heikki Silvennoinen saavat oman Vain elämää -hetkensä Koomikot-sarjassa.

Koomikot TV5:lla tiistaisin kello 21.00

Lue myös:

Näin sinustakin tulee hauska nainen

Muistatko nämä 80-luvun suosikkisanonnat?

Pirkka-Pekka Petelius kiistää paheksuneensa nuoria koomikoita