Mustat lesket -sarjan Pihla Viitala kertoi Radio Aallon haastattelussa, että roolihahmon mielivaltaisimmatkin teot on jotenkin perusteltava itselleen, jotta hahmosta saa uskottavan.

Mustat lesket -draamasarjan Pihla Viitala kävi maanantaina Radio Aallon Dynastian vieraana. Viitala puhui haastattelussa roolihahmon omaksumisesta ja rooliin uppoutumisesta.

Viitala näyttelee sarjassa Veeraa, joka unelmoi onnellisesta ja tavallisen tasaisesta elämästä. Unelma on kuitenkin murskaantunut hänen miehensä hämäräbisnesten ja uhkaavalta vaikuttavan käytöksen takia. Lopulta Veera päättää kahden yhtä epätoivoisessa tilanteessa elävän ystävänsä (Malla Malmivaara ja Wanda Dubiel) kanssa murhata aviomiehensä.

Viitala kertoi haastattelussa, että roolihahmonsa puolella on oltava, sitä on ymmärrettävä ja jopa sen mielivaltaisimmat ajatusten oikut on jotenkin perusteltava itselleen – kaikki kun kuitenkin on vain "leikkiä".

– Jos sä itse uskot sen, mitä sä teet, niin kyllä katsojakin sen ostaa, Viitala sanoi.

Millaisen taustatarinan Viitala loi omassa mielessään hahmolleen Veeralle? Katso video! Jos se ei näy, voit katsoa sen Radio Aallon sivuilta.

Lue myös:

Tv-arvio: Mustilla leskillä on pari viikkoa aikaa koukuttaa katsojansa

Mikko Leppilampi: "Mustat lesket on maailmanluokan sarja"

Lisää Pihla Viitalasta:

Tuore äiti Pihla Viitala: "Nyt vietämme kiertolaiselämää"

Nyt seuraa korvamatovaroitus: niiltä ei nimittäin välty fantastisen Broadway-musikaalitaltioinnin jälkeen.

IS TV-LEHTI: Irving Berlin: Holiday Inn (2016) on täynnä amerikkalaissäveltäjän ikivihreitä, jotka jäävät soimaan pitkäksi aikaa: Blue Skies, Cheek to Cheek, Heat Wave...

Venäjällä syntynyt Irving Berlin (1888–1989) sävelsi urallaan yli 900 kappaletta, 19 musikaalia ja 18 elokuvan musiikin. Hänen tunnetuin kappaleensa White Christmas tuli tutuksi elokuvassa Holiday Inn (1942), mutta löi läpi vasta, kun koti-ikävän vaivaamat sotilaat vaativat armeijan radiota soittamaan kappaletta jatkuvasti. Seuraavana vuonna kappale sai parhaan laulun Oscar-palkinnon.

Ensiesittäjä Bing Crosbyn alkuperäisversiota on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen myydyimmän singlen. Se on myös kautta aikain äänitetyin joululaulu yli 500 artistin esittämänä.

Musikaali perustuu Holiday Inn -elokuvaan, joka oli suomeksi Ravintola Vapaa-aika. Oikeammin nimi tarkoittaa Hotelli Juhlapyhä, koska Irving Berlinin ajatuksena oli säveltää elokuvaan yksi kappale vuoden jokaiselle juhlapyhälle.

Broadway-musikaalissa on vahva varietee-henki – se lienee kumarrus säveltäjälle, joka aloitti uransa katulaulajana ja vaudeville-esiintyjänä. Musiikillinen iloittelu on värikkäästi puvustettu, nokkelan yksinkertaisesti lavastettu ja piiruntarkasti tanssittu.

Irving Berlin: Holiday Inn, Teema & Fem klo 14.15

Rikosdraama Monster - Aileen Wuornos kertoo suomalaiset sukujuuret omaavan sarjamurhaajan synkän tositarinan.

IS TV-LEHTI: Aileen Wuornos (1956–2002) kasvoi karuissa oloissa. Lasten hyväksikäytöstä tuomittu skitsofreenikko-isä hirttäytyi vankilassa 1969. Teiniäiti hylkäsi kaksi lastaan Aileenin ollessa nelivuotias. Heidät adoptoivat Troyssa, Michiganissa asuneet isovanhemmat, joiden sukujuuret olivat Iin Olhavassa.

Alkoholi, pahoinpitelyt ja insestiset suhteet olivat arkea isovanhempien luona. Wuornos tuli raskaaksi ensimmäisen kerran 14-vuotiaana – isoisänsä ystävän raiskaamana. Wuornos sai jo 18-vuotiaana tuomion ampuma-aserikoksesta ja päätyi Floridaan liftailevaksi prostituoiduksi.

Pitkä syöksykierre päättyi seitsemän miehen murhaamiseen 1989–90. Wuornos ja mukana kulkenut tyttöystävä jättivät useita johtolankoja, ja ratkaiseva virhe oli pantata uhrien omaisuutta. Wuornos pidätettiin 9. tammikuuta 1991.

Wuornos tunnusti surmat, mutta vetosi itsepuolustukseen. Vähän ennen kuolemaansa hän myönsi tehneensä kaikki veriteot ryöstötarkoituksessa, mutta kertomukset vaihtelivat niin usein, että totuus jäi hämäräksi.

Monsterin (2003) lisäksi Wuornosista on tehty useita elokuvia, kirjoja ja jopa oopperaesitys. Kuuluisimpia ovat Nick Broomfieldin kaksi dokumenttielokuvaa, Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer (1992) ja Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003).

Elokuva: Monster - Aileen Wuornos , AVA klo 21.00