Nämä miehet yrittävät vokotella varattuja naisia Temptation Islandin toisella kaudella. Kuvat: Toni Tuominen
Nämä miehet yrittävät vokotella varattuja naisia Temptation Islandin toisella kaudella. Kuvat: Toni Tuominen

Tuotanto lupaa, että tänä vuonna katsojille näytetään "aivan kaikki".

Temptation Island Suomi -ohjelman toisen kauden pariskuntien nimet kerrotaan parin viikon päästä, mutta 24 sinkun nimet on nyt julkistettu.

– Kaikilla mittareilla mitattuna luvassa on kovempaa meininkiä. Oli kyse sitten tapahtumista, äksönistä, tunteista tai draamasta. Kaikilla näillä mennään seuraavalle levelille, ohjelman juontaja Sami Kuronen kertoo tiedotteessa.

Sarjaa on myös uudistettu. Tällä kaudella kuvauksissa oli käytössä tekniikkaa, joka mahdollisti kuvaamisen kaikkialla ja kaikkina aikoina. Nyt katsojille luvataan, että he näkevät "aivan kaiken".

Kohusarjassa neljä pariskuntaa lähtee matkalle paratiisisaarelle. Kolmen viikon matkan ideana on panna suhde koetukselle ja katsoa, onko parilla haluja jatkaa yhdessä vai jääkö loma viimeiseksi.

Sinkkumiehet

EETU, 24

Helsinkiläistä Eetua kuvaillaan huumorintajuiseksi kaveriksi, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Naisille Eetu lupaa tukevaa olkapäätä niin iloissa kuin suruissakin. Eetulla on telinevoimistalijatausta, ja hän on koulutukseltaan liikuntaneuvoja.

IIRO, 25

Helsinkiläinen Iiro on ollut aikaisemmin Aatami etsii Eevaa ja Hottikset -ohjelmissa. Iiro tienaa leipänsä juontajana ja stripparina. Iiro tuntee myös Hottiksista julkisuuteen singahtaneen Bile-Danin. Sinkkuna hän on viihtynyt jo neljä vuotta.

AARO, 23

Aaro on helsinkiläinen merkonomi, joka on viihtynyt sinkkuna vuoden ja on vauhdikkaan sinkkuelämänsä myötä tullut tutuksi Helsingin yöelämässä. Vaaleatukkaisista naisista pitävän Aaron motto onkin ”Ilta ei ole onnistunut, jos ei seuraavana aamuna ole morgania”. Pohjimmiltaan Aaro kertoo olevansa rauhallinen.

ALEKSI, 23

Ylivieskalainen Aleksi harrastaa kuntosalia ja nukkumista. Vuoden sinkkuna ollut rakennusmies on kotoisin maalta ja erottuu sinkkumiesporukasta rauhallisella ja matalalla puheäänellään.

JAAKKO, 19

Jaakko on iloinen videobloggaaja Lahdesta. Sinkkuna hän on viihtynyt jo pidemmän aikaa. Jaakko kuvailee itseään värikkääksi somepersoonaksi.

JERI, 20

Rento ja sosiaalinen Jeri on kaikkien kaveri. Sinkkuna hän on ollut reilu kolme vuotta ja nauttii sinkkuelämästään, kavereiden kanssa hengailusta, yöelämästä ja perheen kanssa ajan viettämisestä. Vapaa-aikanaan Jeri käy kuntosalilla ja työkseen hän tekee myyjän hommia.

JESSE, 22

Porvoolainen logistiikka-alalla työskentelevä Jesse kuvailee itseään äkkipikaiseksi, kärsimättömäksi ja vaativaksi, mutta väittää silti olevansa mukavaa seuraa. Jesse on mukana myös Scandinavien Hunkseissa. Pienistä asioista iloiseksi tulevan Jessen harrastuksiin kuuluvat kuntosali, salibandy, tanssi ja laulaminen. Mottona hänellä elämässä on ”Älä murjota, et koskaan tiedä, kuka saattaa rakastua hymyysi!”.

JOEL H, 21

Joel,lempinimeltään Joli, on luonteeltaan rauhallinen, avoin ja muut huomioon ottava persoona. Sinkkuna hän on viihtynyt kahdeksan kuukautta. Kaikkien kanssa toimeen tuleva, helsinkiläinen datanomi on kuulemma sinkkuna menevämpi kuin parisuhteessa ollessaan.

JOEL E, 27

Porvoolainen Joel on räjäytystöitä tekevä nuorimies. Sinkkuelämää hänellä on takanaan noin kolme vuotta. Joel uskoo, että sen kyllä sitten huomaa, kun kolahtaa! Harrastuksia Joelilla on koripallo ja punttisali.

KARRI, 28

Karri on huomaavainen herrasmiesrenttu Helsingistä. Sinkkuna hän on viihtynyt vähän yli vuoden verran. Karri työskentelee lähettinä, mutta viettää muuten vauhdikasta sinkkuelämää. Kotona ollessaan Karri kokkailee ja nukkuu pitkiä päiväunia.

TONTSA, 28

Tontsa on omien sanojensa mukaan ”perusputkari” Vantaalta, joka tekee kaiken kahteen kertaan. Tämän pehmeän nallekarhun harrastuksiin kuuluvat punttisali, viini, ruoanlaitto ja karaoke. Tontsa on luonteeltaan kaikille mukava, seurallinen viihdyttäjä, joka ei jää epäselväksi Temptation Islandillakaan.

TUOMAS, 23

Stubeksi kutsutun Tuomaksen sinkkuelämä täyttyy työnteosta, salilla treenaamisesta ja kavereiden kanssa hauskanpidosta. Sitä oikeaa ei vakavaan suhteeseen Tuomaksen kohdalle ole vielä osunut ja vapaa-aikansa hän vetääkin aina satanen lasissa.

Sinkkunaiset

AINO, 20

Tamperelainen Aino työskentelee tarjoilijana ja harrastaa tanssia. Aino innostuu helposti välillä hulluistakin ideoista ja käy paljon viihteellä. Ainon unelmien mies on uskollinen ja rehellinen. Hän uskoo hurmaavansa miehen olemalla ihan vain oma itsensä. Sinkkuna Aino on ollut pari vuotta.

EVE, 20

Lahtelainen opiskelija Eve on seikkailunhaluinen ja päämäärätietoinen ilopilleri, joka on nauttinut sinkkuelämästä lähes koko elämänsä. Miehekkäät miehet saavat Even pään kääntymään. Ystävät ja hauskanpito ovat iso osan Even elämää.

HANNA, 30

Nokialainen Hanna on ammatiltaan parturi-kampaaja, mutta hän valmistuu pian myös personal traineriksi. Hanna harrastaa kuntosalia ja crossfitiä, mutta nähdään hänet silloin tällöin yöelämässäkin. Villiä sinkkuelämää Hannalla on takanaan reilu puoli vuotta, ja se jatkuu Hannan omien sanojen mukaan siihen saakka, kunnes löytyy se spesiaali, joka hänet ansaitsee.

HENNA, 30

Henna on kotoisin Pohjanmaalta, mutta asuu nykyisin Helsingissä. Henna on iloinen tyyppi, joka yrittää nauttia elämästä täysillä. Hän viettää paljon aikaa ystäviensä kanssa, harrastaa juoksua ja ratsastusta. Henna on viettänyt pääasiallisesti rauhallista sinkkuelämää reilu kaksi vuotta.

JASMIINA, 25

Kotkalaisen Jasmiinan mielestä sinkkuelämässä on parasta vapaus tehdä, mitä haluaa ja heittäytyä elämään. Muun muassa Miss Finest - ja Miss Meripäivät -finalistinakin ollut Jasmiina saattaakin katsoa elämää vähän liian vaaleanpunaisten lasien läpi, ja ystävät saavat palautella häntä takaisin todellisuuteen. Jasmiina rakastaa elämää, jossa sattuu ja tapahtuu, ja päättäväisen yrittäjän mottona onkin: jos riski on olemassa, se on otettava.

JESSI, 20

Imatran taskuraketti, Jessi, on itsepäinen ja temperamenttinen sinkkunainen. Baarissa työskentelevä Jessi rakastaa tatuointeja ja täyttää sinkkuelämänsä työnteolla. Rentoutuessaan hän kuitenkin tykkää hemmotella itseään, nukkua ja lenkkeillä.

JOHANNA, 22

Johanna elää tunteella, eikä pelkää heittäytyä uusiin juttuihin. Vakuutusalalla työskentelevällä Johannalla on äkkipikainen luonne ja vahvoja mielipiteitä, eikä hän pelkää tavoitella sitä, mitä haluaa. Porista kotoisin oleva Johanna tuntee myös Temptation Islandin ensimmäisellä kaudella mukana olleen Ritan. Johanna on viihtynyt sinkkunat vasta puoli vuotta, mutta ottaa nyt kaiken irti sinkkuelämästään.

LAURA, 19

Hyvinkääläinen heppatyttö Laura on ollut sinkkuna koko ikänsä. Apulaismyymäläpäällikön töitä tekevälle ja päällikön urasta haaveilevalle Lauralle miehessä tärkeintä on sielu ja sisin, mutta kaksimielinen huumorintaju vetoaa myös omasta mielestään hulluun Lauraan. Iskiessään silmänsä johonkin mieheen Laura tekee kaikkensa saadakseen, mitä haluaa.

SONYA, 24

Tumma Sonya on tatuointeja rakastava, rempseä tamperelainen, jolta löytyy pitkiä seurustelusuhteita historiastaan. Viimeiset puoli vuotta hän on ollut sinkku. Parturi-kampaajan, maskeeraajan ja vartijan hommia tekevä Sonya tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja on kuulemma aina valmiina sekoittamaan pakkaa.

TERESA, 23

Puolitoista vuotta sinkkuna viihtynyt hoitoalan ammattilainen, Teresa,  kuvailee itseään oikeudenmukaiseksi, äkkipikaiseksi äkäpussiksi. Teresa harrastaa jenkkifutista ja omistaa koiran. Sinkkuelämässä hän rakastaa sitä, että voi keskittyä vain itseensä ja omaan hyvinvointiin.

TIINA, 24

Oulusta hiljattain Helsinkiin muuttanut ravintola-alalla työskentelevä, iloinen ja maanläheinen Tiina viettää vapaa-aikansa ystäviensä seurassa, sekä jääkiekkoa seuraten. Sinkkuna Tiina on viihtynyt nelisen vuotta.

TINJA, 20

Temptation Islandin punapää, itähelsinkiläinen Tinja on pirteä, energinen, avoin ja kokeilunhaluinen. Sinkkuelämää hän on viettänyt noin kolme vuotta. Kahvilatyöntekijänä työskentelevä Tinja pitää huumorintajuisista ja härskejäkin juttuja kertovista miehistä.

Temptation Island Suomi 2 keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella. Sarja alkaa keskiviikkona 23.3. kello 21.

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

Tubettaja Janne Naakan vinkit netin opetteluun:

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00