Kingiä juontaa näyttelijä Antti Holma. Kuva: MTV3
Kingiä juontaa näyttelijä Antti Holma. Kuva: MTV3

Me Naisten raati arvuuttelee, kenestä lauantaina alkavan Kingi-sarjan sketsihahmoihin on otettu mallia. Katso veikkaukset!

Tsiisus Nieminen


Selvä Lauri Tähkä – viettihän Laurikin lapsuutensa Etelä-Pohjanmaalla Teuvalla, mistä Krista Kososen hahmo Tsiisus on kotoisin. Ehkä olemuksessa on myös ripaus tangokuninkaallista, esimerkiksi Amadeus Lundbergia.

Martti Alanen


Martti Alasessa on samaa taiteilijan herkkyyttä kuin Yölintu-solistissa Simo Silmussa. Martti, jota esittää näyttelijä Riku Nieminen, kärsii esiintymiskammosta, ja myös Simo on puhunut jännittämisestään. Martin tyylissä on jotain samaa kuin mäkihyppääjä-laulaja Matti Nykäsen tyylissä – farkut kainaloihin ja menoksi!

Hippu Kylberg


Armi Toivasen esittämä Hippu on nuori ja tukkakin on toisella puolella päätä kuin Sannilla. Pukeutumiseen Hippu lienee ottanut mallia putiikinpitäjä Susanna Penttilältä, joka suosii niukkaa linjaa vaatevalinnoissaan.

Arto ”Mosse” Moilanen


Seksipommi! Jaakko Saariluoman hahmon ja laulaja Tom Jonesin ulkonäkö on lähes yksi yhteen. Mosse on liikemies, kuten Björn ”Nalle” Wahlrooskin.

Tove Hansson


Iina Kuustosen hahmo Tove Hansson rakastaa koiria vähintään yhtä paljon kuin poliitikko Hannele Luukkainen kissoja. Toven olemuksessa on myös aimo annos Jani-Petteriä Putous-viihdeohjelman kolmannelta kaudelta.

Jani Pesonen


Muistatteko Jani Wickholmin Idolsin ensimmäiseltä tuotantokaudelta? Jussi Vatasen esittämä Jani Pesonen saattaa olla toisinto hänestä. Perhekeskeisyydessään Jani, käpyläläinen koti-isä, muistuttaa myös Iholla-sarjassa nähtyä Yrjänää.

Hannu Pakarainen


Tämä on hahmoista vaikein – Aku Hirviniemen esittämä Hannu Pakarainen on lähihoitaja ja juvalainen hokijätkä, jossa on ripaus BB-kilpailijaa, esimerkiksi viime kaudella nähtyä 18-vuotiasta Jonia Vantaalta. Ja koska Hannu on jääkiekko- ja musiikkimiehiä, hänessä on ripaus Arttu Wiskaria.

Lue myös:

Onko vanhojen Putous-näyttelijöiden uusi ohjelma yhdistelmä Idolsista ja Putouksesta? Katso sketsihahmot!

Riku Nieminen puolustaa Kingi-ohjelmaa: ”Emme tee Putouksen toisintoa”

Onko tässä tosielämän Putous-Antsku?

Kuningatar Elisabet II:n elämästä kertovan hittisarjan toinen kausi on nyt katsottavissa Netflixissä. Mitkä koukuttavan sarjan tapahtumista ovat historiankirjojen valossa totta – ja mitkä eivät?

Prinssi Philip lähti seikkailemaan ja jätti Elisabetin yksin

Totta. Kakkoskauden yksi suurista teemoista on prinssi Philipin etsikkoaika. Vuonna 1956 mies todella lähti viideksi kuukaudeksi seilaamaan pitkin poikin maailman meriä rehvakkaassa herraseurassa. Hänen rinnallaan oli aviokriisissä rypevä Mike Parker (1920–2002), joten myös prinssin moraali joutui epäilyttävään valoon. 

Joskus prinssinkin pitää vain jättää kaikki ja mennä. Kuva: Netflix
Joskus prinssinkin pitää vain jättää kaikki ja mennä. Kuva: Netflix

Prinssi Philip oli rakastunut ballerinaan

Ei todisteita! Kun Elisabet sujauttaa tv-sarjassa miehensä matkalaukkuun kirjeen, hän  törmää medaljonkiin, jossa on ballerina Galina Ulanovan kuva. Sarjassa annetaan ymmärtää, että kuvassa oli prinssin salainen rakastettu.

Galina Ulanova (1910-1998) oli tosiaan venäläinen ballerina, ja hän saapui Lontooseen uransa loppuvaiheessa vuonna 1956, mutta hän ei tuntenut prinssiä. 

Tanssijarakastetun hahmo perustunee huhuun, jonka mukaan Philipillä olisi ollut suhde Pat Kirkwoodin (1921–2007) kanssa vuonna 1948 (samaan aikaan, kun Elisabet oli raskaana, auts). Tanssija-näyttelijä itse tyrmäsi aina suhdehuhut ja sanoi heidän olleen vain ystäviä. 

Pääministeri ei uskonut Lontoon savusumun vaarallisuuteen, sitten avustaja kuoli

 Osittain totta, osittain ei. Pääministeri Winston Churchill (1874–1965) ei tosiaan tahtonut uskoa Lontoon tappavaan savusumuun, ja kyllä vuonna 1952 savusumu aiheutti 12 000 ihmisen kuoleman. Savusumun takia bussiturmassa menehtynyt avustaja on kuitenkin keksitty hahmo, joka on kirjoitettu useamman Churchillin entisen avustajan muistelmien pohjalta.

Prinsessa Margaretilla oli kielletty suhde Peter Townsendiin 

Totta. Hävittäjälentäjä ja ylitallimestari Peter Townsend (1914–1995) ja prinsessa Margaret todella rakastuivat, mutta koska miehellä oli takanaan avioero, avioliitto ei tullut kysymykseenkään. Kakkoskaudenkin prinsessalla on edessään lisää historiallisesti paikkansapitävä sydänsuruja.

Ykköskaudella Margaret (Vanessa Kirby) rakastui Peter Townsendiin (Ben Miles), kakkoskaudella seuraa lisää kuninkaalliselle sopimattomia suhteita. Kuva: Netflix
Ykköskaudella Margaret (Vanessa Kirby) rakastui Peter Townsendiin (Ben Miles), kakkoskaudella seuraa lisää kuninkaalliselle sopimattomia suhteita. Kuva: Netflix

Prinssi Philip pakotti poikansa karuun ja kaukaiseen sisäoppilaitokseen

Valitettavasti totta. Kuningataräiti toivoi, että herkkä nuorukainen olisi saanut jäädä opiskelemaan lähemmäs kotia, mutta prinssi Philip vaati, että hänen poikansa lähtee Gordonstounin tiukkakuriseen sisäoppilaitokseen Skotlantiin. Prinssi Philip oli itse opiskellut siellä ja viihtynyt. Charles kuitenkin vihasi aikaansa opinahjossa, ja on kuvaillut sitä ”vankeusrangaistukseksi”.  

Nuori Charles (Billy Jenkins) vihasi vuosiaan Gordonstonin siäsoppilatoksessa. Kuva: Netflix
Nuori Charles (Billy Jenkins) vihasi vuosiaan Gordonstonin siäsoppilatoksessa. Kuva: Netflix

The Crownin toinen kausi nyt Netflixissä.

Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Tänään heitä saa seurata 8 tuntia putkeen!

IS TV-LEHTI: Sohvaperunat on kätevä ohjelma. Se on hauskaa viihdettä. Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Nauramme siis itsellemme.

Sohviksista on myös tullut suomalaisten kavereita. Eiväthän ihmiset enää käy toistensa luona kylässä läheskään niin paljon kuin ennen, joten nämä toimivat hyvänä korvikkeena.

Lisäksi Sohvaperunoita katsomalla voi kelata aika nopeasti viikon tv-puheenaiheet – ja nyt myös koko syksyn puheenaiheet, sillä kauden kaikki jaksot esitetään perjantai-illan ja yön ratoksi putkeen!

Alkujaksossa tunteita nostattaa Vain elämää -sarja, jossa Kaija Koo esittää Sannin kappaleen Että mitähän vittua. Voimakas tulkinta saa kyyneleet useamman sohviksen silmiin.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini.

Vihoviimeisessä jaksossa katsellaan Suomen suosituinta ohjelmaa eli Linnan juhlia. Loistavaa: tästä ne parhaat palat voi kerrata pikakelauksella.

Joka kaudella katsoja voi ihastua eri sohvakuntiin. Ukkiskerho on niittänyt mainetta, eikä se petä tälläkään kaudella, mutta itse tykkään rovaniemeläisparista eli Jormasta ja Soilesta iltapalalla tv:n ääressä. Myös helsinkiläisten nuorten Iidan ja Nellin juttuja kuuntelen hymyillen.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini. He naureskelevat leppoisasti tv-ohjelmien erikoisille piirteille ja pienille ihmisille – kuitenkaan ketään halveksimatta.

Sohvaperunat, TV2 pe klo 21.00–4.57