Matthew McConaughey. Kuva: MVPhotos
Matthew McConaughey. Kuva: MVPhotos

Jos kaipaat romanttista Matthew McConaughey'tä, katso tänään vuoden 1999 EDtv.

Harva muistaa, että Matthew McConaughey, 44, joka palkittiin juuri parhaan näyttelijän Oscarilla ensimmäistä kertaa, teki ennen romanttisia roolejaan "vakavia" elokuvia. Hän näytteli niin Spielbergin Amistadissa kuin Zemeckisin Ensimmäisessä yhteydessä.

Vakavat draamat eivät kuitenkaan tuottaneet tarpeeksi rahaa tai poikineet lisää töitä. Vuosituhannen vaihteessa Matthew'n ura oli hiipumassa – kunnes hänelle tarjottiin roolia filmistä Häät mielessä.

– En ollut koskaan näytellyt romanttisessa komediassa. Ajattelin kuitenkin, että minun on pakko kokeilla jotain ­uutta, jos mielin jatkaa uraani, Matthew on sanonut.

Matthew McCounaughey ja Jenna Elfman EDtv:ssä. Kuva: MVPhotos

Matthew näytteli elokuvassa charmikasta sulhasta, johon häiden suunnittelija, Jennifer Lopez, ihastuu korviaan myöten. Sekä katsojat että elokuvien tekijät olivat ­aivan yhtä ihastuneita. Yhtäkkiä Matthew’lle alettiin tyrkyttää samantyylisiä rooleja toinen toisensa jälkeen.

– En ole ikinä kironnut roolejani ­romanttisissa komedioissa vaan lähtenyt innolla mukaan. Harvoin katson hömppää, mutta tiedän monien pitävän siitä. Minkä minä sille mahdan, että katsojat haluavat nähdä minut sellaisissa rooleissa?

Matthew kevytmielisenä vuoden 1999 elokuvassa EDtv, joka tulee perjantaina 4.4. TV5-kanavalta klo 18.40.

Lue myös:

Matthew McConaughey laihdutti lihaksensa pois

Suloista! He kuusi toivat äitinsä Oscar-gaalaan

Matthew McCo­naughey

■ Näyttelijä syntyi 4.11.1969 Teksasissa, missä asuu nyky­äänkin vaimonsa Camila Alvesin ja kolmen lapsensa ­kanssa. Pari vihittiin 9.6.2012. Levi on 5-vuotias, Vida 4 ja Livingston 1.
■ Voitti Oscar- ja Golden Globe -palkinnot roolistaan elokuvassa Dallas Buyers Club.
■ Seuraava ­elokuva Interstellar saa ensi-iltansa marraskuussa.
■ Näyttelee HBO:n ylistetyssä sarjassa True Detective.