Elokuva kertoo oudoista tapahtumista, joiden takana ovat avaruushirviö ja pahat hallituksen miehet.

Kiinnostaako scifi-elokuva, jota voi harkita katsovansa yhdessä lasten kanssa? J.J. Abramsin ohjaamassa Super 8 -leffasta ei ihan heti tule mieleen kuin yksi kohtaus, jossa väkivaltaa näytetään turhan suoraan. Jännittävä ja pelottava se kyllä on, mutta viehättävällä, vanhanaikaisella tavalla.

Elokuvan päähenkilöt ovat lapsia, jotka ovat rohkeita ja neuvokkaita ja tajuavat monet asiat paremmin kuin aikuiset. Esikuvaa ei tarvitse kaukaa hakea: E.T. on selvästi kuulunut Abramsin lempielokuviin lapsena. Itse asiassa koko elokuva on tavallaan iso kunnianosoitus ohjaaja Steven Spielbergille ja alkuaikojen elokuvilleen. Spielberg on toiminut myös Super 8:n tuottajana.

Ai mistäkö on kysymys: amerikkalaisesta pikkukaupungista vuonna 1979 sekä oudoista ja pelottavista tapahtumista, joiden takana ovat ehta avaruushirviö sekä pahat hallituksen miehet.

Super 8,

Nelonen su klo 21.00

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen