Sel8nne-dokumentti on jo ensi-illassa televisiossa, vaikka se nähtiin elokuvateattereissa vasta muutama kuukausi sitten.

Sel8nne-dokumentti on liikkeissään lähes yhtä nopea kuin päähenkilönsä, jääkiekkoilija Teemu Selänne: se tuli elokuvateattereihin syyskuun lopussa, valtasi joulun ajan dvd-markkinat ja ennen kuin kaikki ovat ehtineet edes avata lahjapakettiaan, se on ensi-illassa televisiossa.

Ohjaaja JP Siilin dokkari on kai kovasti Teemun näköinen, eli vauhdilla etenevä, mutkaton, ei kovin syvällinen, mutta silti kummasti tunteita herättävä. Se kertaa hänen uransa ja yksityiselämänsä tärkeimmät tapahtumat lapsuudesta aina siihen saakka, kun Teemu Stanley Cupin voitettuaan lopetti uransa ja teki sitten yhden urheilumaailman yllättävimmistä comebackeista.

Ura muodostaa elokuvan laajan kaaren, mutta välillä kerronta unohtaa kronologian ja puikkelehtii supertähden yksityiselämään ja perhesuhteisiin. Sivupolut istuvat kokonaisuuteen ihmeen hyvin, vaikka aina ne eivät ole kovin loogisia. Muutenkin elokuvasta täytyy antaa täydet pisteet leikkaaja Harri Ylöselle, joka vie kerrontaa eteenpäin ja yhdistelee materiaalia eri aikaan kuvatuista kohtauksista niin jouhevasti, että lähes kaksituntinen dokkari tuntuu puolet lyhyemmältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten syvälle elokuva sitten pääsee päähenkilönsä ihon alle? Hassua kyllä, siihen on yhtä vaikea vastata elokuvan jälkeen kuin ennen sitä. Onko kuva siloteltu vai näemmekö Teemusta kaiken olennaisen? Jos kaveri on yksi maailman parhaista jääkiekkoilijoista ikinä, voiko hänen edes olettaa olevan mitään muuta? Se on kuitenkin selvää, että Teemu herättää suuria tunteita kaikissa läheisissään: dokumentissa nähdään kyyneleitä niin äidiltä, isältä, entiseltä valmentajalta, vanhoilta kavereilta kuin Hjallis Harkimoltakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teemu huipensi uransa Sotšissa hienoilla maaleilla ja olympiapronssilla. Kiekkolegendan tunteikkaat olympiahaastattelut pelien jälkeen takaavat sen, että yleisönsä jo ennestään hienosti löytänyt dokumentti rikkoo varmasti katsoja­ennätykset myös televisiossa.

Sel8nne
MTV3 klo 19.30

Lue myös:

30 asiaa, joita et tiennyt Teemu Selänteestä!

Teemu Selänne avioliitostaan: "Kohtelemme toisiamme hyvin ja käsittelemme ongelmat heti"

Sirpa Selänne: "Vauva toi aikalisän ikäkriisiin"

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla