Kaksikko esittää Revolutionary Road -elokuvassa avioparia, jonka haaveet kaatuvat, kun arki vyöryy päälle 1950-luvun amerikkalaisessa lähiössä.

Titanicin rakastavaiset Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet palasivat yhteiselle valkokankaalle vuonna 2008 huippudraamassa Revolutionary Road.

Kaksikko esittää avioparia, jonka haaveet kaatuvat, kun arki vyöryy päälle 1950-luvun amerikkalaisessa lähiössä. Tavatessaan New Yorkissa Frank ja April ovat kaksi seikkailunhaluista ja omasta mielestään erityislaatuista nuorta, jotka tuntevat heti vetoa toisiinsa. Ajatus pikkuporvarillisesta elämästä kauhistuttaa heitä. Seitsemän vuotta myöhemmin he asuvat lähiössä. Frank tekee toimistotyötä, jota inhoaa, ja April hoitaa kotona kahta lasta. Minne katosivat unelmat, ja voiko ne vielä saavuttaa?

Elokuvan ohjasi brittiläinen Sam Mendes, joka oli käsitellyt samaa aihetta modernimmalla otteella jo läpimurtoelokuvassaan American Beauty. Revolutionary Roadin aikoihin Mendes ja Winslet olivat vielä naimisissa keskenään. Nykyisin Winslet on aviossa liikemies Ned Rocknrollin kanssa (kyllä, se on hepun virallinen nimi, vaikka syntyjään hän on Abel Smith). Sam Mendes taas seurustelee näyttelijätär Rebecca Hallin kanssa ja ohjaa parhaillaan toista perättäistä James Bond -elokuvaansa.

Revolutionary Road,

AVA klo 21.00

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.