Se oikea John Malkovich esiintyi Suomen Turussa vuonna 2010. Kuva LEHTIKUVA / Mikko Stig
Se oikea John Malkovich esiintyi Suomen Turussa vuonna 2010. Kuva LEHTIKUVA / Mikko Stig

Päivän elokuvabongaus on omituisen hiihtäjän taidonnäyte.

John Cusack on näyttelijä, joka on tehnyt tasaisesti töitä siitä asti, kun hän kekkuloi 1980-luvun teinileffoissa sittemmin parrasvaloista kadonneen Molly Ringwaldin kanssa.

Cusackin curriculum vitae on pitkä ja monipuolinen. Siitä löytyy niin komediaa kuin menestystoimintaakin, ja Cusack on ollut lukuisia kertoja eri elokuvapalkintojen ehdokkaana.

Näyttelijä ei silti ole patsaillut suurena leffasankarina, ja hänen erikoisaluettaan onkin näytellä hieman omituista hiihtäjää hieman omituisessa leffassa.

Tänään nähtävä Elämäni John Malkovicina (1999) on siitä erinomainen esimerkki. Cusack on sottainen nukketeatteritaiteilija, joka löytää toimistorakennuksesta luukun, josta pääsee näyttelijä John Malkovichin pään sisään. Cusackin lisäksi on syytä hehkuttaa Cameron Diazia, jonka rooli homssuisena eläinnaisena on hillitön.

TV5 klo 21.00

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen