”Katsoisin Aina Inkeri Ankeista vaikka kaksi tuntia putkeen. Poskista vetää suonta ja vesi valuu silmistä." Näin kertoo Me Naisten lukija Facebookissa. Kuva: MTV
”Katsoisin Aina Inkeri Ankeista vaikka kaksi tuntia putkeen. Poskista vetää suonta ja vesi valuu silmistä." Näin kertoo Me Naisten lukija Facebookissa. Kuva: MTV

Kysyimme teiltä, kuka Putous 2017 -kilpailun jäljellä olevista hahmoista on paras.

Lauantain Putous-lähetyksessä nähdään neljä sketsihahmoa. Mukana ovat vielä Jenni Kokanderin Amurin enkeli, Timo Lavikaisen Isä Nitro, Pilvi Hämäläisen Aina Inkeri Ankeinen ja Ernest Lawsonin Abdul Tuisku.

Kysyimme teiltä aikaisemmin, kuka jäljellä olevista sketsihahmoista on paras. Lauantai-iltaan mennessä kärkinelikosta ylivoimaisesti eniten, 64 prosenttia äänistä, sai Pilvi Hämäläisen Aina Inkeri Ankeinen.

Toiseksi eniten ääniä sai isä Nitro. Häntä on äänestänyt 22 prosenttia lukijoista. Abdul Tuisku nappasi kolmanneksi eniten ääniä.

Vähiten ääniä sai Amurin enkeli.

”Katsoisin vaikka kaksi tuntia putkeen”

Myös Facebookissa Aina Inkeri Ankeiselle satoi suosiota.

Näin sketsihahmoa kommentoitiin Me Naisten Facebook-sivuilla:

”Aina Inkeri on oma voittajasuosikkini. Aina Inkeri pysyy vankkumatta omassa tyylissään ja jollakin tavalla kuvaa perisuomalaista mentaliteettia ja eihän tuohon otsatukkaan voi olla ihastumatta.” Merja Nurmio

”Aina Inkeri pysyy vankkumatta omassa tyylissään ja jollakin tavalla kuvaa perisuomalaista mentaliteettia.”

”Aina Inkeri Ankeinen uppoaa vain meikäläisen huumoriin. Omalla tavallaan koruttomasti lopulta aika perisuomalainen.” Marianna Ritola

”Ensin isä Nitro. Nyt kyllä kallistuu Aina Inkerin Ankeisiin, joka on niin mahtava tyyppi.” Terttu Luolakari

”Aina Inkeri Ankeinen. Tulee niin hyvä fiilis, kun sen näkee ja kuulee.” Niina Sarita

”Katsoisin Ankeista vaikka kaksi tuntia putkeen. Poskista vetää suonta ja vesi valuu silmistä. Sellaista surun ja pahan olon poistolääkettä.” Minna Marianne

”Aina Inkeri – ei kahta puhetta.” Annica Marjamaa

 

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00