Me Naiset
|
Jenni Junkala
Eeva-lehden lukijat valitsivat Docventures-isäntä Riku Rantalan vuoden seksikkäimmäksi mieheksi. Kuva: Kimmo Syväri/Yle Kuvapalvelu
Eeva-lehden lukijat valitsivat Docventures-isäntä Riku Rantalan vuoden seksikkäimmäksi mieheksi. Kuva: Kimmo Syväri/Yle Kuvapalvelu

Riku Rantala suosittelee kaikille aktiivisuutta, mutta onko häntä kohtaan oltu aktiivisia?

Kun Madventures-kaksikko Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin Docventures-ohjelma alkoi viime vuonna, koko sosiaalinen media räjähti. Tänään dokumenttielokuvia ja keskusteluohjelmaa sekoittava ohjelma jatkuu.

Minkä jakson teema on sinulle tärkein, Riku Rantala?

– Ehdottomasti ensimmäisen eli aktivismi, koska haluamme aktivoida ihmisiä. Aktiivisuus on passiivisuutta parempi. Docventures haluaa muistuttaa, että vaikka televisio on passiivinen media, ei asian tarvitse olla niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä Docventures-elokuvaa et jättäisi välistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Toisen illan teemana on vallankumous ja elokuvana The Return To Homs. Se on poikkeuksellinen ja aika surullinen uusi dokumentti Syyrian sisällissodasta. En usko, että elokuvahistoriasta löytyy monta elokuvaa, joissa päästään yhtä lähelle sitä, mitä sota on.

Eeva-lehden lukijat valitsivat sinut vuoden seksikkäimmäksi mieheksi. Miltä se on tuntunut?

– Se herättää hilpeyttä – myös läheisissä. Juuri kukaan ei ole ottanut valintaa vakavasti, vaikka tietenkin olisin toivonut niin.

Seksikkäimmän miehen titteli voi aiheuttaa ristiriitaisia tilanteita. Ovatko naiset käyneet ikinä iholle?

– En ole kokenut joutuneeni koskaan seksuaalisen häirinnän uhriksi, mutta olenkin täysin sokea asialle. En ole huomannut sellaisia lähestymisiä ennen julkista ammattia tai sen jälkeen.

Docventuresin toinen tuotantokausi alkaa tänään klo 21, Yle TV2. Ensimmäisen ohjelman vieraina näyttelijä ja kala-aktivisti Jasper Pääkkönen ja filosofian tohtori Päivi Uljas, elokuvana The Yes Men Fix The World.

Lue myös:

Lihattoman lokakuun isä Leo Stranius: "Toivon salaa, että Riku epäonnistuu!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla