Amerikkalainen kirjanpitäjä muuttaa naisen perässä Ruotsiin, ja siitä se hauskuus vasta alkaakin!

Ai että, nyt on kyllä kateellinen olo. Ensin norjalaiset saivat oman Lilyhammerinsa, tv-sarjan, jossa katsotaan norjalaisia omituisuuksia amerikkalaisen gangsterin silmin. Ja nyt ruotsalaiset tekevät saman mutta vielä hauskemmin uutuussarjassa Tervetuloa Ruotsiin, jossa amerikkalainen kirjanpitäjä muuttaa Pohjolaan.

Greg Poehlerin esittämä Bruce Evans on korviaan myöten rakastunut kuvankauniiseen ruotsalaiseen tyttöystäväänsä Emmaan (Solsidanista tuttu Josephine "Mickan" Bornebusch), eikä mikään voi estää miestä muuttamasta tämän perässä Ruotsiin. Pitkän lentomatkan jälkeen Bruce saa yllätyksekseen kuulla, ettei hänellä ja Emmalla ole omaa kotia, vaan nuoripari asuu ensimmäiset viikot Emman vanhempien luona perheen kesäasunnolla. Siellä bunkkaa myös Emman veli Gustaf, jossa on peräkammarinpojan vikaa. Säännöllisenä vieraana pyörii setämies Bengt, joka kommunikoi Brucen kanssa vain amerikkalaisten toimintaleffojen vuorosanoin. "Jippikayjei motherfucker!"

Vaikka avausjakso esittää jo aimo tukun kliseitä – vodkan, saunan, rapujuhlat, alastomuuden – sarja onnistuu silti olemaan raikas ja hauska. Sen ruotsalaisnäyttelijät, varsinkin Lena Olin Emman äitinä ja Claes Månsson isänä, ovat ensiluokkaisia. Lopputulos on enemmän ruotsalainen kuin amerikkalainen.

Sarjan luoja ja pääosaa esittävä Greg Poehler on entinen lakimies, joka lähti viihdebisnekseen mukaan vasta muutettuaan tyttöystävänsä luo Ruotsiin vuonna 2006. Hänen sisarensa on tunnettu koomikko Amy Poehler, joka on tuottajana mukana veljensä tv-sarjassa ja tekee vierailijaroolin heti avausjaksossa. Jatkossa nähdään myös muita nimekkäitä jenkkivieraita.

Ainoa harmi on, ettei hauskaa sarjaa katsoessa voi olla miettimättä, miten herkullisesti sama konsepti toimisi Suomessa. Buhuu, voisiko joku kaunis tai komea meikäläinen nyt nopeasti käydä vamppaamassa jonkun Hollywood-tähden ja tuoda hänet Suomeen? Pliis?

Tervetuloa Ruotsiin, AVA klo 21.30

Lue myös:

Testaa, asuuko sisälläsi pieni Ove