Amerikkalainen kirjanpitäjä muuttaa naisen perässä Ruotsiin, ja siitä se hauskuus vasta alkaakin!

Ai että, nyt on kyllä kateellinen olo. Ensin norjalaiset saivat oman Lilyhammerinsa, tv-sarjan, jossa katsotaan norjalaisia omituisuuksia amerikkalaisen gangsterin silmin. Ja nyt ruotsalaiset tekevät saman mutta vielä hauskemmin uutuussarjassa Tervetuloa Ruotsiin, jossa amerikkalainen kirjanpitäjä muuttaa Pohjolaan.

Greg Poehlerin esittämä Bruce Evans on korviaan myöten rakastunut kuvankauniiseen ruotsalaiseen tyttöystäväänsä Emmaan (Solsidanista tuttu Josephine "Mickan" Bornebusch), eikä mikään voi estää miestä muuttamasta tämän perässä Ruotsiin. Pitkän lentomatkan jälkeen Bruce saa yllätyksekseen kuulla, ettei hänellä ja Emmalla ole omaa kotia, vaan nuoripari asuu ensimmäiset viikot Emman vanhempien luona perheen kesäasunnolla. Siellä bunkkaa myös Emman veli Gustaf, jossa on peräkammarinpojan vikaa. Säännöllisenä vieraana pyörii setämies Bengt, joka kommunikoi Brucen kanssa vain amerikkalaisten toimintaleffojen vuorosanoin. "Jippikayjei motherfucker!"

Vaikka avausjakso esittää jo aimo tukun kliseitä – vodkan, saunan, rapujuhlat, alastomuuden – sarja onnistuu silti olemaan raikas ja hauska. Sen ruotsalaisnäyttelijät, varsinkin Lena Olin Emman äitinä ja Claes Månsson isänä, ovat ensiluokkaisia. Lopputulos on enemmän ruotsalainen kuin amerikkalainen.

Sarjan luoja ja pääosaa esittävä Greg Poehler on entinen lakimies, joka lähti viihdebisnekseen mukaan vasta muutettuaan tyttöystävänsä luo Ruotsiin vuonna 2006. Hänen sisarensa on tunnettu koomikko Amy Poehler, joka on tuottajana mukana veljensä tv-sarjassa ja tekee vierailijaroolin heti avausjaksossa. Jatkossa nähdään myös muita nimekkäitä jenkkivieraita.

Ainoa harmi on, ettei hauskaa sarjaa katsoessa voi olla miettimättä, miten herkullisesti sama konsepti toimisi Suomessa. Buhuu, voisiko joku kaunis tai komea meikäläinen nyt nopeasti käydä vamppaamassa jonkun Hollywood-tähden ja tuoda hänet Suomeen? Pliis?

Tervetuloa Ruotsiin, AVA klo 21.30

Lue myös:

Testaa, asuuko sisälläsi pieni Ove

Iiris, Max, Holopainen ja Marleena palaavat ruutuun! Syke nähdään jatkossa Ruutu.fi:ssä.

Syke saa jatkoa, kun se palaa ruutuun syksyllä 2018. Toisin kuin aikaisemmat kaudet, uusi eli viides kausi nähdään Ruutu.fi:ssä. Ohjelman jatkuminen on ollut pitkään epävarmaa, sillä Yle ilmoitti jo vuonna 2016, että se ei aio ostaa uusia kausia neljännen kauden jälkeen.

”Käsikirjoitustyö on jo pitkällä.”

Nelosen mukaan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sarjan sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta luvassa on myös uusia hahmoja. Vanhoista mukana ovat muun muassa Antti Luusuaniemi (sarjassa Max), Iina Kuustonen (Iiris), Leena Pöysti (Johanna), Tiina Lymi (Marleena), Lena Meriläinen (Lenita), Jarkko Niemi (Holopainen ja Matti Ristinen (Ilmari).

– Sarjalla on valtavasti faneja, jotka kyselevät meiltä viikoittain, että tuleehan Sykettä lisää. On ihanaa, että voimme vihdoin vastata heille myönteisesti: kyllä, sarja jatkuu! Käsikirjoitustyö on jo pitkällä, ja tällä kertaa käsikirjoitusryhmässä on mukana peräti kolme lääkäriä – uskottavuudesta pidetään vähintään yhtä hyvää huolta kuin ennenkin, Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa kertoo tiedotteessa.

Viime kaudella moni asia jäi avoimeksi. Ainakin näihin kysymyksiin katsojat odottavat vastauksia:

  1. Marleena ja Ilmari saivat viimein lapsen dramaattisten käänteiden jälkeen, mutta miten heidän perhe-elämänsä sujuu?
  2. Saako hallintojohtaja Olavi (Carl-Kristian Rundman) jatkaa kieroilujaan ja manipulointiaan ikuisesti?
  3. Puhdistuuko Lenitan maine?
  4. Miksi Iiriksellä kehkeytyi taas sutinaa parinsa Artturin (Juha-Tapio Arola) kanssa – ja tuleeko siitä mitään?
  5. Entä onko Artturi edes sopiva Iirikselle vai pelkkä laastari?
  6. Syntyykö Holopaisen ja uuden hoitajan Heidin (Lotta Kaihua) välille romanttinen suhde?
  7. Johannan mies Toni (Markus Järvenpää) pidätettiin viimeisessä jaksossa. Miten Tonin käy? Entä Johannan ja Tonin suhteen?

Syke on Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin tv-sarja. Sillä on myös poikkeuksellisen paljon aktiivisia faneja. Lue, miksi sarja on niin koukuttava:

Katso videolta Antti Luusuaniemen ja Leena Pöystin tuore haastattelu.

Syke-sarjan kaudet 1–4 ovat yhä katsottavissa Areenassa.

Ruutu.fi ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox
Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox

Kriitikkojen teilaama sarja on fanien ihailema ja siitä on tulossa toinenkin tuotantokausi.

IS TV-LEHTI: Uusi 9-1-1-pelastajasarja keikkuu huonon maun rajamailla.

Sarjan taustalla ovat Ryan Murphy ja Brad Falchuk, jotka ovat luoneet sellaiset menestykset kuin American Horror Story ja Glee.

Kovia tekijöitä siis – mutta kiinnostavan aloituksen jälkeen ensijakso ryöstäytyy niin ylilyödyksi koosteeksi hölmöä juonta ja kehnoa dialogia, ettei sitä voi katsoa naama peruslukemilla.

Kriitikkojen teilaamaa ja fanien ihailemaa sarjaa ei kannata ottaa vakavasti siitä huolimatta, että hurjat tapahtumat perustuvat tosikäänteisiin. Lemmikkikäärme on yrittänyt kuristaa omistajansa, ja pikkulapset ovat panttivankeina jatkuvasti.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Yhden jakson aikana ehtii tapahtua niin paljon, että uskottavuus on koetuksella. Myös tyyli ontuu: vitsit viuhuvat pelastettavien pelätessä kuolemaa.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Mukana on isoja ja aina kiinnostavia näyttelijänimiä. Mullan alla ja Samaa sukua -sarjoista tuttu Peter Krause on hyvispelastaja, joka ripittäytyy papille viikoittain pysyäkseen hyviksenä. Angela Basset näyttelee kovispollaria, jonka aviomies (Rockmond Dunbar) tulee kaapista kuin kaikkien kiusaksi.

Sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

Connie Brittonin hahmo vastaa hätäkeskuspuheluihin, ja Oliver Stark on kapinoiva palomies, jonka pullistelu ja hurjastelu ärsyttävät.

Pelastusväen oma elämä kietoutuu työpaikan karmiviin tilanteisiin – ja sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

9-1-1, Fox ti klo 21.00