Nelosen puolitoistatuntinen viihdeuutuus on parhaimmillaan sikahauska. Putouksen kanssa sillä on vain yksi yhteinen asia.


Nelosen uusi viihdesatsaus Vino show on jo etukäteen leimattu Maikkarin supersuositun Putouksen haastajaksi, vaikka onneksi ohjelmat on tajuttu sijoittaa eri iltoihin. Sarjoilla on kuitenkin yllättävän vähän yhteistä. Putous on pieniä osuuksia lukuun ottamatta käsikirjoitettu, kun taas Vino show on täysveristä improvisointia. Jokainen jakso koostuu sarjasta tehtäviä ja kilpailuita, joissa muun muassa arvataan, mitä toinen esittää tai vaihdetaan lennosta tunnetilaa ja tyyppiä kesken kohtauksen.

Sarjan suola ja SE juttu on kaksi uutta innovaatiota, jotka ovat myös ainakin ensimmäisen jakson selvästi hauskimmat osuudet:

Innovaatio 1: kohtaus esitetään maassa maaten niin, että lavastus on maalattu lattiaan ja kamerat kuvaavat tilannetta suoraan yläpuolelta.

Innovaatio 2: sarjalle nimen antanut huipennus tapahtuu 22 astetta vinolla lavalla.

Varsinkin jälkimmäinen on mainiota hölmöilyä, joka naurattaa kovasti, vaikka näyttelijät eivät kovin kummoista kohtausta saisi aikaiseksi. Molempien osioiden tenho perustuu nimenomaan fyysiseen huumoriin.

Ohjelmassa on neljä vakionäyttelijää, Niina Lahtinen, Minttu Mustakallio, Eero Ritala ja Ville Virtanen, sekä jokaisessa jaksossa kaksi vierailijaa. Ensimmäisen jakson Minna Kivelä ja varsinkin virtuoosimainen Teemu Aromaa asettavat riman vierailijoille korkealle. Juontajana toimii Robin Svartström.

Melkein voisi sanoa, että improttu Vino on sitä, mitä Putous vain esittää olevansa. Vaaka ei silti kallistu yksiselitteisesti Vinon puolelle, sillä viihdeohjelman käsikirjoittamiseen on syynsä. Improvisointi on parhaimmillaan hauskaa, mutta silloin, kun juttu ei lähde kunnolla liikkeelle, se on myös pitkästyttävää ja pahimmillaan vaivaannuttavaa.

Vino show'n ensimmäisessä jaksossa pää pysyy pinnan yläpuolella, vaikka notkahduksiakin sattuu. Mutta jaksaako jokainen jakso naurattaa puolentoista tunnin ajan? Ja vaikkei sarja kilpailekaan samalla ohjelmapaikalla Putouksen kanssa, sitä vastassa naapurikanavalla on kuitenkin supersuosittu Tanssi tähtien kanssa. Pystyykö se laittamaan kampoihin? Nämä kysymykset kieltämättä vähän jännittävät.

Vino show, Nelonen klo 19.30