Nelosen puolitoistatuntinen viihdeuutuus on parhaimmillaan sikahauska. Putouksen kanssa sillä on vain yksi yhteinen asia.


Nelosen uusi viihdesatsaus Vino show on jo etukäteen leimattu Maikkarin supersuositun Putouksen haastajaksi, vaikka onneksi ohjelmat on tajuttu sijoittaa eri iltoihin. Sarjoilla on kuitenkin yllättävän vähän yhteistä. Putous on pieniä osuuksia lukuun ottamatta käsikirjoitettu, kun taas Vino show on täysveristä improvisointia. Jokainen jakso koostuu sarjasta tehtäviä ja kilpailuita, joissa muun muassa arvataan, mitä toinen esittää tai vaihdetaan lennosta tunnetilaa ja tyyppiä kesken kohtauksen.

Sarjan suola ja SE juttu on kaksi uutta innovaatiota, jotka ovat myös ainakin ensimmäisen jakson selvästi hauskimmat osuudet:

Innovaatio 1: kohtaus esitetään maassa maaten niin, että lavastus on maalattu lattiaan ja kamerat kuvaavat tilannetta suoraan yläpuolelta.

Innovaatio 2: sarjalle nimen antanut huipennus tapahtuu 22 astetta vinolla lavalla.

Varsinkin jälkimmäinen on mainiota hölmöilyä, joka naurattaa kovasti, vaikka näyttelijät eivät kovin kummoista kohtausta saisi aikaiseksi. Molempien osioiden tenho perustuu nimenomaan fyysiseen huumoriin.

Ohjelmassa on neljä vakionäyttelijää, Niina Lahtinen, Minttu Mustakallio, Eero Ritala ja Ville Virtanen, sekä jokaisessa jaksossa kaksi vierailijaa. Ensimmäisen jakson Minna Kivelä ja varsinkin virtuoosimainen Teemu Aromaa asettavat riman vierailijoille korkealle. Juontajana toimii Robin Svartström.

Melkein voisi sanoa, että improttu Vino on sitä, mitä Putous vain esittää olevansa. Vaaka ei silti kallistu yksiselitteisesti Vinon puolelle, sillä viihdeohjelman käsikirjoittamiseen on syynsä. Improvisointi on parhaimmillaan hauskaa, mutta silloin, kun juttu ei lähde kunnolla liikkeelle, se on myös pitkästyttävää ja pahimmillaan vaivaannuttavaa.

Vino show'n ensimmäisessä jaksossa pää pysyy pinnan yläpuolella, vaikka notkahduksiakin sattuu. Mutta jaksaako jokainen jakso naurattaa puolentoista tunnin ajan? Ja vaikkei sarja kilpailekaan samalla ohjelmapaikalla Putouksen kanssa, sitä vastassa naapurikanavalla on kuitenkin supersuosittu Tanssi tähtien kanssa. Pystyykö se laittamaan kampoihin? Nämä kysymykset kieltämättä vähän jännittävät.

Vino show, Nelonen klo 19.30

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.

Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa selviää, miten suomalaisuus näkyy surffirannalla ja maailman kuivimmalla suola-aavikolla.

IS TV-LEHTI:  Tänään alkavassa näyttelijä Antti Holman luotsaamassa Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa seurataan, millaista on suomalaisten elämä ulkomailla. 

Antti Holma on juuri sopiva juontaja sarjalle, sillä hän muutti viime vuonna pysyvästi Lontooseen. Holma viihtyy uudessa asuinpaikassaan sen verran hyvin, että käy Suomessa vain tekemässä töitä.

Holman viime kesä kului Cheek-elokuvaa tehden. Keväällä kuvattu uutuusohjelma vei sen sijaan näyttelijää ympäri maailman.

– Reissaaminen oli raskasta ja ahdistavaakin, mutta ihmiset olivat ihan huikeita, Antti Holma muistelee ohjelman tekemistä.

Holman mukaan aluksi oli tarkoitus tehdä neljä tunnin mittaista jaksoa. Kanavanvaihdoksen myötä sarjan jaksojen määrä kuitenkin kasvoi.

Sarjaan haluttiin eri-ikäisiä ja eri tavoin ulkomaille päätyneitä suomalaisia. 

– Esimerkiksi Australiassa tapasimme Tomi Björckin, joka on tuoreempi maastamuuttaja.

Pohjois-Amerikan suomalaisimmassa kaupungissa Hancockissa Michiganissa paikalliset taas pitivät itseään amerikansuomalaisina. Suomalaisuus näkyi kaupungissa voimakkaasti, ja esimerkiksi tiennimet ovat suomeksi.

– Heillä on kulttuurissa paljon samaa kuin meillä, mutta myös omia perinteitä. Heillä on esimerkiksi Pyhän Urhon päivä, Holma kertoo.

”Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.”

Antti Holma sanoo, että monen maastamuuttajan puheessa toistuivat samat, suomalaiset asiat, joita uudessa kotipaikassa on ikävä: terveydenhuolto, sauna, luonto ja perhe sekä ystävät. Ilmi tuli myös asioita, joita Suomesta ei kaivattu, kuten käytöstapojen puute ja marraskuun pimeys.

Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.
Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.

Holman mukaan ulkomailla asuu kuitenkin hyvällä tavalla isänmaallista väkeä. Puheessa kuulsi lämpö ja rakkaus synnyinmaata kohtaan.

– Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.

Antti Holma ja maastamuuttajat. MTV3 ma klo 21.00