Puolison valinnasta vastaa asiantuntijaraati.

Ensitreffit alttarilla kuuluu niihin tv-sarjoihin, joiden idea kuulostaa totaalisen kajahtaneelta. Sarja kun todella perustuu siihen, että pariskunta tapaa ensimmäistä kertaa omissa häissään. Hirvittää, millaiset julkisuudenkipeät tyrkyt tällaiseen lähtevät. Ja että moisia olisi Suomessakin!

Ehkä sarjalle täytyy kuitenkin antaa mahdollisuus. Löytyyhän maailmalta esimerkkejä siitä, että järjestetty avioliitto voi olla onnellinen. Jospa asiantuntijaraadin valitsema puoliso onkin oiva ratkaisu rakkaudessa pettyneiden sinkkujen ­ongelmiin.

Tanskalaiseen formaattiin perustuvassa sarjassa asiantuntijatiimi – psykologi, seksuaaliterapeutti, folkloristi ja pastori – etsivät hakijoiden joukosta täydellisiä pariskuntia.

–  Otimme mukaan tasapainoisia, riittävän kypsiä ihmisiä, jotka ovat etsineet pitkään parisuhdetta. Ketään ei valittu vain siksi, että he halusivat televisioon, vakuuttaa seksuaaliterapeutti Maaret Kallio.

Ensimmäisessä jaksossa tiimi valitsee kuusi osallistujaa, jotka ovat kolmekymppisiä, ihan fiksun oloisia ihmisiä. Toisessa jaksossa juhlitaan häitä Suomenlinnassa. Papin aamenta ei tosin kuulla, sillä kyseessä on siviilivihkiminen.

Morsiamet ja sulhaset ovat hellyttävän symppiksiä: kaikkia jännittää, ja jokainen on vaikuttaa toiveikkaalta. Kamera todistaa ujoja suukkoja, vaivautuneita hiljaisuuksia ja sukulaisten kyyneleitä. Sitten parit aloittavat viiden viikon yhteiselämän, jonka jälkeen he voivat hakea eroa tai jäädä yhteen.

Ensitreffit alttarilla, MTV3 ja Ava klo 21.00

Katso myös:

Asiantuntijat: Näistä syistä mukaan kohusarjaan

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.