Puolison valinnasta vastaa asiantuntijaraati.

Ensitreffit alttarilla kuuluu niihin tv-sarjoihin, joiden idea kuulostaa totaalisen kajahtaneelta. Sarja kun todella perustuu siihen, että pariskunta tapaa ensimmäistä kertaa omissa häissään. Hirvittää, millaiset julkisuudenkipeät tyrkyt tällaiseen lähtevät. Ja että moisia olisi Suomessakin!

Ehkä sarjalle täytyy kuitenkin antaa mahdollisuus. Löytyyhän maailmalta esimerkkejä siitä, että järjestetty avioliitto voi olla onnellinen. Jospa asiantuntijaraadin valitsema puoliso onkin oiva ratkaisu rakkaudessa pettyneiden sinkkujen ­ongelmiin.

Tanskalaiseen formaattiin perustuvassa sarjassa asiantuntijatiimi – psykologi, seksuaaliterapeutti, folkloristi ja pastori – etsivät hakijoiden joukosta täydellisiä pariskuntia.

–  Otimme mukaan tasapainoisia, riittävän kypsiä ihmisiä, jotka ovat etsineet pitkään parisuhdetta. Ketään ei valittu vain siksi, että he halusivat televisioon, vakuuttaa seksuaaliterapeutti Maaret Kallio.

Ensimmäisessä jaksossa tiimi valitsee kuusi osallistujaa, jotka ovat kolmekymppisiä, ihan fiksun oloisia ihmisiä. Toisessa jaksossa juhlitaan häitä Suomenlinnassa. Papin aamenta ei tosin kuulla, sillä kyseessä on siviilivihkiminen.

Morsiamet ja sulhaset ovat hellyttävän symppiksiä: kaikkia jännittää, ja jokainen on vaikuttaa toiveikkaalta. Kamera todistaa ujoja suukkoja, vaivautuneita hiljaisuuksia ja sukulaisten kyyneleitä. Sitten parit aloittavat viiden viikon yhteiselämän, jonka jälkeen he voivat hakea eroa tai jäädä yhteen.

Ensitreffit alttarilla, MTV3 ja Ava klo 21.00

Katso myös:

Asiantuntijat: Näistä syistä mukaan kohusarjaan