Janne muistaa puolisoaan Hennaa usein kynttiläillallisella. Hennan syntymäpäivänä Janne teki kynttilöistä pihalle valtavan sydämen. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Janne muistaa puolisoaan Hennaa usein kynttiläillallisella. Hennan syntymäpäivänä Janne teki kynttilöistä pihalle valtavan sydämen. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Satuhäät-tatuoinnit koristavat Jannen ja Hennan pohkeita.

Seuraavassa, maanantain Satuhäät-jaksossa toisensa saavat Janne Vartiainen, 38, ja häntä kymmenisen vuotta nuorempi Henna Jäppinen. Savolaispari arvostaa romantiikkaa, ja ilahduttaa toisiaan romanttisilla teoilla myös arkena.

Janne työskentelee baarimikkona, mutta hieroo Hennan uneen aina, kun mahdollista.

– Annan sille (Hennalle) jalkahieronnan ja sitten, kun se sanoo, että on valmis, käyn viemässä sen sänkyyn ja peittelen, Janne kertoo jaksossa.

Jannen mielestä pienistä, romanttisista teoista täytyy pitää kiinni. Vaikka Janne seuraa mielellään jalkapalloa, hän ei ikinä katso sitä televisiosta, jos Henna haluaa katsoa jotain muuta. Pari seuraa yhdessä esimerkiksi Salattuja elämiä.

– En viitsi mennä toiseen huoneeseen kattomaan jalkapalloa, koska siitä voi sitten tulla tapa, että Henna katsoo toista telkkaria ja minä toista telkkaria. Enkä halua ikinä siihen, että ollaan eri huoneissa kattomassa eri ohjelmia, Janne perustelee.

Yövuorojen jälkeen Janne muistaa joka kerta laittaa Hennalle Berocat ja kahvit valmiiksi, jotta tämän ei tarvitse aamulla muuta kuin painaa kahvinkeitin päälle.

Satuhäät-tatuoinnit ja sydänriipukset

Janne ja Henna viihtyvät niin hyvin keskenään, että viettävät myös kaiken vapaa-ajan yhdessä. He harrastavat lavatanssia ja käyvät yhdessä kuntosalilla. Pari on halunnut osoittaa sitoutumistaan toisiinsa myös kaulakoruilla ja tatuoinneilla. Molempien kaulassa roikkuvat sydämenpuolikkaat.

– Niissä on toisen nimi. Aina on osa toisen sydäntä mukana, Henna esittelee jaksossa.

Kihloihin mennessä pari tatuoi samanlaiset sydämet käsivarsiinsa. Juuri ennen häitä he ottavat myös pohkeisiinsa Satuhäät-tatuoinnit, joissa on ohjelman nimen lisäksi parin hääpäivämäärä.

Tärkeä asia ennen häitä on myös rakkauden lukkojen ripustaminen Savolanniemen siltaan.

– Se on rakas siinä sitten ikuisesti. Rakastan sinua. Kyllä minä ootan, että pääsen naimiseen sinun kanssa – ihan oikeesti, Janne sanoo Hennalle parin ripustaessa lukot siltaan.

Satuhäät maanantaisin TV2:lla klo 21.00.

Lue myös:

Hometalo vei Satuhäät-parin rahat ja terveyden: vauva sairastui vakavasti

Satuhäät-pari menetti pienen lapsensa

Kaikki Satuhäät-jutut löydät täältä.

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.