Carrien (Sarah Jessica Parker) ja Mr. Bigin (Chris Noth) pitkässä on–off-suhteessa riitti draamaa. Kuvat: Sanoma-arkisto / Craig Blankenhorn, The Kobal Coll, Reuters
Carrien (Sarah Jessica Parker) ja Mr. Bigin (Chris Noth) pitkässä on–off-suhteessa riitti draamaa. Kuvat: Sanoma-arkisto / Craig Blankenhorn, The Kobal Coll, Reuters

Aidaninkin rooliin kaavailtiin ihan toista näyttelijää. Äänestä myös suosikkiasi Carrien poikaystävistä!

Sinkkuelämää-sarja alkoi jo 18 vuotta sitten ja päättyi 12 vuotta sitten. Tästä huolimatta suosikkisarja puhuttaa edelleen.

Alkuvuodesta sarjan luoja Darren Star kritisoi sarjan loppuratkaisuaSarah Jessica Parker taas jakoi hiljattain yllättäviä yksityiskohtia sarjan kulisseista, kuten sen, miksi kaikki muut hahmot paitsi Carrie nähtiin sarjassa alasti ja mitä niissä cosmopolitaneissa oikeasti oli (tämä voi järkyttää).

Tapaaminen Chris Nothin kanssa muutti kaiken

Ja paljastukset sen kuin jatkuvat. Nyt Darren Star kertoo Entertainment Weeklyn haastattelussa, että Mr. Bigin rooliin kaavailtiin alun perin Alec Baldwinia.

Kun Star tapasi Chris Nothin, hän vakuuttui kuitenkin siitä, että tämä on täydellinen Mr. Big. Sarjan luojan mukaan Nothin persoona on muovannut roolia paljon.

Hahmo olisi siis luultavasti ollut ihan toisenlainen, jos Baldwin olisi näyttellyt sitä.

Aidanista piti tulla Aidan

Starin mukaan myös Carrien toisen kumppanin Aidan Shaw'n roolin piti aluksi mennä Aidan Quinnille. Koska näyttelijä ei ollutkaan käytettävissä, oli mietittävä muita vaihtoehtoja.

– Rakastin John Corbettia Villissä Pohjolassa. Hmm, mitähän John Corbett puuhaa nyt, mietimme siis, Star kertoo.

Koska tekijät pitivät Aidanin nimestä, se jäi hahmolle.

Emme voi olla miettimättä, millainen sarjasta olisi tullut, jos Carriesta olisivatkin kilpailleet Alec Baldwinin ja Aidan Quinnin esittämät hahmot. Varmasti ihan erilainen!

Gif: Tumblr

Kysely

Kuka näistä Carrien heiloista oli suosikkisi?

Mr. Big (Chris Noth).
Mr. Big (Chris Noth).
52.7%
Aidan Shaw (John Corbett).
Aidan Shaw (John Corbett).
40.6%
Aleksandr Petrovsky (Mihail Baryshnikov).
Aleksandr Petrovsky (Mihail Baryshnikov).
3.2%
Jack Berger (Ron Livingston).
Jack Berger (Ron Livingston).
2.8%
Bill Kelley (John Slattery).
Bill Kelley (John Slattery).
0.4%
Ääniä yhteensä: 811

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00