Ei moitteen sanaa Suomen ensimmäisestä oikeasta sairaalasarjasta, vaan kehuja.

Jokaisen Teho-osaston, Greyn anatomian, Housen, Chicagon lääkäreiden ja Sairaalan sykkeen ystävän on nyt syytä huutaa hurraata ja kovaa: Suomeen on viimeinkin saatu ensimmäinen, ihan oikea sairaalasarja. Ja hyvä sellainen.

TV2:n Syke on lajityyppinsä täysiverinen edustaja. Sairaalasarjojen ikuisella lääketiede–ihmissuhde-janalla se sijoittuu selkeästi lähemmäs Teho-osastoa kuin esimerkiksi Greyn anatomian suhdesoppaa. Lääketieteelliseen uskottavuuteen ja yksityiskohtiin on panostettu, eikä Sykkeestä juuri löydy tältä saralta erheitä, vaikka innokkaimmat varmasti alkavat niitä heti kaivaa.

Erityisen hienoa ja raikasta on, että Sykkeen pääosassa nähdään nimenomaan sairaanhoitajia, jotka ovat monissa sairaalasarjoissa jääneet täysin statistin osaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarjan neljä pääosahenkilöä ovat Lenita (Lena Meriläinen), Marleena (Tiina Lymi), Johanna (Leena Pöysti) ja Iiris (Iina Kuustonen). Heistä jokainen on alusta saakka kokonainen ihminen, jolla on oma historiansa ja taakkansa. Lenitan mies on sydänkohtauksen jäljiltä koomassa, Marleena on ajautunut äärimmäisiin tekoihin selviytyäkseen raskaasta työstä, Johannan kunnianhimo kalahtaa yhteen auvoisen perhe-elämän kanssa ja Iiris ei pääse pakoon työtään seuralaispalvelussa, jonka avulla on rahoittanut opiskelunsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarjan tärkeisiin lääkärihahmoihinkin tutustutaan heti alussa. Huumoria sarjaan tuovat Jarkko Niemen esittämä tiukkapipoinen Holopainen sekä pätevyydeltään hieman kyseenalainen johtava lääkäri Marjut (Jaana Pesonen). Antti Luusuanniemen Max on perinteinen hurmurivalkotakki. Myöhemmin sarjaan liittyy myös Matti Ristisen näyttelemä sympaattinen anestesialääkäri.

Sykkeen suola ovat silti kiinnostavat potilastapaukset, joita nähdään jokaisessa jaksossa vähintään kaksi. Heti aluksi panokset ovat kovat, kun Johanna ja Max singahtavat hakemaan sydäntä Norjasta.

Syke, TV2 klo 21.00

Tästä jutusta JSN antoi langettavan päätöksen 25.2.2015

Lue myös:

Iina Kuustonen sydänleikkauksessa tv-roolia varten: "Suu loksahti auki, kun ihmisen rintakehä avattiin."

Tällaisia ovat uuden Syke-sairaalasarjan hahmot

Sisältö jatkuu mainoksen alla