Tässä ovat Kingi-ohjelman sketsihahmot. Ohjelmassa ovat mukana Riku Nieminen, Aku Hirviniemi, Jussi Vatanen, Jaakko Saariluoma, juontaja Antti Holma, Krista Kosonen, Iina Kuustonen ja Armi Toivanen. Kuvat: MTV3
Tässä ovat Kingi-ohjelman sketsihahmot. Ohjelmassa ovat mukana Riku Nieminen, Aku Hirviniemi, Jussi Vatanen, Jaakko Saariluoma, juontaja Antti Holma, Krista Kosonen, Iina Kuustonen ja Armi Toivanen. Kuvat: MTV3

Lauantai-iltojen uutta viihdeohjelmaa on odotettu jo hartaasti. Mutta mistä siinä on oikeasti kyse?

Tänään se alkaa, vanhojen Putous-tähtien uusi musiikkiparodiakilpailu Kingi.

Ohjelmassa Armi Toivasen, Krista Kososen, Iina Kuustosen, Jaakko Saariluoman, Jussi Vatasen, Aku Hirviniemen ja Riku Niemisen esittämät fiktiiviset kilpailijat osallistuvat laulukilpailuun suorassa show’ssa. Kilpailuun osallistuvien hahmojen esittelyt löydät täältä.

Mistä ohjelmassa oikeasti on kyse?

– Kingi on musiikkiparodiakilpailu, jossa nämä näyttelijöiden luomat roolihenkilöt kilpailevat Kingi-tittelistä. Ohjelman neljännestä jaksosta lähtien kilpailijat putoavat yksitellen kisasta yleisöäänestyksessä. Finaalilähetyksessä selviää, kuka on kansan valitsema Kingi, sanoo MTV:n vastaava tiedottaja Katja Viitalähde-Annala.

Nähdäänkö ohjelmassa laulukilpailun lisäksi sketsejä?

– Kingi keskittyy laulamiseen ja näihin kilpailijoihin. Ohjelma on ihan uusi, ja sitä työstetään ja tehdään koko ajan. Kyseessä on musiikkikomediashow, jossa kaikki komedia liittyy laulu- ja kykykilpailujen maailmaan.

Tuleeko koko ohjelma suorana lähetyksenä?

– Ohjelma tulee suorana, mutta mukana on myös ennakkoon kuvattua inserttimateriaalia.

Nähdäänkö ohjelmassa muita hahmoja näiden esiteltyjen kilpailijoiden lisäksi?

– Nämä kilpailijat kilpailevat Kingin-tittelistä, ja kilpailulla on toki myös tuomaristo sekä paljon muita henkilöitä, mutta tämä näyttelijäryhmä hoitaa nekin roolisuoritukset. Ja kauden edetessä nähdään varmasti myös muita artistivieraita.

Laulavatko näyttelijät oikeasti?

– Kyllä, ja lauluosuudet lauletaan suorana. Luvassa on hyvinkin erityyppisiä biisejä ja teemoja. Kilpailijoiden laulusuorituksista saadaan nauttia aika kauan, sillä ensimmäinen pudotus nähdään vasta neljännessä jaksossa.

Onko ohjelmassa livebändi?

– Kyllä. Bändiä johtava Mikko Kosonen tiimeineen on myös sovittanut ohjelmassa kuultavat kappaleet.

Juontaako Antti Holma ohjelmaa omana itsenään vai onko hänelläkin jokin hahmo?

– Antti juontaa omana itsenään, mutta se, millaisella otteella hän sen tekee, jää nähtäväksi. Mitään hahmoa hänellä ei kuitenkaan ole.

Miten ohjelman yleisöön pääsee?

– Valitettavasti ohjelmaan ei voi ostaa lippuja. Suorissa lähetyksissä on paikalla kutsuvieraita.

Kingi, MTV3, klo 19.30.

Lue myös:

Riku Nieminen puolustaa Kingi-ohjelmaa: ”Emme tee Putouksen toisintoa”

Onko vanhojen Putous-näyttelijöiden uusi ohjelma yhdistelmä Idolsista ja Putouksesta? Katso sketsihahmot!

Tästä syystä Antti Holma suostui vanhojen Putous-näyttelijöiden uuteen ohjelmaan

Simpsoneiden ja Futuraman luoja katsoo nyt Springfieldin ja tulevaisuuden sijasta menneisyyteen.

IS TV-LEHTI: Matt Groeningin luomassa Disenchantment-animaatiossa touhutaan keskiaikaisessa, maagisessa Dreamlandin kuningaskunnassa.

Groening tekee sarjallaan aluevaltauksen Netflixissä. Hänen jälkensä on tunnistettavaa niin visuaalisesti kuin huumorinkin puolesta. Pääosissa ovat kapinallinen alkoholistiprinsessa Bean, uskollinen mutta täysin tonttu tonttu Elfo ja demoni Luci.

Kummallisella kolmikolla seikkailua ja sekoilua riittää. Kymmenosaisella ensimmäisellä kaudella vastassa on monenlaista aikakauden kulkijaa: örkkejä, peikkoja, lumoojattaria, pahoja äitipuolia, lipeviä prinssejä ja muita hulluja. Kyytiä saavat ylhäiset puheenparret ja ylevät tavat.

Ääninäyttelijöinä pääosissa toimivat Abbi Jacobson (Bean), Eric Andre (Luci) ja Nat Faxon (Elfo). Jacobson on kehunut epätyypillisen prinsessan vahvaa naishahmoa.

Groening on viimeksi luonut uuden sarjan liki parikymmentä vuotta sitten vuonna 1999, kun Futurama ilmestyi. Sarja päättyi vuonna 2013. Simpsonit-sarja starttasi vuonna 1989, ja syyskuussa Amerikassa alkaa peräti 30. kausi.

Uudella sarjalla Netflix hieroo sopua Futurama-fanien kanssa. He raivostuivat, kun Futurama yllättäen poistettiin valikoimista.

Nyt tekijätiimissä on mukana pitkäaikainen Simpsonit-kollega Josh Weinstein ja joukko Futuraman animaattoreita.

Trendikkääseen fantasiagenreen sijoittuvan sarjan on sanottu olevan kuin Simpsoneiden ja Game of Thronesin sekoitus.

Groeningin sarjojen perusta on usein sama: hän haluaa näyttää yleisölle hauskuutta tapahtumissa ja maailmoissa, joista huumoria on tavallisesti vaikea löytää. Kolme kärsinyttä ystävystä täydentää toisiaan hyvän ja pahan ikitaistelussa.

Keskiaikaisista puitteista huolimatta sarja on kaukana sadusta. Siinä käsitellään vahvasti nykyhetken teemoja. Kyllähän kaikki tunnistavat elämänsä prinsessat, tontut ja demonit.

Disenchantment, Netflixissä 17.8. alkaen.

Muovia on arvioitu päätyvän maailman meriin vuosittain noin kahdeksan miljoonaa tonnia, siis 15 tonnia minuutissa. Per Olav Alvestad tapaa kolmiosaisessa uutuussarjassa ihmisiä, jotka etsivät ratkaisua tähän nopeasti kasvavaan ympäristöongelmaan.

IS TV-LEHTI:  Iskeekö toisinaan uutisia seuratessa epätoivo siitä, että maailma on pilalla eikä paluuta enää ole? Saasteet, sodat, ahneus ja laiskuus vaikuttaisivat olevan sukupolvesta toiseen uusiutuvia luonnonvaroja, joille ei mahdeta mitään – niinkö?

Onneksi norjalainen tiedesarja on selvittänyt maailman parantamisen reseptin meidän puolestamme ja nostanut sen vielä otsikkoon: Tieto ja tahto (Viten og vilje). Tottahan se on – maailman tai edes oman elinympäristön ja elämänlaadun parantamiseen on oltava kylliksi tietämystä ja ennen kaikkea tahtoa.

Muista norjalaisista tiedeohjelmista (Älä kokeile tätä kotona, Kun kemiat kohtaavat, Schrödingerin kissa) tuttu juontaja Per Olav Alvestad pureutuu sarjassaan nykyihmistä vaivaaviin ongelmiin, ja etsii niihin myös ratkaisuja.

Avausjaksossa esimerkkiä näyttää joukko Norjan Hoddevikin rannat täyttävään muoviroskaan kyllästyneitä surffareita. He ovat perustaneet Nordic Ocean Watch -ympäristöjärjestön, jonka tehtäviin kuuluu rannan päivittäinen siivoaminen. Varaston jätesäkkivuoret ja puhdas ranta osoittavat, että pienilläkin teoilla on merkitystä.

Muovia on arvioitu päätyvän maailman meriin vuosittain noin kahdeksan miljoonaa tonnia, siis 15 tonnia minuutissa. Se on niin valtava määrä, että talkoisiin tarvitaan muitakin kuin muutama reipashenkinen surffari. Ohjelmassa tavataankin muovijätteenkeräyksen supertähdeksi tituleerattu Boyan Slat.

Parikymppinen hollantilaisnuorukainen on kehittänyt kelluviin puomeihin perustuvan tekniikan, jolla valtamerien kolossaaliset muovijätelautat pitäisi saada kerättyä talteen muutamassa vuodessa.

Sarjassa ongelmat puretaan ymmärrettäviksi, ja sen jälkeen tartutaan toimeen.

Kaikkein keskeisintä muovijäteongelman ratkaisemisen kannalta on kuitenkin vaikuttaa roskaketjun alkupäähän. Me tavalliset kuluttajat vaikutamme ostopäätöksillämme ja kierrätystottumuksillamme luontoon päätyvän jätteen määrään.

Asennemuutos ei tapahdu hetkessä, mutta onneksi tätäkin puolta on jo mietitty. Alvestad esittelee hollantilaisen kokeilun, jossa muovin käyttöä vähentämällä ja kierrättämällä kuluttajat saavat alennusta paikallisilta yrityksiltä.

Sarjassa ongelmat puretaan ymmärrettäviksi, ja sen jälkeen tartutaan toimeen. Samaa reseptiä voidaan soveltaa niin muovijätteeseen, kuin sarjan myöhemmissä jaksoissa askarruttaviin istumisen ja yötyön terveyshaittoihin.

Jos Tieto ja tahto onnistuu valamaan uskoa muoviongelman ratkaisemiseen, voi lauantain Femin uusinta Jätämme jäähyväiset: Albatrossi olla silti kova pala katsoa. Se maalaa karua kuvaa tulevaisuudesta, jossa nykymenolla vuonna 2050 maailman merissä on enemmän muovia kuin kalaa ja jossa albatrossit ovat kuolleet sukupuuttoon.

 Tieto ja tahto, Yle Teema & Fem klo 19.00