Tässä ovat Kingi-ohjelman sketsihahmot. Ohjelmassa ovat mukana Riku Nieminen, Aku Hirviniemi, Jussi Vatanen, Jaakko Saariluoma, juontaja Antti Holma, Krista Kosonen, Iina Kuustonen ja Armi Toivanen. Kuvat: MTV3
Tässä ovat Kingi-ohjelman sketsihahmot. Ohjelmassa ovat mukana Riku Nieminen, Aku Hirviniemi, Jussi Vatanen, Jaakko Saariluoma, juontaja Antti Holma, Krista Kosonen, Iina Kuustonen ja Armi Toivanen. Kuvat: MTV3

Lauantai-iltojen uutta viihdeohjelmaa on odotettu jo hartaasti. Mutta mistä siinä on oikeasti kyse?

Tänään se alkaa, vanhojen Putous-tähtien uusi musiikkiparodiakilpailu Kingi.

Ohjelmassa Armi Toivasen, Krista Kososen, Iina Kuustosen, Jaakko Saariluoman, Jussi Vatasen, Aku Hirviniemen ja Riku Niemisen esittämät fiktiiviset kilpailijat osallistuvat laulukilpailuun suorassa show’ssa. Kilpailuun osallistuvien hahmojen esittelyt löydät täältä.

Mistä ohjelmassa oikeasti on kyse?

– Kingi on musiikkiparodiakilpailu, jossa nämä näyttelijöiden luomat roolihenkilöt kilpailevat Kingi-tittelistä. Ohjelman neljännestä jaksosta lähtien kilpailijat putoavat yksitellen kisasta yleisöäänestyksessä. Finaalilähetyksessä selviää, kuka on kansan valitsema Kingi, sanoo MTV:n vastaava tiedottaja Katja Viitalähde-Annala.

Nähdäänkö ohjelmassa laulukilpailun lisäksi sketsejä?

– Kingi keskittyy laulamiseen ja näihin kilpailijoihin. Ohjelma on ihan uusi, ja sitä työstetään ja tehdään koko ajan. Kyseessä on musiikkikomediashow, jossa kaikki komedia liittyy laulu- ja kykykilpailujen maailmaan.

Tuleeko koko ohjelma suorana lähetyksenä?

– Ohjelma tulee suorana, mutta mukana on myös ennakkoon kuvattua inserttimateriaalia.

Nähdäänkö ohjelmassa muita hahmoja näiden esiteltyjen kilpailijoiden lisäksi?

– Nämä kilpailijat kilpailevat Kingin-tittelistä, ja kilpailulla on toki myös tuomaristo sekä paljon muita henkilöitä, mutta tämä näyttelijäryhmä hoitaa nekin roolisuoritukset. Ja kauden edetessä nähdään varmasti myös muita artistivieraita.

Laulavatko näyttelijät oikeasti?

– Kyllä, ja lauluosuudet lauletaan suorana. Luvassa on hyvinkin erityyppisiä biisejä ja teemoja. Kilpailijoiden laulusuorituksista saadaan nauttia aika kauan, sillä ensimmäinen pudotus nähdään vasta neljännessä jaksossa.

Onko ohjelmassa livebändi?

– Kyllä. Bändiä johtava Mikko Kosonen tiimeineen on myös sovittanut ohjelmassa kuultavat kappaleet.

Juontaako Antti Holma ohjelmaa omana itsenään vai onko hänelläkin jokin hahmo?

– Antti juontaa omana itsenään, mutta se, millaisella otteella hän sen tekee, jää nähtäväksi. Mitään hahmoa hänellä ei kuitenkaan ole.

Miten ohjelman yleisöön pääsee?

– Valitettavasti ohjelmaan ei voi ostaa lippuja. Suorissa lähetyksissä on paikalla kutsuvieraita.

Kingi, MTV3, klo 19.30.

Lue myös:

Riku Nieminen puolustaa Kingi-ohjelmaa: ”Emme tee Putouksen toisintoa”

Onko vanhojen Putous-näyttelijöiden uusi ohjelma yhdistelmä Idolsista ja Putouksesta? Katso sketsihahmot!

Tästä syystä Antti Holma suostui vanhojen Putous-näyttelijöiden uuteen ohjelmaan

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen

 

Kätilö-elokuvan tähti Krista Kosonen kertoo Helenan roolin olevan hänen uransa tärkeimpiä. – En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista, Krista sanoo.

IS TV-LEHTI: Elokuva Kätilö (2015) on näyttelijä Krista Kososelle henkilökohtaisesti tärkeimpiä omia elokuvia. Kosonen on tuttu niin kepeistä kuin vakavistakin hahmoista, mutta Kätilön Helenassa on jotakin hyvin erikoislaatuista.

– Kätilö kuuluu uuden Miamin ohella merkityksellisimpiin töihini. Se oli niin iso elokuva. Pohjalla on fantastinen kirja, ja opin aidosti historiasta. Roolin myötä jouduin kohtaamaan paljon järkyttäviä asioita. Samalla opin itsevarmempaa elokuvanäyttelemistä.

– Helenan rooli oli vaikea, mutta vaikka murre vaati kovaa opettelua, siitä oli suurta apua eläytymisessä. Murrementorini, puheen lehtori Malla Kuuranne, toi kotiini hopeatoffeeta ja koiralle luita ja iski eteen murrekartat. Hän sanoi, että tämä murre sopii minulle hyvin, koska olen niin töksähtelevä persoona!

Kätilön on ohjannut Kososen kihlattu Antti J. Jokinen.

– Kuvaukset olivat äärimmäisen haastavia. Puoliso pisti koville! En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista. Luin ajankuvasta ja sodasta, ja vierailimme Auschwitzissa. Kuolema alkoi tulla uniin. Mietin sodan ajan naisia, heidän rakastumisiaan ja tarinoitaan, sitä kuinka heitä mykistettiin ja nöyryytettiin. 

Krista Kosonen on ollut mukana jo liki 20 elokuvassa. 34-vuotiaalle se on huikea suoritus. Roolien määrä vain paisuu, kun mukaan lasketaan esimerkiksi television sketsiviihdesarjat Putous ja Kingi.

Krista muistetaan muun muassa Raisa Reikänaaman, Robinin, Arman Alizadin, Jari Sarasvuon, Tiina Jylhän ja Aku Hirviniemen nahkoihin astumisesta. Krista myöntää nauttivansa odottamattomien henkilöiden rooliin hyppäämisestä.

”Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa.”

– On mahtavaa saada ihmiset nauramaan. En myöskään ota itseäni kauhean vakavasti, ja hyvässä porukassa on kiva hölmöillä.

– Oman Top 3:n töistäni muodostavat kuitenkin Kätilö, naisvoimainen Miami sekä Matti Ijäksen ohjaama Kaikella rakkaudella (2013). Siinä roolihenkilöni Ansa oli niin hyvin kirjoitettu, ristiriitainen nainen, että sitä oli ilo näytellä. 

Suomessa kohistiin vastikään, kun Denis Villeneuven Blade Runner 2049 -elokuvassa vilahtaa tuttu kotimainen kiroilija. Sehän on Krista, aina trailerissa saakka!

– Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa, Krista kehuu.

Seuraavaksi Krista on mukana kansainvälisessä Bullets-jännitysdraamassa, jonka on myös ohjannut Antti J. Jokinen. Sarjassa näyttelevät muun muassa Tommi Korpela ja Game of Thronesista tuttu Sibel Kekilli. Kristan roolihahmo on rikostutkija, joka soluttautuu Helsinkiin vaarallisen rikollisen lähipiiriin.

– Bulletsin tekeminen alkaa nyt joulukuussa. Odotan erityisesti Sibel Kekillin kanssa näyttelemistä!

Kotikatsomo: Kätilö, TV1 su klo 21.05