Syke-sarjassa seurataan Leena Pöystin (vas.), Iina Kuustosen, Tiina Lymin ja Lena Meriläisen näyttelemien hahmojen elämää keskussairaalan traumaosastolla ja vapaa-ajalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Syke-sarjassa seurataan Leena Pöystin (vas.), Iina Kuustosen, Tiina Lymin ja Lena Meriläisen näyttelemien hahmojen elämää keskussairaalan traumaosastolla ja vapaa-ajalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Traumaosaston hoitajien ja lääkärien elämää päästään seuraamaan taas maaliskuussa 2016.

Suosittu Syke-sarja saa jatkoa. Neljän hoitajan: Iiriksen (Iina Kuustosen), Marleenan (Tiina Lymi), Johannan (Leena Pöysti) ja Lenitan (Lena Meriläisen) elämää päästään seuraamaan TV2:lla ja Areenassa maaliskuussa 2016. Heidän lisäkseen sarjan muita keskeisiä näyttelijöitä ovat Antti Luusuaniemi , Jarkko Niemi ja Matti Ristinen.

– Olen aivan otettu sarjan saamasta palautteesta. Eri sairauksia edustavat järjestöt ovat olleet meihin yhteydessä ja toivoneet, että käsittelisimme juuri tiettyä sairautta sarjassa. Lisäksi on ollut hauska huomata, että jokainen sarjan henkilö on löytänyt omat faninsa, sarjan pääkäsikirjoittaja Petja Peltomaa kertoo tiedotteessa.

Syke on ollut Areenan kaikkien aikojen katsotuin sarja. Se oli viime vuonna ehdolla myös neljässä kategoriassa Kultainen Venla -gaalassa muttei voittanut yhtään palkintoa. Sarjan on tuottanut Yellow Film & TV, ja uusien osien ohjaajana aloittaa Taavi Vartia.

Lue myös:

Tälläisia ovat Syke-sarjan hahmot

Antti Luusuanimi: ”Hurmasin vaimoni nahkalaukulla”

Tästä syystä Syke-sarjan Jarkko Niemi ei juo lainkaan alkoholia

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.