Nyt katsotaan, kuinka Ellen Ripley pääsee kunnolla potkaisemaan alieneita persuksille.

Alien-leffasarja alkoi kahdella erinomaisella osalla, joiden paremmuudesta kiistellään vieläkin. Alkuperäinen Alien (1979) oli Ridley Scottin ohjaama sietämättömään jännitykseen ja klaustrofobiseen tunnelmaan perustuva housuunpissattaja, jonka slogan "Avaruudessa kukaan ei kuule huutoasi" oli enemmän kuin osuva. Toinen osa, James Cameronin ohjaama Aliens – Paluu taas on yksi parhaita avaruuteen sijoittuvia toimintaleffoja ikinä. Kun ensimmäisessä osassa pääosassa oleva Ellen Ripley (Sigourney Weaver) oli enimmäkseen vikisevä uhri, toisessa hän pääsi kunnolla potkimaan alienperseitä.

Vielä sarjan kolmas osakin oli huippuohjaajan tekemä (David Fincher). Kuten kaksi edellistäkin, se oli ohjaajansa näköinen ja enemmän kuin kelvollinen.

Foxin keskiviikkoillassa nähdään tuplaesitys Alieneita, eli osat 2 ja 3, mutta jostain käsittämättömästä syystä väärässä järjestyksessä. Illan ensimmäisessä elokuvassa siis Ellen Ripley tekee haaksirikon vankilaplaneetalle ja tuo mukanaan tutun vitsauksen. Toisessa elokuvassa taas taistellaan alienien alkuperäisellä kotiplaneetalla ja tehdään selvää – sitä kolmosen kaveria lukuun ottamatta – melkein koko lajista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

No, menee ne näinkin päin. Hyviä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alien 3, Fox ke klo 21.55

Aliens – Paluu, Fox ke klo 00.45

Sisältö jatkuu mainoksen alla