Milla ja Kimmo ovat päässeet eroon liiasta vieraskoreudesta. Kuva: Ava
Milla ja Kimmo ovat päässeet eroon liiasta vieraskoreudesta. Kuva: Ava

Psykologi Tony Dunderfelt kertoi Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa, miltä parien parisuhteet tällä hetkellä näyttävät.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa parit tapasivat psykologi Tony Dunderfeltin, joka pani parit miettimään suhdettaan. Asiantuntija antoi myös arvionsa siitä, miten kullakin parilla menee tällä hetkellä.

Menneissä jaksoissa on seurattu, löytävätkö Samuel ja pikkutarkka Tiina yhteisen sävelen kodinhoidossa. Tiina myöntää itsekin, että on tottunut elämään yksin, joten uudenlainen arki tuottaa haasteita.

– Samuelin ja Tiinan suhteessa aluksi mä ajattelin, että mitenköhän siinä käy, että pysyykö Samuel Tiinan vauhdissa mukana. Joten siinä voi vielä tulla jotain haasteita, vaikka nyt nämä alkuvaiheet näyttävät todella lupaavalta, asiantuntija analysoi.

Alkuvaikeuksien yli

Tällä kaudella ohjelmassa on puhuttu paljon vetovoimasta. 

Milla ja Kimmo puhuvat Dunderfeltin vastaanotolla siitä, ettei mies saisi olla liian myötäilevä. Vieraskoreus on onneksi kaikonnut alun jälkeen. He ovat alkaneet aidosti pitää toisistaan ja kehuvat myös toistensa ulkoisia ominaisuuksia.

– Kimmon ja Millan välillä näyttää nyt siltä, että se kuuluisa vetovoima on lähtenyt kihelmöimään. Vaikka he aluksia tykkäsivät toisistaan noin ulkonäöllisesti, niin ei ollut sitä pirskahtelevaa, magneettista, salaperäistä vetovoimaa. Mutta nyt ihan selvästi on. Se osoittaa taas sen, että sen ei tartte niin räjähdysmäisesti aina alkaa, Tony Dunderfelt arvioi.

”Sen ei tartte niin räjähdysmäisesti aina alkaa.”

Enemmän kuin ihastusta

Heidi ja Mikko hurmaantuivat toisistaan jo alttarilla, eikä rakkaudessa ole toistaiseksi näkynyt isompia ryppyjä. Pari puhuu Tony Dunderfeltille tulevaisuudensuunnitelmistaan. Koska he asuvat eri kaupungeissa, syksyllä pitäisi päättää, mihin he yhdessä asettuvat – jos he päättävät jatkaa yhdessä.

– Heidin ja Mikon puolesta tietysti täytyy olla superiloinen. Kuitenkin he elivät vähän erilaista elämää eri puolilla Suomea. Ja nyt sitten tällainen ohjelma on liittänyt heidät yhteen. Ja ainakin tällä hetkellähän heillä menee tosi tosi hyvin.

– Sanoisin, että tässä on enemmän kysymys kuin vain pelkästä ihastumisesta. Nyt ollaan oikein rakkauden lähteellä.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.