Rebecca Viitala, Sara Soulié ja Manuela Bosco nymfeinä.
Rebecca Viitala, Sara Soulié ja Manuela Bosco nymfeinä.

Suomalaisten lisäksi myös saksalaiset ja italialaiset katsovat Nymfejä. Miten Suomessa katsojapulaa kärsivä sarja on otettu ulkomailla vastaan?

MTV3:n hehkutetusta Nymfit-sarjasta on esitetty kaksi jaksoa. Ensimmäisellä jaksolla katsojia oli 416 000, toisella enää 189 000. Nymfit kilpailee haastavalla ohjelmapaikalla aikaisemmin alkaneen Nelosen Mustat lesket -sarjan ja TV2:n suositun Satuhäiden kanssa.

– Yritämme tarjota sitä (sarjaa) mahdollisimman paljon Katsomossa ja toivoa, että ihmiset katsovat sitä tallennettuna, MTV3:n ohjelmajohtaja Kristiina Werner-Autio toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Sarjan oikeudet on myyty noin 50 maahan. Ennen Suomea sitä on esitetty jo Saksassa, Italiassa ja Serbiassa. Miten nymfit on otettu ulkomailla vastaan?

– Emme ole saaneet virallisia katsojalukuja, mutta tiedän, että sarja on vastannut odotuksia, Nymfit-sarjaa tuottavan Fisher Kingsin Matti Halonen kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saksassa Nymfejä on näytetty Nelosen Ruutu-palvelua vastaavassa netti-tv:ssä (MyVideo.de), jossa se on kerännyt Halosen mukaan yli 600 000 katselua ja saanut katsojien antamista tähdistä hyvän keskiarvon.

– Italiasta tiedän vain sen, että kaikki on mennyt odotuksien mukaisesti. Kakkoskausi haluttaisiin jo ostaa, Halonen kertoo.

Italiassa Nymfejä näytetään Sky Uno -kanavalla.

Nymfit-sarjasta julkaistiin myös Sari Luhtasen ja Miikko Oikkosen kirjoittama kirja Nymfit – Montpellierin legenda, jonka toinen osa ilmestyy elokuussa ja kolmas osa vuonna 2015.

– Myös kirjan kustannusoikeudet on myyty monelle suurelle kustantajalle. Kiinnostus on ollut suurta, Halonen sanoo.

Nymfit MTV3-kanavalla maanantaisin klo 21.

Lue myös:

Nymfit alkaa: tällaista ei ole ennen nähty Suomessa

Nymfit-sarjan Rebecca Viitala serkustaan: "Olemme Pihlan kanssa läheisiä"

Manuela Bosco Nymfit-sarjasta: Minun oli tarkoitus dubata roolini italiaksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla