Nicholas Sparksin esikoisromaanista on tehty juuri niin romanttinen leffa kuin osasi odottaakin.

Kirjailija Nicholas Sparks on tullut tunnetuksi yltiöromanttisista romaaneistaan, joissa katkeransuloinen rakkaus jää usein toteutumatta ja suuret käänteet seuraavat toistaan. Kaikki tunnusmerkit löytyvät jo miehen esikoisromaanista, johon perustuvaa elokuvaa voi kiittää ainakin siitä, että nosti sittemmin supertähdeksi nousseen Ryan Goslingin yhden askeleen lähemmäs tuota tähteyttä.

Gosling esittää elokuvassa nuorta Noahia, kaupungin köyhältä puolelta kotoisin olevaa poikaa, joka teini-ikäisenä iskee silmänsä rikkaan perheen kauniiseen tyttäreen, Allieen (Rachel McAdams). Vaikka Noah ja Allie ovat nuoria, he rakastuvat tosissaan ja aidosti. Tytön äiti ei kuitenkaan rutiköyhää kosijaa hyväksy, vaan erottaa rakastavaiset toisistaan.

Kaksikon väliin tulee sitten kaikenlaista muutakin pientä harmia, kuten II maailmansota ja Allien uusi sulhanen, mutta kun he loppujen lopuksi kohtaavat uudelleen, tunteet eivät ole muuttuneet miksikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Allien ja Noahin tarinaa kertoo elokuvassa hoivakodissa asuva vanha mies Duke (James Garner), joka lukee sitä vanhasta muistikirjasta dementiaa sairastavalla naisasukkaalle (Gena Rowlands). Lopun suuri käänne ei ole erityisen iso yllätys kenellekään, mutta tiristää kyllä varmasti muutaman kyyneleen silmänurkkaan niille, joilla on vetistelyyn taipuvaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Notebook – Rakkauden sivut, Liv ti klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla