Juhani Tamminen puolisonsa Marin kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Juhani Tamminen puolisonsa Marin kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Janni Hussi. Kuva: Panu Pälviä
Janni Hussi. Kuva: Panu Pälviä
Sedu Koskinen. Kuva: Lehtikuva
Sedu Koskinen. Kuva: Lehtikuva
Sara Sieppi. Kuva: TV5
Sara Sieppi. Kuva: TV5

Tavallista elämää -sarja saa jatkoa. Syksyllä seurataan Juhani "Tami" Tammisen, Janni Hussin, Sedu Koskisen ja Sara Siepin elämää.

TV5:n Tavallista elämää saa jatkoa syksyllä. Toisella tuotantokaudella televisio-ohjelmassa seurataan jääkiekkolegenda Juhani ”Tami” Tammisen, ravintolamoguli Sedu Koskisen, fitnessmalli Janni Hussin ja Miss Suomi 2011 Sara Siepin arkea. Osa ohjelman materiaalista on päähenkilöiden itsensä kuvaamaa.

Näin TV5 mainostaa sarjan uusia päähenkilöitä:

Juhani "Tami Tamminen"

Jääkiekkolegenda ja Suomen tunnetuin tv-kommentaattori Juhani ”Tami ” Tamminen on suomalainen kansallissankari, joka on tarjonnut suurelle yleisölle dramaattisia hetkiä koko uransa ajan. Mutta millaista on Tamin elämä parrasvalojen ulkopuolella? Entä millainen Tami on aviomiehenä, isänä ja isoisänä?

Janni Hussi

Fitnessmalli Janni Hussi kutsuu katsojat seuraamaan kansainvälisen nuoren naisen elämää. NHL-tähti Lauri Korpikosken kanssa seurusteleva Janni kiertää esiintymässä ympäri Suomea ja valmistautuu samaan aikaan bikini fitnessin MM-karsintoihin. Syksyllä Jannilla on edessään paluu yhteiseen USA:n kotiin Laurin kanssa.

Sedu Koskinen

Suomen tunnetuimman ravintolamogulin Sedu Koskisen elämässä tapahtuu 24 tuntia vuorokaudessa. Tästä pitää huolen uusi perheenjäsen, pieni tyttövauva. Miten omia polkujaan kulkemaan tottunut uros yhdistää yökerhojen pyörittämisen ja vaipanvaihdon? Riittääkö aika myös  avovaimo Minnalle?

Sara Sieppi

Yksi Suomen tavoitelluimmista kaunottarista, vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi on juuri muuttanut omaan asuntoon Helsingin Kallioon. Sara kiertää ympäri Suomea työkeikoilla ja tapaa paljon ihmisiä. Saraa askarruttavat elämän suuret kysymykset. Mitä hän haluaisi tehdä isona, tapaako hän joskus sen oikean, hyväksytäänkö hänet sellaisena kuin hän on?

Ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella olivat mukana asianajaja Heikki Lampela, muusikko Jyrki69, yrittäjä Susanna Penttilä, muusikko Jussi69 sekä fitnessmalli Sofia Ruusila ja hänen avopuolisonsa Niko Nousiainen. Päätösjakso esitetään TV5:lla ke 4.6. klo 19.

Lue myös:

Janni Hussi: "Peppu on paras puoleni"

Sedu Koskinen, 56, sai ensimmäisen lapsensa: "Kaikki on uutta ja ihmeellistä"

Sofia Ruusila: "Nämä kauneusleikkaukset minulle on oikeasti tehty"

Rakastunut Heikki Lampela: "Naisesta pitää löytyä enkelin ominaisuuksia"

Asianajaja Heikki Lampela uudesta rakkaastaan: "Hannasta on minulle vastusta"

Vaikka elokuvan kohtaukset eivät ole kovin suunniteltuja, leffa toimii erinomaisesti.

IS TV-LEHTI: Svengijengi ’62 (American Graffiti) valmistui 1970-luvun alussa, jolloin näin sen ensi kertaa. Samaisen vuosikymmenen lopun Suomessa nuorisokulttuuri jakaantui kahtia: oli vain punkkareita ja rokkareita, tai ainakin siltä se teininuoren yksioikoisessa elämässä tuntui.

Jälkimmäinen, torttutukkainen ryhmä, omi ymmärrettävästi American Graffitin, sillä eihän 1960-luvun amerikkalaisuuden ihannointi olisi mitenkään istunut punk-aatteisiin eikä etenkään vaatteisiin.

Joskin elokuvan musiikista tehtyä tuplalevyä Original Hits from the Soundtrack of American Graffiti kuunneltiin kavereilta salaa, ja taitaa se edelleen levyhyllystä löytyä.

Nyt elokuvaa voi katsoa ilman minkäänlaisia suotimia ja nauttia sen käheä-äänisen dj:n Wolfman Jackin juontojen matkassa etenevästä musiikista ja nostalgisesta maailmasta, jollaista ei ehkä koskaan ollut olemassa. Siinä mielessä se muistuttaakin Aki Kaurismäen menneisyyden kaihon suotimen läpi katsottuja elokuvia.

George Lucasin toinen ohjaus kuvaa viimeistä villiä kesäänsä viettäviä nuoria, jotka tietävät kaiken kohta muuttuvan, kun valmistautuminen aikuisuuteen alkaa.

Viattomuutta uhkuva Amerikka on vielä toivoa täynnä. Pikkukaupungin katuja toinen toistaan upeimmilla autoilla kruisailevien nuorten maailmassa ei Vietnamin sodasta ollut vielä tietoakaan, ja presidenttien salamurhat siinsivät jossain ankeassa tulevaisuudessa.

Varsinaista juonivetoista tarinaa ei oikeastaan ole, sillä elokuva etenee nuorten parinmuodostusyritysten ja kaikenlaisten pikku kepposten tekemisen virtana.

”Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.”

Kohtaukset eivät aina ole kovin suunnitellun oloisia. Näyttelijätkin (mm. Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Harrison Ford) tuntuvat välillä heittävän juttua aivan lonkalta.

Kokonaisuus kuitenkin toimii erinomaisesti. Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.

Kengännauhabudjetilla, vain vajaalla 800 000 dollarilla pyöräytetty filmi on ollut kuluihinsa suhteutettuna yksi kaikkien aikojen parhaiten tuottaneita elokuvia.

Svengijengi '62, Kutonen to klo 21.00

Terhi Kokkonen kertoo Vain elämää -ohjelman Instagram-tilillä julkaistulla videolla kokevansa loputonta ristiriitaa esiintymisen ja ujouden välillä.

Ennen kuin uusin Vain elämää -kausi on alkanutkaan, on Scandinavian Music Groupin ja Ultra Bran laulajana tunnettu Terhi Kokkonen muotoutunut kauden kiinnostavimmaksi hahmoksi. 

Kokkonen lähetettiin Vain elämää -kuvauksista Espanjasta kotiin kesken kaiken tuotantoryhmän päätöksellä. Hän kommentoi myöhemmin Helsingin Sanomissa, että ohjelman tekotapa oli tullut hänelle yllätyksenä. 

Terhi Kokkosen päivä ehdittiin kuitenkin kuvata, ja sen tapahtumat nähdään televisiossa 10. ja 11. toukokuuta. 

Vain elämää julkaisi Instagramissa videon, jossa näkyy vilahdus Kokkosen päivästä. Videolla Kokkonen kertoo, ettei tarkoittanut ryhtyä laulajaksi ja esiintyjäksi, mutta homma vei hänet mukanaan.

– Sekin oli vähän sellainen vahinko, että ei musta pitänyt tulla esiintyjää eikä laulajaa, eikä se oikeastaan kiinnostanut mua millään lailla, Terhi sanoo videolla.

Hän pohtii myös julkisuuskuvaansa.

– Musta tuntuu, että mulla on useampia julkisuuskuvia. Se on sellainen loputon ristiriita ujouden ja yksinolon kaipuun ja sitten toisaalta esiintymisen välillä, hän pohdiskelee videolla.

Kun Me Naiset haastatteli Vain elämään vastaavaa tuottajaa Meira Norosta helmikuun alussa, oli selvää, että kuvaukset jatkuvat ja ohjelma esitetään, mutta Noronen ei vielä ottanut kantaa siihen, miten Kokkosen lähtö vaikuttaa ohjelman sisältöön.

Terhi Kokkonen ehti olla mukana kuvauksissa viisi päivää. Meira Noronen kertoi helmikuussa, että Kokkosen lähtö oli yllätys muille artisteille.

– He ovat varmasti kiitollisia päivistä, jotka Terhin kanssa ovat tehneet. Mutta toki jokainen on asiaa joutunut käymään läpi. Tämä oli kaikille yllätys, koska toki sitä aina haluaa, että asiat menee kuin on suunniteltu ja kuvaukset saadaan toteutettua.

Uusi Vain elämää -kausi alkaa perjantaina 27. huhtikuuta.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.