Juhani Tamminen puolisonsa Marin kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Juhani Tamminen puolisonsa Marin kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Janni Hussi. Kuva: Panu Pälviä
Janni Hussi. Kuva: Panu Pälviä
Sedu Koskinen. Kuva: Lehtikuva
Sedu Koskinen. Kuva: Lehtikuva
Sara Sieppi. Kuva: TV5
Sara Sieppi. Kuva: TV5

Tavallista elämää -sarja saa jatkoa. Syksyllä seurataan Juhani "Tami" Tammisen, Janni Hussin, Sedu Koskisen ja Sara Siepin elämää.

TV5:n Tavallista elämää saa jatkoa syksyllä. Toisella tuotantokaudella televisio-ohjelmassa seurataan jääkiekkolegenda Juhani ”Tami” Tammisen, ravintolamoguli Sedu Koskisen, fitnessmalli Janni Hussin ja Miss Suomi 2011 Sara Siepin arkea. Osa ohjelman materiaalista on päähenkilöiden itsensä kuvaamaa.

Näin TV5 mainostaa sarjan uusia päähenkilöitä:

Juhani "Tami Tamminen"

Jääkiekkolegenda ja Suomen tunnetuin tv-kommentaattori Juhani ”Tami ” Tamminen on suomalainen kansallissankari, joka on tarjonnut suurelle yleisölle dramaattisia hetkiä koko uransa ajan. Mutta millaista on Tamin elämä parrasvalojen ulkopuolella? Entä millainen Tami on aviomiehenä, isänä ja isoisänä?

Janni Hussi

Fitnessmalli Janni Hussi kutsuu katsojat seuraamaan kansainvälisen nuoren naisen elämää. NHL-tähti Lauri Korpikosken kanssa seurusteleva Janni kiertää esiintymässä ympäri Suomea ja valmistautuu samaan aikaan bikini fitnessin MM-karsintoihin. Syksyllä Jannilla on edessään paluu yhteiseen USA:n kotiin Laurin kanssa.

Sedu Koskinen

Suomen tunnetuimman ravintolamogulin Sedu Koskisen elämässä tapahtuu 24 tuntia vuorokaudessa. Tästä pitää huolen uusi perheenjäsen, pieni tyttövauva. Miten omia polkujaan kulkemaan tottunut uros yhdistää yökerhojen pyörittämisen ja vaipanvaihdon? Riittääkö aika myös  avovaimo Minnalle?

Sara Sieppi

Yksi Suomen tavoitelluimmista kaunottarista, vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi on juuri muuttanut omaan asuntoon Helsingin Kallioon. Sara kiertää ympäri Suomea työkeikoilla ja tapaa paljon ihmisiä. Saraa askarruttavat elämän suuret kysymykset. Mitä hän haluaisi tehdä isona, tapaako hän joskus sen oikean, hyväksytäänkö hänet sellaisena kuin hän on?

Ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella olivat mukana asianajaja Heikki Lampela, muusikko Jyrki69, yrittäjä Susanna Penttilä, muusikko Jussi69 sekä fitnessmalli Sofia Ruusila ja hänen avopuolisonsa Niko Nousiainen. Päätösjakso esitetään TV5:lla ke 4.6. klo 19.

Lue myös:

Janni Hussi: "Peppu on paras puoleni"

Sedu Koskinen, 56, sai ensimmäisen lapsensa: "Kaikki on uutta ja ihmeellistä"

Sofia Ruusila: "Nämä kauneusleikkaukset minulle on oikeasti tehty"

Rakastunut Heikki Lampela: "Naisesta pitää löytyä enkelin ominaisuuksia"

Asianajaja Heikki Lampela uudesta rakkaastaan: "Hannasta on minulle vastusta"

Rikosdraama Monster - Aileen Wuornos kertoo suomalaiset sukujuuret omaavan sarjamurhaajan synkän tositarinan.

IS TV-LEHTI: Aileen Wuornos (1956–2002) kasvoi karuissa oloissa. Lasten hyväksikäytöstä tuomittu skitsofreenikko-isä hirttäytyi vankilassa 1969. Teiniäiti hylkäsi kaksi lastaan Aileenin ollessa nelivuotias. Heidät adoptoivat Troyssa, Michiganissa asuneet isovanhemmat, joiden sukujuuret olivat Iin Olhavassa.

Alkoholi, pahoinpitelyt ja insestiset suhteet olivat arkea isovanhempien luona. Wuornos tuli raskaaksi ensimmäisen kerran 14-vuotiaana – isoisänsä ystävän raiskaamana. Wuornos sai jo 18-vuotiaana tuomion ampuma-aserikoksesta ja päätyi Floridaan liftailevaksi prostituoiduksi.

Pitkä syöksykierre päättyi seitsemän miehen murhaamiseen 1989–90. Wuornos ja mukana kulkenut tyttöystävä jättivät useita johtolankoja, ja ratkaiseva virhe oli pantata uhrien omaisuutta. Wuornos pidätettiin 9. tammikuuta 1991.

Wuornos tunnusti surmat, mutta vetosi itsepuolustukseen. Vähän ennen kuolemaansa hän myönsi tehneensä kaikki veriteot ryöstötarkoituksessa, mutta kertomukset vaihtelivat niin usein, että totuus jäi hämäräksi.

Monsterin (2003) lisäksi Wuornosista on tehty useita elokuvia, kirjoja ja jopa oopperaesitys. Kuuluisimpia ovat Nick Broomfieldin kaksi dokumenttielokuvaa, Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer (1992) ja Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003).

Elokuva: Monster - Aileen Wuornos , AVA klo 21.00

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta ja Mieletön elokuu ovat kesäleffojen aatelia.

IS TV-LEHTI: Suomen suven romanttinen taika valjastettiin elokuviin jo Suomi-Filmin kulta-aikana.

Yksi esimerkki on nyt nähtävä Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta vuodelta 1950. Ville Salmisen elokuva kertoo kesäisistä seikkailuista sisävesilaivalla kauniissa järvimaisemissa.

Menneinä vuosikymmeninä kesäromantiikka kukki nimenomaan maaseudulla: heinäladoissa heinät pöllysivät ja Hilja maitotyttö pulahti järveen ilkosillaan.

Nykyvinkkelistä nämä maaseudulle sijoittuvat romanttiset elokuvat ovat mitä parhainta nostaolgiaa.

Myös 2000-luvulle tultaessa on syntynyt useampi kotimainen kesäleffa. Uudessa nousussa ovat etenkin naisiin keskittyvät, naisten tekemät kesäelokuvat.

Nyt nähdään Taru Mäkelän ohjaama, vuonna 2013 ilmestynyt Mieletön elokuu. Se on kepeän nostalginen rakkauskomedia taustanaan heinä-elokuun taitteessa 1962 järjestetyt Helsingin kansainväliset nuorisofestivaalit. Kati Outinen, Elena Leeve ja Laura Birn esittävät helsinkiläisiä naisia, joista kukin kokee festarihuumassa oman romanssinsa. Moskovasta käsin organisoitu nuorisofestivaali toi Helsinkiin noin 12 000 ulkomaista vierasta 136 eri maasta – ja samalla tuulahduksen kylmän sodan huuruja.

Älä missaa näitä! Juhannusyönä Teema & Fem -kanavalla esitetään putkeen myös neljä iskelmäelokuvaa. Kahdessa niistä, Tähtisumua (1961) ja Toivelauluja (1961), nähdään isossa osassa näyttelijä Esko Salminen.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta, TV1 klo 13.35

Mieletön elokuu,  TV1 klo 20.45

Tähtisumua, Teema & Fem klo 23.07

Toivelauluja, Teema & Fem klo 0.35