Suosikkisarja Vain elämää alkaa kaikkien aikojen odotetuimmalla jaksolla.

On kai jo kaikille etukäteen selvää, että Vain elämää -sarjan kolmas kausi on varsinainen jackpot. Kaikki mukana olevat artistit – Samuli Edelmann, Elastinen, Paula Koivuniemi, Vesa-Matti Loiri, Jenni Vartiainen, Paula Vesala ja Toni Wirtanen – ovat sitä luokkaa, että jokainen heistä olisi ollut koska tahansa oman kautensa ehdoton kingi tai queeni. Tänä vuonna kuusi suurta jää kuitenkin yhden valtavan varjoon. Nyt on Vesa-Matti Loirin kausi. Hän on myös suurin syy siihen, että näin hieno artistikattaus on saatu aikaiseksi.

Kaiken tämän jälkeen ei ole ihme, että sarja alkaa Veskun jaksolla. Kauden avaus on myös kahden tunnin mittainen erikoisjakso.

Varmaan voi sanoa, että jos aiot elämässäsi katsoa vain yhden jakson Vain elämää, tämä kolmoskauden avaus on oikein hyvä valinta. Tosin samaan hengenvetoon voi todeta myös, että odotukset juuri tämän jakson suhteen olivat niin jumalattoman korkealla, että ne pystyi vain täyttämään, ei ylittämään.

Veskun biiseistä kuullaan ainakin kolme sellaista versiota (Elastisen, Samuli Edelmannin ja Paula Vesalan), jotka varmasti saavat tulevaisuudessa runsaasti radiosoittoa. Onneksi mukana on myös pari erikoista repäisyä, joita valittaessa ainakaan euronkuvat eivät ole vilkkuneet silmissä.

Porukan hauskimmaksi ilmoittautuu Toni Wirtanen ja herkimmän tittelin jakavat Elastinen ja Paula Koivuniemi. Kyyneleitä nähdään tietysti heti, mutta onneksi niistä ei tällä kaudella tehdä numeroa eikä niitä selitellä tai hävetä. Itku ja nauruhan ovat vain elämää.

Vain pari kysymystä jää: ketä sarjassa voi olla mukana ensi vuonna ja miten ihmeessä he yltävät tähän samaan?

Vain elämää, Nelonen klo 20.00

Lue myös:

Varo juonipaljastuksia! Nämä biisit kuullaan ensimmäisessä Vain elämää -jaksossa

Lue Me Naisten kaikki Vain elämää -jutut täältä.

Toni Wirtanen esittää Kaija Koon Vain elämää -päivänä Vapaa-biisin, jonka hän aikoinaan kirjoitti Kaijalle.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Kaija Koon päivää. Jaksosta on julkaistu nyt yksi tulkinta, joka on Toni Wirtasen Vapaa. Tonilla on biisiin erikoinen suhde, koska hän on itse kirjoittanut sen Kaijalle.

– Toni tiesi silloin mun elämäntilanteeseen, ja tämä biisi on tehty siihen. Olin juuri eronnut ja taistellut monien asioiden kanssa. 21 vuoden suhteesta lähteminen vaati valtavasti voimaa, Kaija kertoo jaksossa yhden suurimman hittinsä taustoista.

Toni on tehnyt biisistä alkuperäistä rajumman version. Hän kertoo myös, että Apulannan rumpali Sipe Santapukki olisi halunnut biisin aikoinaan Apulannalle.

– Rumpalimme aikanaan valitti, että tän olisi voinut tehdä itsekin, Toni kertoo.

Kaija on otettu Tonin esityksestä.

– Tämä oli tärkeä hetki Tonille ja mulle. Vilisi koko elämä silmien edessä, Kaija mietti esityksen jälkeen.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Aliisa ja Esa ovat ajautuneet kriisiin, jota he setvivät yhdessä Tony Dunderfeltin kanssa. Varo juonipaljastuksia!

Edellisessä Ensitreffit alttarilla -jaksossa Aliisa ja Esa mökkeilivät melko leppoisissa tunnelmissa, ja Esa vaikutti oikealta unelmamieheltä.

Tämän viikon jaksossa on tunnelma on taas päälaellaan: Aliisa on tuonut esille epävarmuutensa, jota hän kokee edelleen, kuukausi häiden jälkeen. Aliisaa vaivaa, ettei hän meinaa millään ihastua Esaan, vaan löytää miehestä vain ärsyttäviä piirteitä.

Lue myös: 7 syytä, joiden takia Ensitreffit-Esa on unelmamies

Esalle Aliisan tunnustus on ollut vaikea paikka.

– Näen tämän parisuhdetilanteen ongelmallisena. En tiiä, en tosiaan tiiä. Rupeaa itekin kääntymään pikkuhiljaa epätoivon puoleen, mies sanoo jaksossa.

Aliisan epävarmuus on aiheuttanut sen, että kumpikin on tullut sanoneeksi asioita, jotka loukkaavat. Pari pui riitaansa tapaamisessa psykologi Tony Dunderfeltin kanssa.

– Mä oon tuonut esiin, että mä oon epävarma tästä meidän asiasta. Esa on harmistunut siitä ja kerännyt aika semmosen ison potin semmosta pahaa mieltä, Aliisa selittää jaksossa Tonylle.

”Esa on kerännyt aika ison potin pahaa mieltä.”

Tony kysyy Esalta, onko tällä tapana, että paha mieli räiskähtää esiin.

– No todellakin räiskähtää, Esa myöntää.

Räiskähdyksen tarkemmat yksityiskohdat jäävät jakson perusteella hieman arvoitukseksi, mutta se on selvää, että Esa on onnistunut loukkaamaan Aliisaa pahasti.

– Lähtökohtaisesti luotan ihmiseen sataprosenttisesti. Sitten kun se luottamus tulee rikottua, mä en pysty antamaan sitä takaisin. Että jos mulle sanoo jotain niin pahoja asioita, niin vaikka multa pyytää sitä anteeksi ja kertoo, että ei se ollut tarkoitus, niin mä en pääse irti siitä, Aliisa selittää itkua nieleskellen.

Esa myöntää, että hänen on syytä pyytää anteeksi reaktiotaan ja aiheuttamaansa mielipahaa. Myös Aliisa pyytää Esalta anteeksi sanojaan.

Kaikesta huolimatta parin välillä näyttää koko ajan säilyneen hyvä keskusteluyhteys. Tonyn tapaamisen jälkeen pariskunta antaa kotimatkalla hyvästelypusut, kun Aliisa hyppää junaan.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21.00.

Melanie

”Kun se luottamus tulee rikottua...” Ensitreffit alttarilla -parilla mielipaha räiskähtää esiin

Harmi, että tämä pari valittiin yhdeksi pariksi mukaan ohjelmaan. Samalla hukattiin mahdollisuus kahden muun ihmisen löytää toisensa ja saada kenties toimiva, loppuelämän suhde. Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, luultavasti molemmat ovat kehuneet itsensä liian joustaviksi ja helpoksi ihmiseksi, jotta pari löytyisi. Itse en kuitenkaan haluaisi jakaa elämääni noin tiukan oloisen miehen kanssa kuin Petri. Liian kaavoihin kangistunut ja ei yhtään pelivaraa.
Lue kommentti