Nora Rinteen näyttelemä Camilla Mustavaara teki paluun Salatut elämät -sarjaan. Kuva: Jussi Helttunen / Sanoma-arkisto
Nora Rinteen näyttelemä Camilla Mustavaara teki paluun Salatut elämät -sarjaan. Kuva: Jussi Helttunen / Sanoma-arkisto

Harmi, että kuvitteellisia hahmoja ei voi adoptoida osaksi omaa perhettään. Nämä televisiosarjojen siskokullat olisivat nimittäin sen arvoisia.

Omista siskoistaan saa ajatella mitä vain. He voivat olla parhaimpia tai pahimpia.

Televisioruudun läpi systerit näyttäytyvät useimmin kuitenkin kerrassaan mainioina naisina. He auttavat hätätilanteissa, pitävät suunsa kiinni juuri oikealla hetkellä ja jekuttavat vanhempia tarvittaessa.

Listasimme televisiosarjojen parhaat siskot, joista kenet tahansa voisi kelpuuttaa oman sukunsa jatkoksi. Kenet heistä sinä valitsisit?

Maailman cooleimmat systerit

Monica Geller (Frendit): Hän osaa kokata, tulee toimeen veljensä ystävien kanssa, ja kaikki vanhempien viha kohdistuu häneen. Voisiko täydellisempää ollakaan? Ainoa miinus Monicassa on se, että hän haluaa voittaa. Aina. Ja kaikessa.

Amber Holt (Samaa sukua): Jos sisko voi olla puhtaasti cool, Amber on ehdottomasti sitä. Hän jakelee mahtavia neuvoja eikä piittaa liiaksi säännöistä.

Denise Huxtable (Bill Cosby Show): Deniseä voisi kuvata boheemisti tyylikkään siskon ruumiillistumaksi.

Kit Porter (L-koodi): Tältä siskolta heruu aina empatiaa. Lisäksi hän on superlahjakas laulaja ja pyörittää kulmakunnan parasta yökerhoa.

Lindsay Weir (Freaks and Geeks): 2000-luvun taitteen komediaklassikossa parasta on Lindsay. Samaan aikaan suloinen ja ilkikurinen isosisko esimerkiksi hämää tarvittaessa vanhempia.Kukapa EI haluaisi Frendien Monicaa (Courteney Cox, ylhäällä keskellä) siskokseen?

Suloiset siskokullat

Sally Draper (Mad Men): Vaikka elämä potkii päähän, veljilleen Bobbylle ja Genelle aina yhtä tyylikäs Sally on maailman paras sisko.

Mallory Keaton (Perhe on paras): 80-luvun hittisarjassa on sisaruksia jonoksi asti. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole yhtä mahtava kuin Mallory. Jennifer valittaa liikaa, Andy on vasta lapsi ja Alex liian konservatiivinen.

Maggie Simpson (Simpsonit): Söpö ja hiljainen. Eli kaikin puolin rakastettava.

Georgie (Rakkaat siskot): Tässä 90-luvun draamasarjassa on neljä siskoa, mutta heistä vain yksi olisi oikeasti mukava saada osaksi omaa perhettä. Alex on turhan ylimielinen, Teddy ei itsekään tiedä omaa paikkaansa maailmassa ja Frankiella on taipumuksia ylisuorittamiseen. Sen sijaan Georgie on tavallinen perheenäiti, johon siskot voivat aina tukeutua.

Beth Green (The Walking Dead): Beth on aina ystävällinen ja laulaa kuin lintu. Lisäksi hän huolehtii muiden lapsista eikä koskaan petä läheistensä luottamusta.

Becca Tatcher (Elämä voittaa): 90-luvun alkupuolen draamasarjassa Becca on paras sisko Downin syndroomaa sairastavalle veljelleen Corkylle. He tekevät yhdessä läksyt ja käyvät tuplatreffeillä.

Niiskuneiti (Muumit): Vaikka keksijäveli Niiskun ideat saattavat olla välillä hulluja, Niiskuneiti antaa veljensä toteuttaa itseään täysin vapaasti.Keltainen ja hiljainen, sehän on Maggie Simpson! Simpsonien perheen vauva.

Siskot kuin pelastavat enkelit

Marie Schrader (Breaking Bad): Hän ei ole ihan tavallinen tyyppi. Marie rakastaa violettia niin paljon, että pukeutuu siihen jatkuvasti ja on sisustanut asuntonsa värillä lähes kokonaan. Lisäksi hänessä on kleptomaanin vikaa. Outouksistaan huolimatta Marie rakastaa siskoaan Skyleria niin paljon, että on tiukan paikan tullen valmis tekemään tämän eteen mitä vaan.

Deb Morgan (Dexter): Deb on hieman huolimaton ja arvaamaton. Lisäksi hän on taipuvainen kehittelemään fantasioita veljestään Dexteristä. Samaan aikaan Deb on kuitenkin äärimmäisen luotettava. Hän vaikka tappaisi – ja tappaakin – suojellakseen veljensä salaisuuksia.

Piper Halliwell (Siskoni on noita): Kaikkien siskot eivät ole ainoastaan kuvaannollisesti noitia. Halliwellien perheessä niitä löytyy loppujen lopuksi jopa neljä. Piper on heistä kuitenkin se järjen ääni, jota nuoremmat aina kuuntelevat.

Maggie Mathison (Isänmaan puolesta): Tämän välittävämpää siskoa saa jo etsiä. Maggien sisko Carrie sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä, johon hän tarvitsee lääkkeitä. Koska Carrie ei suostu menemään terapiaan, Maggie hankkii hänelle tarvittavat pillerit oman työpaikkansakin uhalla.

Ihanan kamalat siskot

Dee Reynolds (Elämää Philadelphiassa): Dee on melko hirveä tyyppi. Mutta jos hänen siskonsakin on hirveä, eikös heistä yhdessä tule mahtava tiimi?

Hilary Banks (Bel-Airin prinssi): Hilary saattaa olla piloille hemmotellun kakaran ilmentymä, tyly ja töykeä. Hänen siskoillaan on kuitenkin pääsy hänen mahtipontiselle vaatekaapilleen, joka on täynnä 90-luvun helmiä. Ehkä se saa luonteen hieman unohtumaan?

Camilla Mustavaara (Salatut elämät): Jos Camilla jotain haluaa, hän myös sen tavalla tai toisella saa. Pihlajakadun häikäilemättömin nainen on kovasydäminen kaikille, paitsi siskolleen Monicalle.

Lähde: Refinery29

Lue myös:

Ärsyttävätkö kaikki ihmiset? Pura tunteesi näihin tv-sarjoihin

Näyttelijäsisarukset Iina ja Minka Kuustonen: "Välillämme ei ole ikinä ollut kateutta"

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10