Kymmenen onnekasta naista pääsee poikamiehen kanssa Etelä-Afrikkaan. Kuvat: Liv / Anna Greus
Kymmenen onnekasta naista pääsee poikamiehen kanssa Etelä-Afrikkaan. Kuvat: Liv / Anna Greus

Kukakohan saa sen viimeisen ruusun? Bachelor Suomi -ohjelma alkaa maaliskuussa.

Maailman tunnetuin rakkausohjelma yhdistää pian uuden parin, sillä Bachelor Suomi alkaa Livillä 15. maaliskuuta kello 21.

Tänään julkistettiin kisaan osallistuvat naiset. Suomen uutta poikamiestä on kuvailtu aiemmin näin:

”Suomen Bachelor on ihastuttava liike-elämässä menestynyt sinkkumies, iältään kolmenkympin paremmalla puolella. Hän on urheilullinen ja raamikas, viihtyy niin kaupungin sykkeessä kuin luonnossa ja mökkeilemässäkin. Hän on romanttinen ja karismaattinen, aito ja avoin. Naisen hän hurmaa miehekkyydellään, huumorintajullaan, kokkailuillaan sekä hullaannuttavan kauniilla katseellaan. Nyt hän etsii omaa satumaista rakkaustarinaansa – tositarkoituksella.”

Katso video naisten reaktioista, kun he ovat kohdanneet poikamiehen ensimmäistä kertaa:

Nämä 17 naista kisaavat poikamiehestä:

Turkulainen Anastassia, 26, työskentelee hotelli- ja ravintola-alalla. Venäläissyntyisellä naisella on lapsi, joka on hänelle tärkeintä elämässä. Anastassia tykkää kokata, urheilla ja lukea. Miehessä hän arvostaa älyä ja käytöstapoja.

Espoolainen Anna, 28, on lähihoitaja ja pienen tytön äiti. Hän harrastaa sählyä, laskettelua ja musiikkia ja viihtyy luonnossa. Annan unelmien mies jakaa saman arvomaailman kuin hän ja osaa keskustella.

Vantaalainen Elisa, 28, työskentelee aluemyyntipäällikkönä ja tähtää bikini fitness -kilpailuihin. Elisa toivoo, että myös hänen kumppaninsa huolehtii itsestään ja elää terveellisesti.

Jyväskyläläinen Heidi, 25, opiskelee luokanopettajaksi ja harrastaa tanssia, lumilautailua ja ruuanlaittoa. Hän haluaa kunnianhimoisen miehen, joka pyrkii jatkuvasti eteenpäin.

Raumalainen Julia, 28, on urheilullinen opiskelija, joka harrastaa spinningiä, golfia ja veneilyä. Hän haluaa miehen, joka on särmikäs ja sopivasti rento ja ronski.

Helsinkiläinen Katja, 28, työskentelee palveluesimiehenä. Vapaa-ajallaan hän käy kuntosalilla ja lenkkeilee. Hän unelmoi komeasta tyypistä, jonka kanssa voi nauttia elämästä täysillä.

Tuuloslainen Mira, 26, on hevostenhoitaja ja viettää myös vapaa-aikaansa hevosten kanssa. Miran unelmien mies on romanttinen hurmuri, jolla on oma tahto ja jonka kanssa on helppo olla.

Helsinkiläinen Nina, 27, on markkinointialan yrittäjä, joka harrastaa ratsastusta ja triathlonia. Hän unelmoi ”perinteisiin arvoihin nojaavasta parisuhteesta, jossa mies on selkeästi mies ja sanoo viimeisen sanan”.

Turkulainen Sanna, 31, työskentelee asiakaspalvelussa ja harrastaa lenkkeilyä ja elokuvia. Hänen unelmien parisuhteensa on tasapainoinen ja turvallinen ja sisältää romantiikkaa ja matkustelua.

Helsinkiläinen Sarianna, 34, on nyrkkeilyä harrastava suuhygienisti. Sosiaalinen Sarianna etsii huumorintajuista miestä, joka on valmis vakiintumaan.

Helsinkiläinen Satu, 27, työskentelee myyjänä ja harrastaa sulkapalloa, lenkkeilyä ja lukemista. Hän arvostaa miehessä rentoutta eikä siedä teennäisyyttä tai kaksinaamaisuutta.

Helsinkiläinen Susa, 30, on sosiaalityöntekijä, joka harrastaa kamppailulajeja, jalkapalloa ja elokuvia. Hän haluaa kumppanin, joka suhtautuu elämään rennosti mutta vastuullisesti.

Järvenpääläinen Susanna, 26, työskentelee sihteerinä ja harrastaa joogaa, pyöräilyä, laulamista ja harpun soittoa. Hän haluaa miehen, joka on ”sopivassa suhteessa haastava ja vaikeasti tavoiteltava”.

Tamperelainen Tiia, 29, on hiusmuotoilija ja pienen pojan äiti, joka rakastaa moottoripyöräilyä. Hän unelmoi ”tatuoidusta komistuksesta, jonka kanssa käpertyä sohvannurkkaan”.

Vantaalainen Ulpu, 29, on tanssija ja koreografi. Kun tanssilta ehtii, Ulpu harrastaa rengastrapetsia ja kokkaamista. Hänen unelmien kumppaninsa on pitkä ja komea herrasmies, jonka kanssa voi kokea aitoa kumppanuutta.

Turkulainen Jenni, 30, työskentelee asiantuntijana hotellialalla ja on jalkapalloerotuomari. Hän harrastaa kuntosalilla käymistä ja juoksemista. Jenni etsii miestä, joka saa hänet nauramaan.

Helsinkiläinen Jenny, 32, on toimistoassistentti, joka rakastaa sisustamista, leipomista ja käsitöitä. Hän haluaa suhteen, josta ei puutu tulisia tunteita ja romanttisia yllätyksiä.

Lue kaikki Bachelor Suomi -jutut täältä.

 

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: