Supertähdet-kuvataan Teemu Selänteen kotona Etelä-Kaliforniassa helmikuussa. Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela
Supertähdet-kuvataan Teemu Selänteen kotona Etelä-Kaliforniassa helmikuussa. Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela

Urheilun Vain elämääksi nimetyssä Supertähdet-ohjelmassa on vain yksi nainen.

Kiekkolegenda Teemu Selänteen isännöimän Supertähdet-ohjelman huippu-urheilijat on julkistettu. Mukana ovat Kiira Korpi, Kalle Palander, Mika Häkkinen, Jarkko Nieminen ja Marcus Grönholm. Alun perin mukana piti olla myös entinen alppihiihtäjä Tanja Poutiainen-Rinne, mutta hän joutui Ilta-Sanomien mukaan perumaan osallistumisensa raskauden takia.

Ohjelmassa Teemu kutsuu entiset huippu-urheilijat kotiinsa Kaliforniaan. Supertähtien on kerrottu olevan urheilijoiden Vain elämää. Jokaisessa jaksossa kullakin urheilijalla on oma päivänsä, jolloin hän saa valita päivän ohjelman.

Teemu on luvannut, että ohjelmassa päästään urheilijan ihon alle.

– Saan kaikennäköisiä tarjouksia lähes joka päivä, mutta tästä ohjelmasta innostuin heti. Vain toinen urheilija voi ymmärtää, mitä huippu-urheilijan elämään liittyy kaikkine vastoinkäymisineen, Teemu kertoi Me Naisille marraskuussa.

 

Kiira Korpi, 27

Kiira on yksi Suomen menestyneimmistä taitoluistelijoista. Hänen parhaat saavutuksensa ovat kaksi EM-hopeaa ja yksi EM-pronssi. Kiira lopetti uransa viime vuonna ja on sen jälkeen asunut Milanossa mallina työskentelevän miehensä, Arthur Borger Seppälän kanssa.

 

Kalle Palander, 38

Kalle on ainoa suomalainen alppihiihdon maailmanmestari. Maailmanmestaruuden lisäksi Kallen parhaita saavutuksia ovat maailmancupin osakilpailuvoitto ja pujottelun maailmancupin kokonaiskilpailun voitto. Räväköistä kommenteistaan tunnettu Kalle lopetti urheilu-uransa vuonna 2012. Tällä hetkellä hän asuu Espanjassa puolisonsa Riina-Maija Palanderin ja pariskunnan neljän lapsen kanssa.

 

Mika Häkkinen, 47

Mika on Suomen menestynein F1-kuljettaja. Hän voitti McLarenilla maailmanmestaruudet vuosina 1998 ja 1999. Yhteensä ”The Flying Finn” saavutti 20 formula ykkösten osakilpailuvoittoa ja 51 palkintokorokesijoitusta. Mika asuu Monacossa Marketa Remesovan (kuvassa) kanssa. Parilla kolme yhteistä lasta. Lisäksi Mikalla on kaksi lasta edellisestä liitostaan Erja Häkkisen kanssa.
 

Jarkko Nieminen, 34

Jarkko on Suomen menestynein tennispelaaja. Hän ylsi maailmanlistalla parhaimmillaan sijalle 13. Jarkko on myös ainoana suomalaisena voittanut ATP-kaksinpeliturnauksen sekä yltänyt Grand Slam -turnauksen puolivälieriin. Jarkko lopetti urheilu-uransa viime marraskuussa. Hän kertoi Me Naisille lopettaneensa, jotta saisi olla enemmän läheistensä kanssa. Syyskuussa Jarkosta tuli isä, kun hänen sulkapalloilijavaimonsa Anu Nieminen synnytti tytön.

 

Marcus Grönholm, 47

Marcus on ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari. Hän saavutti urallaan 30 MM-osakilpailuvoittoa, mikä on rallihistorian kolmanneksi eniten – ja enemmän kuin kenelläkään muulla suomalaiskuljettajalla. "Bosse" lopetti uransa vuonna 2007. Hän asuu Teresa-vaimonsa (kuvassa) ja lapsiensa kanssa Inkoossa ja on nykyään kauppakeskus-yrittäjä.

 

Supertähdet alkaa Nelosella 10.4. Ohjelmasta nähdään kahdeksan osaa.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: