Alastomuus ja televisio kuuluvat yhteen. Kuva: Shutterstock
Alastomuus ja televisio kuuluvat yhteen. Kuva: Shutterstock

Kelteisillään hilluminen on nyt televisioviihdettä muodikkaimmillaan, ainakin Jenkkien tosi-tv-ohjelmissa. Me Naiset listaa, mistä kotimaisista tv-suosikeista voisi tehdä nakuversion.

Amerikkalaisissa tosi-tv-sarjoissa ei ole tällä hetkellä mitään trendikkäämpää kuin alastomuus. Naked and Afraid -sarjassa mies ja nainen elävät viidakon armoilla Aatamin ja Eevan asussa. Buying Naked -sarjassa seurataa naturistia kiinteistövälittäjää, joka välittää asuntoja hengenheimolaisilleen ja Dating Naked vie katsojat alastomien parien deiteille.

Dagens Nyheterin mukaan myös Ruotsin televisiossa suhtaudutaan avoimuudella nakuiluohjelmiin. Tosin alastomuus ei itsessään riitä ohjelman kantavaksi teemaksi, vaan sarjassa täytyy olla jokin erityisen kiinnostava idea (luojankiitos!).

Myöskään Suomessa paljas pinta ei ole mikään ihmettelyn aihe. Täällä kun on totuttu sekasaunoihin jo aikojen alusta asti, ja Big Brotherin kaltaiset relity-formaatit ovat tehneet nakuilusta entistä estottomampaa.

Mitäpä jos otettaisiin askel eteenpäin ja vietäisiin alastomuus myös kansan suosikkiohjelmiin?

Näissäkin voisi nakuilla

Salatut Elämät
Mitä jos Salkkareista vietäisiin kaikki "salattu", ja Ismo ja Ulla hiippailisivat vastedes hipiä paljaana pitkin Pihlajakatua?

Uutiset
Uutta sisältöä kympin uutisten loppukevennyksiin ankkureiden viuhahduksilla? Hassuttelua Kimmo Wilskan inspiroimana.

Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo alasti? Siis mitä, eikö teilläkin kokkailla kotosalla kevyesti vain pelkässä essussa - miksei sitten telkkarissakin?

Putous
Parhaaseen katseluaikaan Suomen kuumimmat koomikot ja komediennet hauskuuttavat telkkarissa kelteisillään. Naurattaa vai itkettää?

Tanssii tähtien kanssa
Tanssii alastomien tähtien kanssa! Jaa, oisko tuo nyt niin erilaista: paljastavat tanssiasut näyttävät nytkin jo melkein kaiken.

Aamu-tv ja Huomenta Suomi
Alaston aamushow, se taatusti herättäisi hetkessä!

Lue lisää:

Me Naiset riisui: tältä näyttää naisen vartalo

Dubliniin sijoittuvassa draamassa nuori asianaja perustaa oman firman. Näytön paikka -sarja on virkistävän täynnä tunnetta!

IS TV-LEHTI: Uusi irlantilaissarja Näytön paikka (Striking Out, 2017–2018) kertoo nuoren asianajan Tara Raffertyn (Amy Huberman) elämästä, jossa unelmat tuhoutuvat yhdessä silmänräpäyksessä. 

Tara on onnistunut yhdistämään työn ja vapaa-ajan tyylikkäästi, sillä hän työskentelee arvostetussa dublinilaisessa lakitoimistossa, jonka omistaa hänen tulevan miehensä Eric Dunbarin (Rory Keenan) isä.

Tara ja Eric ovat menossa naimisiin, ja luvassa on vuosikymmenen häät. Sitten sulhanen jää rysän päältä kiinni pettämisestä. Kaiken kukkuraksi kyseessä on heidän yhteinen kollegansa. Taran unelmat särkyvät, eikä hän voi enää kuvitella työskentelevänsä ex-sulhasensa kanssa samassa lakitoimistossa. 

Irlantilaissarjasta on kuvattu tähän mennessä kaksi kautta, ja Yle näyttää molemmat kaudet.

Hän perustaa pienen lakifirman ja saa avukseen assistentti Ray Lamontin (Emmet Byrne), yksityisetsivä Meg Reillyn (Fiona O’Shaughnessy) sekä ystävänsä Vincent Piken (Neil Morrissey).

Irlantilaissarjasta on kuvattu tähän mennessä kaksi kautta, ja Yle näyttää molemmat kaudet. Näytön paikka -sarjaa on kehuttu amerikkalaismedioissa siitä, miten se ei ole aivan tavallinen lakisarja. Taran elämän käänteet ovat yllättäviä ja erilaisia kuin on totuttu. Sarjassa puidaan tavallisten ihmisten päivittäisiä lakiongelmia ja samalla Taran surua.  Moneen lakisarjaan verraten suuret tunteet ovat tässä sarjassa isossa osassa. 

Lakisarjan ohella sarja on ansiokkaasti tehty draama- ja jännityssarja, jota on kehuttu Irlannin parhaimmaksi draamasarjaksi.

 Näytön paikka, TV1 klo 21.05  

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.