Juuso (vas.) ja Sami kilpailevat ensimmäisessä Aatami etsii Eevaa -jaksossa hurmatakseen Tanjan. Kuva: Nelonen
Juuso (vas.) ja Sami kilpailevat ensimmäisessä Aatami etsii Eevaa -jaksossa hurmatakseen Tanjan. Kuva: Nelonen

Nakudeittiohjelman ensimmäisessä jaksossa Tanja etsii miestä, joka vie jalat alta. – Sinkkukierre johtuu siitä, että olen tosi kranttu, hän myöntää.

Nelosen uusi Aatami etsii Eevaa -deittiohjelma alkaa tänään. Siinä tosirakkautta etsivät sinkut, ”Aatamit” ja ”Eevat”, kohtaavat toisensa kreikkalaisella autiosaarella ilman rihman kiertämää.

Ensimmäisessä jaksossa 26-vuotias sosionomi Tanja Pohjanmaalta valitsee mielitiettyä kahdesta miehestä. Tanjan huomiosta kilpailevat diplomi-insinööri ja tutkija Sami, 28, Espoosta ja ammattisotilas Juuso, 26, Keski-Suomesta.

– Oon yrittänyt ihan kaikilla tavoilla tavata ihmisiä. Suomi24, Tinder, kavereitten kautta, harrastusporukoista, töistäkin. Oon kerran lähtenyt jopa bussipysäkiltä treffeille. Sinkkukierre johtuu siitä, että olen aika tosi kranttu, Tanja myöntää jaksossa.

Hän etsi miestä, jonka seurassa uskaltaa olla täysin oma itsensä.

– Pitää olla vähän pilkettä silmäkulmassa, hyvin hoidetun näköinen ja viedä jalat alta. Luotan, että sellainen löytyy.

Tanja tapaa ensimmäisenä Samin, ja he tulevat heti hyvin juttuun.

– Erittäin kaunis nainen. Hyvin luonnollisen oloinen. Ihastuin heti hänen hiuksiinsa. Ne olivat ihanat. Tanja on iloinen ja positiivinen luonteeltaan, se on todella hyvä asia, Sami kehuu vuolaasti.

Tanja kuvailee Samia kiltiksi ja ystävälliseksi, ihanaksi luonteeltaan.

– Meillä on enemmän henkistä kuin fyysistä yhteyttä, mutta luulen, että se voi syventyä, ensimmäisen jakson Eeva miettii.


Tanja on määrätietoinen nuori nainen, jolla on tiukat kriteerit miesten suhteen. Kuva: Nelonen

Merestä nousee kreikkalainen veistos

Tanja kertoo olevansa jo vähän ihastunut ensimmäisenä tapaamansa Samiin, mutta saarelle kesken jakson uiva Juuso sekoittaa naisen pasmat.

– Sieltä tuli joku tuollainen kreikkalainen veistos tuolta merestä, Tanja toteaa silmät lautasina.

– Juuso kun nousi vedestä, niin katsoin, että aika kovakuntoisen oloinen kaveri. Selvästi oli lihasta. Komea kaveri oli, ei voi muuta sanoa, Sami pohtii jaksossa.

Tanjan mielestä Sami alkaa käyttäytyä eri tavalla Juuson saavuttua saarelle. Vaikka Sami ja Tanja ovat ehtineet viettää pidemmän aikaa yhdessä, altavastaajana saapunut Juuso alkaa voittaa Tanjaa puolelleen.

Jakson lopussa Tanja pääsee ensimmäisille oikeille treffeille vaatteet päällä, mutta sitä ennen hänen on hylättävä toinen miehistä. Valitseeko hän rennon ja huumorintajuisen Samin, jonka kanssa on hänellä synkkaa heti, vai aluksi kylmältä vaikuttavan mutta raamikkaan Juuson? Vielä hetkeä ennen valintaa Tanja kertoo kameralle, ettei tiedä yhtään, kumman miehistä haluaa mukaansa.

Aatami etsii Eevaa maanantaisin klo 21.00, Nelonen.

Lue myös:

He etsivät rakkautta alasti – Aatami etsii Eevaa -ohjelman sinkut julki

Nakudeittiohjelman juontaja Noora Hautakangas: ”Tämä osa miehessä on seksikäs”

Tänään tv:ssä: Alastomat sinkut etsivät tosirakkautta

Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Tänään heitä saa seurata 8 tuntia putkeen!

IS TV-LEHTI: Sohvaperunat on kätevä ohjelma. Se on hauskaa viihdettä. Sohvikset katsovat televisiota, ja me katsomme heitä. Nauramme siis itsellemme.

Sohviksista on myös tullut suomalaisten kavereita. Eiväthän ihmiset enää käy toistensa luona kylässä läheskään niin paljon kuin ennen, joten nämä toimivat hyvänä korvikkeena.

Lisäksi Sohvaperunoita katsomalla voi kelata aika nopeasti viikon tv-puheenaiheet – ja nyt myös koko syksyn puheenaiheet, sillä kauden kaikki jaksot esitetään perjantai-illan ja yön ratoksi putkeen!

Alkujaksossa tunteita nostattaa Vain elämää -sarja, jossa Kaija Koo esittää Sannin kappaleen Että mitähän vittua. Voimakas tulkinta saa kyyneleet useamman sohviksen silmiin.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini.

Vihoviimeisessä jaksossa katsellaan Suomen suosituinta ohjelmaa eli Linnan juhlia. Loistavaa: tästä ne parhaat palat voi kerrata pikakelauksella.

Joka kaudella katsoja voi ihastua eri sohvakuntiin. Ukkiskerho on niittänyt mainetta, eikä se petä tälläkään kaudella, mutta itse tykkään rovaniemeläisparista eli Jormasta ja Soilesta iltapalalla tv:n ääressä. Myös helsinkiläisten nuorten Iidan ja Nellin juttuja kuuntelen hymyillen.

Kummallisesti kuvioituja sukkiaan esittelevät turkulaiset Osku ja Juhani kuuluvat nyt erityisiin suosikkeihini. He naureskelevat leppoisasti tv-ohjelmien erikoisille piirteille ja pienille ihmisille – kuitenkaan ketään halveksimatta.

Sohvaperunat, TV2 pe klo 21.00–4.57

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen