Haloo Helsinki esitti Suomi Lovessa Hennalle Vapaus käteen jää -kappaleen. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Haloo Helsinki esitti Suomi Lovessa Hennalle Vapaus käteen jää -kappaleen. Kuva: Yle Kuvapalvelu

– En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna, 26, kommentoi isänsä järjestämää yllätystä.

Suomi Love -ohjelman toisessa jaksossa nähtiin ja kuultiin lauantaina taas koskettavia tarinoita ja esityksiä. Yksi jakson liikuttavimmasta hetkistä oli, kun kempeleläinen Simo halusi ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Hennan ja hänen perheensä elämä ei ole ollut helppoa viime vuosina. Vuonna 2014 Hennan raskausoireet paljastuivat kallonpohjan syöpäkasvaimeksi. Lue lisää:

Jaksossa Simo-isä järjesti tyttärelleen yllätyksen: Henna pääsi kuuntelemaan livenä suosikkibiisinsä, Haloo Helsingin Vapaus käteen jää.

”Nyt kun on jaksamista sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena, Simo kertoi jaksossa.

Haloo Helsingin Ellin tekemät sanat sopivat Hennan elämään, jossa on ollut niin ala- kuin ylämäkiäkin.

Kun elämässä kaiken menettää
silloin vapaus on ainut mitä käteen jää
on ylämäki raskas askeltaa
mutta alamäkeen liian usein katoaa
jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa
ei muistojen päälle kulta kerrosta saa
hymyile tai itket kuinka vaan
ole hetki niin kuin huomista ei olisikaan,
kertosäkeessä lauletaan.

Henna liikuttui isänsä järjestämästä yllätyksestä.

– Ihan meni sanattomaksi, ja itku pääsi. En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna kertoi esityksen jälkeen.

Jos et nähnyt Simon yllätystä ja Haloo Helsingin esitystä, katso se tästä:

 

 

BBC:n menestyskomedia kertoo perheenäitien elämästä, josta romantiikka on usein kaukana.

IS TV-LEHTI: Motherland – äitien sota sijoittuu Britanniaan ja keskiluokkaisten kilpaäitien kehuskelun kehtoon. Suuren suosion saanut seitsemänosainen tilannekomediasarja on Catastrophe-tekijä Sharon Horganin sekä Graham Linehanin käsikirjoittama.

Perheenäitien arki on kovaa. Niin kovaa, että se on jo hauskaa. Kilpavarustellaan, kyräillään, juorutaan selkien takana ja pädetään. Mutta mitä tehdä, kun alkaa tuntua, etteivät omat avut enää riitä?

Klaani äitejä tapaa säännöllisesti – tosin aina joku on boikottilistalla erinäisistä syistä. Amanda (Lucy Punch) on suvaitsematon superäiti, Liz (Diane Morgan) sormiaan katkova hövelimutsi. Välimaastoon asettuu Julia (Anna Maxwell Martin), jolla on työn ja perheen yhdistämisen kanssa tekemistä. Mukana äiskäjoukossa on myös yksi iskä, leppoisa koti-isi Kevin (Paul Ready), jonka rentous saa muut helposti raivostumaan.

Synkänhervotonta brittilaukomista riittää, ja karikatyyreistä ammentavat hahmot jaksavat viihdyttää. Toisinaan lasten korvat kannattaa näiden mamien seurassa sulkea!

Motherland – äitien sota, TV1 klo 22.00

Tuoreella kaudella seurataan uutta ajanjaksoa Britannian kuningasperheessä.

Tulevalla The Crown -kaudella nähdään uudet kasvot Kuningatar Elisabet II:n roolissa. Brittinäyttelijä Olivia Colman, 44, ottaa roolin haltuunsa. Kuningattaren näyttelijä vaihtuu, sillä uusilla tuotantokausilla siirrytään kuvaamaan aikaa vuosien 1964 ja 1970 välillä. Kahdella ensimmäisellä kaudella nuorta kuningatarta näytteli Claire Foy.

Tieto Colmanin roolituksesta julkaisiin jo huhtikuussa sarjan Twitter-tilillä, mutta nyt sarja julkaisi ensimmäisen kuvan uudesta kuningattaresta.

– Olen niin innoissanu roolistani The Crownissa. Claire Foy on mielestäni nerokas, ja tulee olemaan todella vaikeaa seurata hänen jalanjälkiään. Aion yksinkertaisesti katsoa jokaisen jakson uudelleen ja kopioida hänet, Colman kommentoi Twitterissä roolitustaan.

Iso-Britannian kuningatar Elisabet II:n nuoruudesta kertovan sarjan kolmannen kauden odotetaan alkavan vuonna 2019.

Colman on urallaan palkittu näyttelijä – hän on voittanut kolme Bafta-palkintoa, kolme BIFA-palkintoa ja yhden Golden Globe -palkinnon sekä ollut ehdolla kaksi kertaa Emmy-palkinnon voittajaksi. Tutuksi hän on tullut brittiläisissä komediasarjoista ja elokuvasta Rautarouva.