Terhi ja Mari kertovat Kielletty rakkaus -ohjelmassa arjestaan ja pienellä paikkakunnalla kohtaamistaan ennakkoluuloista. Kuva: Nelonen
Terhi ja Mari kertovat Kielletty rakkaus -ohjelmassa arjestaan ja pienellä paikkakunnalla kohtaamistaan ennakkoluuloista. Kuva: Nelonen

Kielletty rakkaus -jaksossa nähdään Lapin Tervolassa asuva pariskunta, jonka suhdetta on läheistenkin ollut vaikea hyväksyä.

Illan Kielletty rakkaus -ohjelmassa kuullaan lappilaisen naisparin, Terhi Vartiainen, 31, ja Mari Puhakan, 36, tarina. Heidän suhteensa alku ei ollut helppo, sillä monet suhtautuivat ahdasmielisesti kahden naisen rakkauteen 3000 asukkaan Tervolassa.

Marin vanhemmille – varsinkin isälle – sekä vanhimmille lapsille suhde oli sokki. Marilla on 17-, 13-, 7- ja 6-vuotiaat lapset kahdesta aikaisemmasta suhteesta. Marin mukaan välit hänen vanhempiinsa katkesivat kokonaan vuodeksi. Mari kertoo, että hän ja hänen isänsä eivät edes puhuneet asiasta.

”Aika paskalta ne kaikki jutut tuntuivat.”

– Ei tarvinnut kertoa, kun kylä kertoi, Mari harmittelee jaksossa.

Pariskunnan mukaan kyllillä juoruttiin, että Terhi olisi väkisin käännyttänyt Marin. Marin epäiltiin myös seonneen.

– Aika paskalta ne kaikki jutut tuntuivat, Mari kertoo videolla.

2570970

Pariskunta kertoo, että Marin pojan koulustakin puututtiin asiaan.

– Ikävin asia on se, että kouluterveydenhoitaja teki lastensuojeluilmoituksen minun pojasta, kun Terhi on hoitanut sitä täällä, kun minä olen ollut koulussa, Mari kertoo.

”Ei viititty vaikka soittaa mulle, vaan tehtiin suoraan ilmoitus.”

Marin mukaan ilmoitusta perusteltiin huhulla, jonka mukaan Terhi olisi väkivaltainen juoppo.

– Paskinta siinä on se, ettei viititty vaikka soittaa mulle, vaan tehtiin suoraan ilmoitus, Mari hämmästelee.

Lopulta sosiaalitoimiston työntekijät tekivät kotikäynnin. 

– He haastattelivat poikaa ja kyselivät kaikkea. Sitten he sanoivat vaan, että eihän tässä ole mitään. Pojalla oli kaikki kuitenkin ookoo.

Kielletty rakkaus Nelosella maanantaisin kello 20.00.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.