Etelä-Afrikassa Juhan kanssa olleet naiset pääsivät kertomaan tunteistaan tilitekojaksossa. Kuvassa eturivissä Jenni, Tiia, Nina ja Heidi. Takarivissä Sanna, Katja, Susanna, Jenny ja Anna. Kuvat: Liv
Etelä-Afrikassa Juhan kanssa olleet naiset pääsivät kertomaan tunteistaan tilitekojaksossa. Kuvassa eturivissä Jenni, Tiia, Nina ja Heidi. Takarivissä Sanna, Katja, Susanna, Jenny ja Anna. Kuvat: Liv

Moni Bachelor-ohjelmassa mukana ollut nainen epäili tilintekojaksossa, etteivät Juhan kaikki tunteet olleet aitoja. Pahiten Juhaan pettyi Jenny.

Bachelor-ohjelman Jenny kertoi tilintekojaksossa, miten pettynyt on Juhaan. Jennyn sijaan Juha valitsi lopulta Sadun.

– Pelin henki oli totta kai kaikille selvä. Mutta jälkikäteen näyttää siltä, etteivät Juhan tunteet olleet ihan aitoja. Se näyttää ja tuntuu nyt todella feikiltä, Jenny kertoi jaksossa.

Jenny itse vakuutti, että hänen omat tunteensa olivat todellisia ja aitoja. Neljänneksi viimeisenä ohjelmasta pudonnut Nina oli Jennyn kanssa samaa mieltä siitä, ettei Juha toiminut hänen mielestään aina riittävän reilusti.

– Voin myöntää, että on tuntunut pahalle – ja myös muiden puolesta. Mun mielestä Juha olisi voinut joidenkin kanssa toimia vähän eri tavalla, Nina sanoi.

"Jokainen meistä luuli, että on itse jotenkin speciaali."

Sami Kuronen kysyi jaksossa naislta, kuinka monen sydän särkyi. Jenny, Nina, Jenni ja Anna nostivat kätensä.

– Jokainen meistä luuli, että on itse jotenkin speciaali, Sanna kertoi.

Tilintekojaksossa naisille näytettiin videoklippi, jossa kävi ilmi, keitä kaikkia Juha suuteli treffeillä. Monelle tämä tuli yllätyksenä.

– Mulla ei ehtinyt tulla Juhaa kohtaan vahvoja tunteita. Mutta ei heru Juhaa kohtaan yhtään säälipisteitä. Enemmän näitä naisia kohtaan, koska he ovat olleet ihan avoimilla mielin ja sydämin siellä, alkuvaiheessa ohjelmasta pudonnut Katja sanoi.

Juhan ja Jennyn välit eivät vaikuttaneet kovin lämpimiltä tilintekojaksossa.
Juhan ja Jennyn välit eivät vaikuttaneet kovin lämpimiltä tilintekojaksossa.

"Hölmö olo, että avasin itseni täysin"

Tilintekojaksossa naisille näytettiin myös kooste Jennyn ja Juhan välisistä tapahtumista. Jennylle videon näkeminen oli kova paikka ja hän murtui kyyneliin. Hän myönsi, että pettymys on yhä suuri.

"Sellainen olo, ettei se sitten ollut Juhan puolelta niin aitoa kuin hän sanoi sen olleen."

– Olin alusta saakka ihan täysin rinnoin mukana ja sydän auki. Tunteet olivat niin aitoja, ja on vaan sellainen olo, ettei se sitten ollut Juhan puolelta niin aitoa kuin hän sanoi sen olleen.

–  Ajattelin, että jos mä en olisi se, jonka hän valitsee, hän ei olisi sanonut niitä asioita, joista me juteltiin kaksin. On hölmö olo siitä, että avasin itseni niin täysin hänelle. Harmi, etten saanut rakkautta, Jenny sanoi.

 

Mitä Juha vastaa pettyneille naisille? Lue Juhan haastattelu täältä.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

emäntä

Naiset pettyivät Bachelor-Juhaan: ”Ei heru yhtään säälipisteitä”

Koko ohjelma oli erittäin vaivaannuttavaa katsottavaa, Bachelor-Juha oli teennäinen ja hänen jutut olivat siirappista käsikirjoitettua potaskaa. Ainut, joka olisi hänelle sopinut ja ollut tasavertainen oli Nina, mutta eihän herra Bachelorilla ollut munaa moiseen valintaan. Oli helpompi valita mitäänsanomaton Satu, josta näki jo lähtöönsä ettei heillä tule olemaan yhteistä tulevaisuutta. Herrahan on jo 37v. ja itseään kymmenen vuotta nuorempien naisten kosiskelu kertonee hänestä kaiken.
Lue kommentti

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00