Karoliinan ja Mikon rakkaustarinaa voi fiilistellä myös parin nettisivuilla. Kuva ja videot: Yle Kuvapalvelu
Karoliinan ja Mikon rakkaustarinaa voi fiilistellä myös parin nettisivuilla. Kuva ja videot: Yle Kuvapalvelu

Satuhäät-parilla on riittänyt romantiikkaa myös häiden jälkeen. Karoliina saa yhä ruusuja joka viikko, mutta pari on keksinyt häiden jälkeen myös yhden uuden jutun.

Satuhäät-ohjelmassa toisensa saivat eilen maanantaina itseään ”kiiltokuvapariksi” kutsuvat Karoliina Poiksalo, 28, ja Mikko Sävilahti, 33. Pari halusi täydelliset häät, ja Karoliina olikin tehnyt häistä tarkat suunnitelmat: ohjeita kaasolle, bestmanille ja Mikolle kertyi parikymmentä sivua. Tästä huolimatta jaksossa nähtiin, kuinka Karoliinan pinna kiristyi, kun kaikki ei mennytkään pilkulleen niin kuin olisi pitänyt.

Nyt pari kertoo Mitä heille kuuluu nyt? -videolla, että täydellisyyden tavoittelu kannatti.

– Ehdottomasti oltiin tyytyväisiä häihin. Ne olivat ainakin meidän mielestä aivan mielettömät. Meni niin nopeesti, että me ei muisteta siitä päivästä oikein mitään, Karoliina kertoo videolla.

Hääyöstäkään parilla ei ole valittamista, vaikka he eivät yksityiskohtia siitä haluakaan kertoa.

– Käytettiin kyllä koko aika tehokkaasti huoneessa hyväksi, Mikko kertoo videolla.

Traileri Karoliinan ja Mikon häistä.

Karoliina saa iltasadun tarvittaessa

Jaksossa selvisi, että molemmat arvostavat romanttisia eleitä. Mikko taivutti morsiamensa suurieleisesti niin alttarilla suudellessa kuin häätanssinkin aikana. Arjessakaan ei romantiikkaa puutu. Mikko vie Karoliinalle ruusuja joka viikko, ja jos Karoliina on kipeä, Mikko hemmottelee häntä yleensä juustokakulla.

”Lempinimi on aina jonkun paikan jokin eliö. Esimerkiksi kinuskimäen hopeasudenkorento.”

Parin mukaan romantiikka ei ole kadonnut häiden jälkeen. Tarvittaessa Mikko kertoo yhä Karoliinalle iltasadun. He ovat keksineet myös uuden tavan söpöillä.

– Edelleen saan joka ikinen viikko ruusuja. Ei jäänyt edes häämatkalla välistä. Mutta meillä on yksi uusikin juttu. Kun sanomme hyvää yötä, keksimme toisillemme uuden lempinimen. Se on aina jonkun paikan jokin eliö. Esimerkiksi kinuskimäen hopeasudenkorento, Karoliina kertoo.

Vinkki! Katso videon lopusta, miten hienosti parin koira on koulutettu.

Omat nettisivut

Häitä ja yhteistä taivaltaan pari fiilistelee yhä kiiltokuvapari.com-nettisivuillaan, jonka he perustivat jo ennen häitä. Sivustolla on laskuri, joka kertoo sekunnilleen, miten pitkään pari on ollut naimisissa. Lisäksi he ovat kirjoittaneet sinne aikajärjestyksessä kaikki yhteisen polkunsa merkittävimmät tapahtumat ensitapaamisesta yhteisen auton ja asunnon ostamiseen.

Sivustolta Karoliina ja Mikko antavat vinkkinsä, miten tehdä täydelliset häät.

Satuhäät TV2:lla maanantaisin kello 21.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00