Karoliinan ja Mikon rakkaustarinaa voi fiilistellä myös parin nettisivuilla. Kuva ja videot: Yle Kuvapalvelu
Karoliinan ja Mikon rakkaustarinaa voi fiilistellä myös parin nettisivuilla. Kuva ja videot: Yle Kuvapalvelu

Satuhäät-parilla on riittänyt romantiikkaa myös häiden jälkeen. Karoliina saa yhä ruusuja joka viikko, mutta pari on keksinyt häiden jälkeen myös yhden uuden jutun.

Satuhäät-ohjelmassa toisensa saivat eilen maanantaina itseään ”kiiltokuvapariksi” kutsuvat Karoliina Poiksalo, 28, ja Mikko Sävilahti, 33. Pari halusi täydelliset häät, ja Karoliina olikin tehnyt häistä tarkat suunnitelmat: ohjeita kaasolle, bestmanille ja Mikolle kertyi parikymmentä sivua. Tästä huolimatta jaksossa nähtiin, kuinka Karoliinan pinna kiristyi, kun kaikki ei mennytkään pilkulleen niin kuin olisi pitänyt.

Nyt pari kertoo Mitä heille kuuluu nyt? -videolla, että täydellisyyden tavoittelu kannatti.

– Ehdottomasti oltiin tyytyväisiä häihin. Ne olivat ainakin meidän mielestä aivan mielettömät. Meni niin nopeesti, että me ei muisteta siitä päivästä oikein mitään, Karoliina kertoo videolla.

Hääyöstäkään parilla ei ole valittamista, vaikka he eivät yksityiskohtia siitä haluakaan kertoa.

– Käytettiin kyllä koko aika tehokkaasti huoneessa hyväksi, Mikko kertoo videolla.

Traileri Karoliinan ja Mikon häistä.

Karoliina saa iltasadun tarvittaessa

Jaksossa selvisi, että molemmat arvostavat romanttisia eleitä. Mikko taivutti morsiamensa suurieleisesti niin alttarilla suudellessa kuin häätanssinkin aikana. Arjessakaan ei romantiikkaa puutu. Mikko vie Karoliinalle ruusuja joka viikko, ja jos Karoliina on kipeä, Mikko hemmottelee häntä yleensä juustokakulla.

”Lempinimi on aina jonkun paikan jokin eliö. Esimerkiksi kinuskimäen hopeasudenkorento.”

Parin mukaan romantiikka ei ole kadonnut häiden jälkeen. Tarvittaessa Mikko kertoo yhä Karoliinalle iltasadun. He ovat keksineet myös uuden tavan söpöillä.

– Edelleen saan joka ikinen viikko ruusuja. Ei jäänyt edes häämatkalla välistä. Mutta meillä on yksi uusikin juttu. Kun sanomme hyvää yötä, keksimme toisillemme uuden lempinimen. Se on aina jonkun paikan jokin eliö. Esimerkiksi kinuskimäen hopeasudenkorento, Karoliina kertoo.

Vinkki! Katso videon lopusta, miten hienosti parin koira on koulutettu.

Omat nettisivut

Häitä ja yhteistä taivaltaan pari fiilistelee yhä kiiltokuvapari.com-nettisivuillaan, jonka he perustivat jo ennen häitä. Sivustolla on laskuri, joka kertoo sekunnilleen, miten pitkään pari on ollut naimisissa. Lisäksi he ovat kirjoittaneet sinne aikajärjestyksessä kaikki yhteisen polkunsa merkittävimmät tapahtumat ensitapaamisesta yhteisen auton ja asunnon ostamiseen.

Sivustolta Karoliina ja Mikko antavat vinkkinsä, miten tehdä täydelliset häät.

Satuhäät TV2:lla maanantaisin kello 21.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kymmenosaisessa sarjassa selvitellään Suomen hämmentäviä, elämää hankaloittavia ja jopa huvittavia määräyksiä.

IS TV-LEHTI: Ostan baarista tuopin olutta ja haluan juoda sen ravintolan ulkoterassilla, mutta en saa viedä juomaa terassille itse.

Tässä hyvä esimerkki monien ihmeellisten sääntöjen Suomesta.

Nyt näitä erikoisia, hämmentäviä, elämää hankaloittavia ja jopa huvittavia määräyksiä selvitetään uudessa Sääntö-Suomi-ohjelmassa, jota juontaa Jussi Heikelä.

– Ohjelman idea on kertoa suomalaisten sääntöuskovaisuudesta. Meillä saattaa olla jopa vähemmän määräyksiä kuin muualla maailmassa, mutta se, miten me niihin suhtaudumme, on pirun poikkeuksellista, Heikelä sanoo.

– Suomi on ihan kärkimaita – ellei jopa paras – ohjeiden noudattamisessa ilman, että niitä voisi vapaasti soveltaa. Sääntöjen seuraamisessa suomalaiset ovat todella hyviä!

”Meillä säännöt jättävät ihmiskohtalot toissijaisiksi.”

Ohjelmaa suunniteltaessa Heikelä tutustui suomalaisten sääntöjen lisäksi myös muiden maiden määräyksiin, ja huomasi selvän poikkeavuuden.

– Suomessa ohjeita seurataan pilkulleen, vaikka joku kärsisi. Meillä säännöt jättävät ihmiskohtalot toissijaisiksi. Katolisissa maissa taas perhe ja lähimmäiset tulevat ennen sääntöjä ja järjestelmää, Heikelä sanoo.

Kompleksinen suhtautuminen määräyksiin ja lakeihin johtuu pitkälti suomalaisten rehellisyydestä.

– Jossain päin maailmaa saatettaisiin suuttua siitä jääräpäisyydestä, jolla suomalaiset pitävät kiinni säännön noudattamisesta. Meiltä puuttuu tietty pelinlukutaito.

Ohjelmassa tavalliset kansalaiset kertovat kokemuksistaan sääntöviidakossa, ja katugallupeissa kuullaan lisää kansan mielipiteistä kaavoihin ja käytäntöihin.

– Haimme ilmoituksen avulla ihmisten omia kertomuksia, ja tarinoita tulee minulle vieläkin, vaikka kuvaukset olivat jo kesällä. Suomessa riittää näitä keissejä, Heikelä sanoo.

Jaksoissa käsiteltäviä teemoja ovat yrittäjyys, eläimet, terveys, liikkuminen, arki, ruoka, asuminen, yhteisöt, yhteiskunta ja maankäyttö.

– Kiersin ympäri Suomen tapaamassa ihmisiä, jotka kokevat sääntöjen vuoksi vääryyttä. Jaksoissa selvitellään asioita ja ehdotan ratkaisuja. Toivottavasti ohjelma tuo myös painetta päättäjille nyt, kun näitä ongelmia nostetaan esiin, Heikelä toivoo.

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan alkoholin tarjoilusta, junalippujen outouksista, mutta myös vakavistakin aiheista.

– Käsittelemme ratsastusonnettomuudessa vaikeasti vammautuneen Saara Auvisen, 23, tapausta. Vakuutusyhtiö ei suostu maksamaan korvauksia. Tällaiset tapaukset ovat sarjan raskaampaa antia.

 Sääntö-Suomi, MTV3 ti klo 21.00

PirjoLiisa

Tänään tv:ssä: Sääntö-Suomi-uutuussarjan juontaja Jussi Heikelä: ”Seuraamme Suomessa ohjeita pilkulleen, vaikka joku kärsisi”

Et oo sitten tainnut kauheesti matkustella. Taidat myöskin olla ylipainoinen vetelys jos oluen tiskiltä hakeminen tuottaa noin suuria ongelmia. Itse haen mielummin kaljani tiskiltä, kuin odotan ensin tarjoilijan saapumista, sitten kaljani saapumista, sitten uudestaan tarjoilijan saapumista, että voin pyytää laskun ja sitten vielä sen laskun saapumista.
Lue kommentti
Vierailija

Tänään tv:ssä: Sääntö-Suomi-uutuussarjan juontaja Jussi Heikelä: ”Seuraamme Suomessa ohjeita pilkulleen, vaikka joku kärsisi”

Suomalaisen ravintolakulttuurin ongelma ei ole se että kaljaa ei saa viedä itse pöytään. Ongelma on se että se kalja tarttee itse hakea tiskiltä. En ole missään muussakaan maassa nähnyt edes yhden tähden paikoissa kansan kanniskelevan kaljaa tiskiltä terassille, vaan tarjoilijat hakee tilaukset pöydästä ja toimittaa tavaran perille. Suomesta puuttuu pöytiintarjoilu ja se on ay-liikkeen syytä. Se on todellinen ongelma. Se että jalkakäytävällä ei saa kanniskella kaljaa, on ihan ok, joskin...
Lue kommentti

Illan dokumentissa pohditaan, miksei ihmisiä kiinnosta ilmastonmuutos.

IS TV-LEHTI: Suomalainen dokumenttiohjaaja John Webster vietti perheineen vuoden käyttämättä öljyä ja syntyi dokumenttielokuva Katastrofin aineksia (2008). Nyt hän palaa jälleen ympäristöaiheeseen.

Webster suuntaa dokumentin Tulevilla rannoilla (2017) tulevaisuuden lapsenlapsenlapselleen. Pienet keltaiset kumisaappaat tepsuttavat 50 vuoden päässä, vuonna 2063 syntyneen kuvitellun Dorit-tytön elämässä. Silti dokumentin ote on vahvasti tässä päivässä. Miksei ihmisiä kiinnosta ilmastonmuutos?

Aviomiehen mielestä ilmastotaistelun tulisi olla kaikkien tärkeyslistan kärkipäässä. Vaimo ehdottaa terapiaa pakkomielteiselle.

Websterin vaimon puheenvuoro on kuvaava. Ilmastonmuutoksen tärkeys on arvoasteikolla noin sijalla 4/10. Edelle astuvat muun muassa lainanmaksu ja työterveys. Aviomiehen mielestä ilmastotaistelun tulisi olla kaikkien tärkeyslistan kärkipäässä. Vaimo ehdottaa terapiaa pakkomielteiselle.

Dokumentti on henkilökohtainen ja tunteellinen. Se esittää faktoja, mutta vetoaa ihmiskunnan perihyvyyteen – jos sitä on. Missiona on näyttää, että yksikin ihminen voi tehdä paljon.

Websterin dokumentti toivoo yleistä heräämistä. Se, ettei osa maailmasta joudu veden alle tai että lastemme jälkeläiset saavat puhdasta vettä, on omalla vastuullamme.

Satojen tuntien materiaalista huolimatta dokumentti etenee kauniisti ja rauhallisesti ja yhdistää nykyelämämme yhteiselle ihmiskunnan aikajanalle.

Se myös kertoo mielenkiintoisen, evoluutioon perustavan syyn sille, miksi meidän on hankala ryhtyä oikeasti toimiin.

Dokumenttiprojekti: Tulevilla rannoilla, TV1 ma klo 21.30

HUOH

Tänään tv:ssä: Näytä tämä kaunis dokumentti ilmastonmuutoksen epäilijälle – mieli saattaa muuttua

Juuri tuollaisten ihmisten takia, kuin ensimmäinen kommentoija, olemme tässä tilanteessa, kun kukaan ei tee mitään ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Harmi, että et todennäköisesti elä enää silloin, kun maapallo tuhoutuu tämän päivän ihmisten tekojen takia. Ei ole kyse mielipiteistä vaan faktoista... Harmi että suurin osa ihmisistä ei jaksa perehtyä asioihin, vaan kieltää kaiken epämiellyttävän.
Lue kommentti