Jouni ja Mari, Antti ja Sari sekä Tanja ja Roni tapasivat toisensa tänä kesänä alttarilla. Kuvat: Ava
Jouni ja Mari, Antti ja Sari sekä Tanja ja Roni tapasivat toisensa tänä kesänä alttarilla. Kuvat: Ava

Tiistain Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa selvisi Tanjan ja Ronin, Sarin ja Antin sekä Marin ja Jounin tulevaisuus.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman parien kohtalo selvisi tänään esitetyssä viimeisessä jaksossa. Sarin ja Antin, Marin ja Jounin sekä Tanjan ja Ronin piti päättää jatkavatko he avioliittoaan vai eroavatko viiden viikon yhteiselon jälkeen

Näin parit selittivät päätöksiään:

Tanja ja Roni

Tanja ja Roni saapuivat vakavina kertomaan päätöksestään heidät yhteen saattaneille asiantuntijoille: Maaret Kalliolle, Kari Kanalalle ja Mikael Saariselle.

– Kyllä tässä on tultu siihen tulokseen, että on päädytty eroon, Roni kertoi jaksossa.

Päätös oli lopulta Ronin, sillä Tanja olisi halunnut jatkaa liittoa.

– Olisin halunnut kattoa, että sitten kun on oikeasti normaalia arkea, että voiko tulla enemmän tunteita. En olisi halunnut vielä luovuttaa, surullisen oloinen Tanja sanoi.

Ronilla oli päätöksen jälkeen haikea ja tyhjä olo. Hän harmitteli, miten raskaasti Tanja otti eron.

– Totta kai itteäkin harmittaa. Mutta pahimmalta on tuntunut nähdä Tanja noin rikkinäisenä.

Tanja kertoi kameroille päätöksen jälkeen, että hänen mielestään pari pääsi vasta alkuun suhteessaan.

Sari ja Antti

Sarin ja Antin suhde on ollut kauden kolmen parista alusta asti läheisin. Ennen päätöstään Sari kuitenkin kertoi kameroille, ettei suhde ole ollut mutkaton.

– Välillä on ollut epäilyksen päiviä, että mitä tästä tulee? Että voinks mä oikeasti elää ton ihmisen kanssa, jos ollaan napit vastakkain.

Päätös jatkosta oli Sarille ja Antille silti helppo.

– Kyllä me jatketaan, Sari kertoi asiantuntijoille.

– Ihan ehdottomasti, Antti lisäsi.

Molemmat kyynelehtivät jaksossa ja kertoivat, miten paljon he ovat toisiltaan saaneet jo viiden viikon yhteiselon jälkeen.

– Sä oot tuonut mulle ihan ekasta päivästä lähtien tosi paljon hymyä, energiaa ja positiivisuutta. Ja ajan saatossa ne on muuttuneet rakkaudeksi, Antti sanoi Sarille.

Sarin ja Antin päätös ei ollut yllättävä, sillä viime viikolla uutisoitiin, että pari saa kevätvauvan. Lue juttu täältä.

Mari ja Jouni

Mari ja Jouni menivät asiantijoiden eteen käsi kädessä, mutta molempien tunnelmat olivat haikeat. Mari kertoi, että arvostaa Jounin rauhallisuutta, luotetettavuutta ja sitä, että Jounin seurassa on niin turvallista olla.

– Kaikin puolin hyvä mies, Mari sanoi.

Jouni puolestaan sanoi, että on tykännyt siitä läheisyydestä, mikä hänen ja Marin välillä on ollut – varsinkin alkuaikoina. Hyvät puolet eivät silti saaneet paria jatkamaan avioliittoa.

– Yhteistuumin ollaan päätetty, että halutaan valitettavasti erota, Jouni kertoi.

– Onhan se harmittanut ihan hirveästi. Mulla on ollut tosi vaikeeta nää viime päivät. On itkettänyt ja olen ollut pettynyt. Vaikka olen ollut epäileväinen, viimeiseen asti toivoin, että olis alkanut sujua ja että asiat olisi järjestynyt, Mari sanoi.

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00