Oscar-ilta sujuu rattoisasti laatuleffojen parissa.

Puoli neljään asti aamulla pitäisi jaksaa valvoa – ja silloin vasta tämän vuoden Oscar-gaala alkaa! Voi tätä aikaeroa...

Gaalan katsomiseen suorana lähetyksenä on kaksi taktiikkaa. Toinen on nukkumaan käyminen viimeistään kymmenen maissa illalla ja herääminen, kun juhlallisuudet alkavat. Toinen on sitkeä valvominen ja yön Oscar-aiheisista ohjelmista nauttiminen. Jälkimmäisellä taktiikalla tosin usein nukahtaa juuri, kun varsinainen gaala alkaa. Sitten ei auta kuin katsoa kooste seuraavana iltana.

Yritetään nyt kuitenkin tänä vuonna valvomis-taktiikkaa.

Oscareihin orientoitumisen voi aloittaa gaalan esittävällä Teema-kanavalla jo iltakuudelta. Silloin Kino Klassikko -sarjassa nähdään seitsemän Oscaria aikoinaan voittanut sotaleffa Kwai-joen silta. Sen korvamadoksi jäävää kuuluisaa sävelmää voikin sitten vihellellä loppuillan.

Sen jälkeen on vielä muutama tunti helppoa. Välipalaksi on tarjolla tänä vuonna parhaaksi lyhytelokuvaksi ehdolla oleva ranskalainen Rasvalamppu sekä viime vuonna samasta palkinnosta kilpaillut kotimainen Pitääkö mun kaikki hoitaa. Niiden jälkeen nähdään yksi illan kohokohdista, viime vuonna parhaan dokumentin Oscarin voittanut hauska elokuva 20 Feet from Stardom, joka kertoo rockin tuntemattomista tähdistä eli taustalaulajista.

Dokkarin jälkeen Teema lähtee hortoilemaan muihin ohjelmiin, kunnes kello 23.25 palataan Oscareihin vuoden 2010 parhaan elokuvan palkinnon voittaneella Kuninkaan puheella.

Vielä pari kotimaista lyhäriä väliin (jälkimmäisenä jo edellä mainittu Pitääkö mun kaikki hoitaa) ja viimein kello 02.00 maanantain puolella päästään asiaan, ja suora lähetys Oscareiden punaiselta matolta alkaa. Enää puolitoista tuntia H-hetkeen! Nyt ihan kohta....! Nyt... Krooh....

Kaikki ohjelmat YLE Teemalta

Kwai-joen silta klo 18

Rasvalamppu klo 20.35

Pitääkö mun kaikki hoitaa klo 20.50

20 Feet from Stardom klo 21.00

Kuninkaan puhe klo 23.25

Pitääkö mun kaikki hoitaa klo 01.50

Punainen matto klo 02.00

Oscar-gaala su klo 03.30

Lue lisää:

Jennifer Aniston joutui taas pettymään – nämä ovat vuoden 2015 Oscar-ehdokkaat

Oscar-ehdokas Felicity Jones: ”Elän edelleen tavallista arkea”

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen