Henrietta, Susa, Isabella ja Juho lähtivät au paireiksi Australiaan kolmeksi kuukaudeksi. Kaikilla muilla riitti draamaa paitsi Juholla. Kuvat: Yle kuvapalvelu
Henrietta, Susa, Isabella ja Juho lähtivät au paireiksi Australiaan kolmeksi kuukaudeksi. Kaikilla muilla riitti draamaa paitsi Juholla. Kuvat: Yle kuvapalvelu

Vain Henrietta on palannut pysyvästi Suomeen. Susa, Isabella ja Juho ovat yhä Australiassa.

Itkua, naurua, koti-ikävää ja nuoruuden intoa. Myös tämän kauden Au pairit -ohjelma on tarjosi katsojille kaikkia näitä. Televisiossa Au pairit Australiassa on yhä kesken, mutta moni on katsonut kaikki jaksot jo Areenasta. Selvitimme, mitä au paireille kuuluu nyt, muutama kuukaisi kuvausten päättymisen jälkeen.

Jos siis haluat säilyttää jännityksen, ei kannata lukea juttua.

Henrietta: Pääsi Scottista yli ja löysi uuden rakkaan

Henrietta Kulmala, 21, odotti etukäteen au pair -ajalta eniten sitä, että tapaisi kuumia surffarimiehiä. Niitä hän ei tavannut, mutta Henrietan sydämen särki kolmikymppinen Scott, joka oli toisen au pairin, Isabellan, isäntäperheen isä. Henrietta ja Scott asuivat hetken aikaa myös kahdestaan, kunnes Scott heitti Henrietan kirjailimellisesti pihalle.

”Vaikkei surffaripoikaa koskaan löytynyt, niin löysin rakkauden Suomesta.”

Henrietta jäi vielä au pair -aikansa jälkeen Australiaan, mutta on nyt palannut Suomeen. Hän vaikuttaa videobloginsa ja Instagram-päivityksensä perustella tyytyväiseltä elämäänsä.

– Palasin Australiasta takaisin Suomeen. Matka oli ihana ja kasvattava, mutta oon tällä hetkellä niin onnellinen. Miulla on ihana koti, uusi työ, ja vaikkei surffaripoikaa koskaan löytynyt, niin löysin rakkauden Suomesta, mikä on parempaa kuin oisin koskaan voinut toivoa, Henrietta kirjoitti tällä viikolla julkaisemansa Instagram-kuvan kuvatektissä.

 

Suomeen palattuaan Henrietta on alkanut pitää omaa videoblogia. Hän haaveilee siitä, että pääsisi joskus tekemään töitä teatteri- tai media-alalla.

Pari viikoa sitten julkaisemassaan postauksessa Henrietta vastasi moniin katsojia askarraneita kysymyksiin – esimerkiksi siihen, ovatko hän ja Susa enää lainkaan väleissä.

Susa: Suhde ”täydelliseen” poikaystävän loppui

Lappeenrannan prinsessaksi itseään kutsuva Susa Kettunen, 19, jäi Australiaan au pair -ajan jälkeen. Sarjan viimeisessä jaksossa selvisi, että Susa viihtyi toisessa isäntäperheessään (ensimmäisestä hän lähti, koska ei viihtynyt siellä) niin hyvin, että halusi jatkaa siellä asumista vielä varsinaisen au pair -ajan jälkeenkin. Lisäksi Susan piti Sydneyssä poikaystävä. Enää he eivät ole yhdessä.

”Höyläsin sitä vähä etäämmäs, kun rupes menemään liikaa vakavan puolelle.”

– Kuten sanottu en oo mikään parisuhdeihminen, niin höyläsin sitä vähä etäämmäs jossain vaiheessa, kun rupes menemään liikaa vakavan puolelle. Vaikka olikin ihan täydellinen, niin loppujen lopuks haluun vaan hengailla tällä hetkellä kavereitten kanssa ja tehdä omia juttuja, Susa kirjoittaa blogissaan.

Susa on yhä Australiassa, ja Etelä-Saimaan jutun mukaan hän on saanut töitä Sydneyssä sijaitsevasta vaatekaupasta. Susan puheet ovat yhä suuret, kuten ne olivat sarjassakin.

– Miusta on tullut legenda. Olen ollut täällä vasta vähän aikaa, mutta ehtinyt hengailla jo Asap Rockyn (yhdysvaltalainen räppäri) ja ties kenen kanssa, Susa kertoi Etelä-Saimaalle pari viikkoa sitten.

 

Beachbabe

Kuva, jonka SUSA (@susakettunen) julkaisi

Susa on päivittänyt ahkerasti Instagram-tiliään.

 

When ur highlight is brighter than the future of ya haters

Kuva, jonka SUSA (@susakettunen) julkaisi

 

 

Just here at the hoods with my twin sis

Kuva, jonka SUSA (@susakettunen) julkaisi

 

Isabella: Palasi Australiaan uskonnolliseen kouluun

Jeesus-faniksi itseään kuvaillut Isabella Huotelin, 18, odotti au pair -ajaltaan eniten sitä, että ”kasvaisi uskossa”. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitellusti, sillä Isabella joutui vaihtamaan perhettä kolmen kuukauden aikana jopa kolme kertaa.

Sarjan viimeisessä jaksossa Isabella palasi Suomeen perheensä luokse viettämään joulua, mutta oli päättäyt, että menee takaisin Australiaan alkuvuodesta.

Isabellan hyvä ystävä Henrietta kertoi pari viikkoa sitten julkaisemassaan videopostauksessa, että Isabellan unelma toteutui: hän opiskelee tällä hetkellä uskonnollisessa Hillsong Collegessa tanssia.

Myös Isabella on kertonut kuulumisiaan Instagram-tililään.

 

 

A photo posted by Au pairit (@aupairit) on

Juho: kiertelee ympäri Australiaa ja tekee varastohommia

Juho Takkinen, 24, oli ainut neljästä ainoa, joka vietti koko au pair -aikansa samassa isäntäperheessä. Myös Juho päätti jäädä Australiaan ja on siellä yhä. Henriettan mukaan Juho kiertelee ympäri maata ja tekee välillä varastohommia.

 

Au pairit TV2:lla maanantaisin klo 20.30.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: