Me Naiset
|
Outi Keskevaari
Angel Coulbyn esittämä Jessie taitaa jazzin.
Angel Coulbyn esittämä Jessie taitaa jazzin.

Sarjan pääosassa on fiktiivinen yhtye Louis Lester Band.

Stephen Poliakoff on arvostettu brittiläinen käsikirjoittaja ja ohjaaja. Monet muistavat muutaman vuoden takaa hänen hienon minisarjansa Kadonnut prinssi. Se kertoi 1900-luvun alun tositarinan kuningasperheen nuorimmasta pojasta, jota piiloteltiin epilepsian takia, kunnes hän teini-ikisenä kuoli. Prinssi John oli kuningas Yrjö VI:n nuorin veli eli kuningatar Elisabetin setä.

Kadonneen prinssin tarinaa kirjoittaessaan Poliakoff tutki kuningasperhettä. Häntä jäi kiinnostamaan tieto, että kuningas Yrjö V:n viidestä pojasta varsinkin Johnin isoveljet George ja Henry olivat innokkaita jazz-musiikin ystäviä. Heidän esimerkkinsä sai tietysti yläluokan mukaan, ja niin 1930-luvun Lontooseen syntyi jazz-buumi. Mustat orkesterit ja solistit pääsivät soittamaan hotelleille ja klubeille, joihin värillisillä ei muuten olisi ollut asiaa.

Vanha anekdootti on nyt poikinut uuden sarjan: Poliakoffin uutuus Murtuva maailma kertoo juuri jazzin kulta-ajasta ennen toista maailmansotaa. Siinä vilahtavat myös prinssit, vaikka pääosaan he eivät ole päässeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarjan pääosassa on nimittäin fiktiivinen yhtye Louis Lester Band, jonka ovela musiikkikriitikko nostaa suosion huipulle ja pelastaa samalla  konkurssikypsän, vanhan hotellin. Maine kasvaa, kun bändiin liittyy myös kaksi taitavaa naissolistia. Mutta suosio ei koskaan ikuista, kovin harvoin edes pitkäikäistä, sen saa Louis Lester Bandkin huomata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poliakoffin sarja on taitava ajankuva ja todella kaunista katseltavaa. Myös näyttelijäsuoritukset toimivat. Louis Lesteriä esittää 12 Years a Slave -elokuvasta Oscar-ehdokkaana ollut Chiwetel Ejiofor. Vielä jos satut olemaan jazzin ystävä, tämä sarja kruunaa viisi seuraavaa tiistaitasi.

Murtuva maailma, TV1 ti 24.6. klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla