Man of the Year -elokuva esitetään TV5-kanavalla sunnuntaina 17.8. Williamsin lisäksi leffassa nähdään Lewis Black (vas.) ja Christopher Walken (oik.) Kuva: MVPhotos
Man of the Year -elokuva esitetään TV5-kanavalla sunnuntaina 17.8. Williamsin lisäksi leffassa nähdään Lewis Black (vas.) ja Christopher Walken (oik.) Kuva: MVPhotos

Myös Netflixistä löytyy muutama Robin Williamsin taidonnäyte.

Maanantaina kuolleen Robin Williamsin muiston kunniaksi esitetään televisiossa kolme hänen elokuvaansa. Kaksi leffoista nähdään ensi sunnuntaina 17.8. ja yksi sunnuntaina 7.9.

Kapteeni Koukku (Hook, 1991) nähdään TV5-kanavalla 17.8. klo 18.05. Williams esittää perhe-elokuvassa aikuiseksi kasvanutta Peter Pania, joka joutuu palaamaan Mikä-mikä-maahan, kun kapteeni Koukku kidnappaa hänen lapsensa. Elokuva sai aikoinaan viisi Oscar-ehdokkuutta.

Man of the Year (2006) nähdään heti Kapteeni Koukun jälkeen klo 21.00. Williams esittää draamakomediassa suositun, poliittisen puheohjelman juontajaa, joka yllättää kaikki pyrkimällä USA:n presidentiksi.

Jumanji (1995) esitetään sunnuntaina 7.9. klo 18.55. Seikkailuelokuvassa kaksi lasta pelaa löytämäänsä salaperäistä lautapeliä ja vapauttaa pelissä vuosikymmeniä vankina olleen miehen (Robin Williams).

Myös Netflix tarjoaa monia Williamsin leffoja

Robin Williams Zelda-tyttärensä kanssa Happy Feet -elokuvan ensi-illassa marraskuussa 2006. Kuva: Shutterstock

Daily Mailin mukaan Robin Williamsin elokuvien myynti Amazon-verkkokaupassa nousi välittömästi näyttelijän kuoleman jälkeen. Tiistai-iltana Mrs. Doubtfire oli myydyimpien listalla sijalla 3, Good Will Hunting sijalla 6, Hyvää huomenta Vietnam (Good Morning, Vietnam) sijalla 9 ja draama-komedia Patch Adams sijalla 12. Williams sai Good Will Hunting -elokuvasta parhaan sivuosan Oscarin vuonna 1998.

TV5:n esitettävien kolmen elokuvan lisäksi Williamsin leffoja voi katsoa Suomessa myös esimerkiksi verkkovideopalvelu Netflixissä. Sieltä löytyvät nämä leffat:

Kuolleiden runoilijoiden seura (Dead Poets Society, 1989)

Kapteeni Koukku (Hook, 1991)

Good Will Hunting (1997)

Robots (2005, Williams ääninäyttelijänä)

The Aristocrats (2005, dokumentissa on lukuisia koomikoita, myös Robin Williams)

Happy Feet (2006, Williams ääninäyttelijänä)

Robin Williams voitti Oscarin Good Will Hunting -elokuvan sivuroolista vuonna 1998. Kuva: Reuters

Lue myös:

Robin Williams koki koomikkoystävänsä kohtalon – taisteli vuosia päihdeongelmien kanssa

Rakastettu näyttelijä Robin Williams on kuollut

Robin Williams Me Naisille vuonna 2011: "Olen tunteissani ääripäiden sekoitus"

Dubliniin sijoittuvassa draamassa nuori asianaja perustaa oman firman. Näytön paikka -sarja on virkistävän täynnä tunnetta!

IS TV-LEHTI: Uusi irlantilaissarja Näytön paikka (Striking Out, 2017–2018) kertoo nuoren asianajan Tara Raffertyn (Amy Huberman) elämästä, jossa unelmat tuhoutuvat yhdessä silmänräpäyksessä. 

Tara on onnistunut yhdistämään työn ja vapaa-ajan tyylikkäästi, sillä hän työskentelee arvostetussa dublinilaisessa lakitoimistossa, jonka omistaa hänen tulevan miehensä Eric Dunbarin (Rory Keenan) isä.

Tara ja Eric ovat menossa naimisiin, ja luvassa on vuosikymmenen häät. Sitten sulhanen jää rysän päältä kiinni pettämisestä. Kaiken kukkuraksi kyseessä on heidän yhteinen kollegansa. Taran unelmat särkyvät, eikä hän voi enää kuvitella työskentelevänsä ex-sulhasensa kanssa samassa lakitoimistossa. 

Irlantilaissarjasta on kuvattu tähän mennessä kaksi kautta, ja Yle näyttää molemmat kaudet.

Hän perustaa pienen lakifirman ja saa avukseen assistentti Ray Lamontin (Emmet Byrne), yksityisetsivä Meg Reillyn (Fiona O’Shaughnessy) sekä ystävänsä Vincent Piken (Neil Morrissey).

Irlantilaissarjasta on kuvattu tähän mennessä kaksi kautta, ja Yle näyttää molemmat kaudet. Näytön paikka -sarjaa on kehuttu amerikkalaismedioissa siitä, miten se ei ole aivan tavallinen lakisarja. Taran elämän käänteet ovat yllättäviä ja erilaisia kuin on totuttu. Sarjassa puidaan tavallisten ihmisten päivittäisiä lakiongelmia ja samalla Taran surua.  Moneen lakisarjaan verraten suuret tunteet ovat tässä sarjassa isossa osassa. 

Lakisarjan ohella sarja on ansiokkaasti tehty draama- ja jännityssarja, jota on kehuttu Irlannin parhaimmaksi draamasarjaksi.

 Näytön paikka, TV1 klo 21.05  

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.