Man of the Year -elokuva esitetään TV5-kanavalla sunnuntaina 17.8. Williamsin lisäksi leffassa nähdään Lewis Black (vas.) ja Christopher Walken (oik.) Kuva: MVPhotos
Man of the Year -elokuva esitetään TV5-kanavalla sunnuntaina 17.8. Williamsin lisäksi leffassa nähdään Lewis Black (vas.) ja Christopher Walken (oik.) Kuva: MVPhotos

Myös Netflixistä löytyy muutama Robin Williamsin taidonnäyte.

Maanantaina kuolleen Robin Williamsin muiston kunniaksi esitetään televisiossa kolme hänen elokuvaansa. Kaksi leffoista nähdään ensi sunnuntaina 17.8. ja yksi sunnuntaina 7.9.

Kapteeni Koukku (Hook, 1991) nähdään TV5-kanavalla 17.8. klo 18.05. Williams esittää perhe-elokuvassa aikuiseksi kasvanutta Peter Pania, joka joutuu palaamaan Mikä-mikä-maahan, kun kapteeni Koukku kidnappaa hänen lapsensa. Elokuva sai aikoinaan viisi Oscar-ehdokkuutta.

Man of the Year (2006) nähdään heti Kapteeni Koukun jälkeen klo 21.00. Williams esittää draamakomediassa suositun, poliittisen puheohjelman juontajaa, joka yllättää kaikki pyrkimällä USA:n presidentiksi.

Jumanji (1995) esitetään sunnuntaina 7.9. klo 18.55. Seikkailuelokuvassa kaksi lasta pelaa löytämäänsä salaperäistä lautapeliä ja vapauttaa pelissä vuosikymmeniä vankina olleen miehen (Robin Williams).

Myös Netflix tarjoaa monia Williamsin leffoja

Robin Williams Zelda-tyttärensä kanssa Happy Feet -elokuvan ensi-illassa marraskuussa 2006. Kuva: Shutterstock

Daily Mailin mukaan Robin Williamsin elokuvien myynti Amazon-verkkokaupassa nousi välittömästi näyttelijän kuoleman jälkeen. Tiistai-iltana Mrs. Doubtfire oli myydyimpien listalla sijalla 3, Good Will Hunting sijalla 6, Hyvää huomenta Vietnam (Good Morning, Vietnam) sijalla 9 ja draama-komedia Patch Adams sijalla 12. Williams sai Good Will Hunting -elokuvasta parhaan sivuosan Oscarin vuonna 1998.

TV5:n esitettävien kolmen elokuvan lisäksi Williamsin leffoja voi katsoa Suomessa myös esimerkiksi verkkovideopalvelu Netflixissä. Sieltä löytyvät nämä leffat:

Kuolleiden runoilijoiden seura (Dead Poets Society, 1989)

Kapteeni Koukku (Hook, 1991)

Good Will Hunting (1997)

Robots (2005, Williams ääninäyttelijänä)

The Aristocrats (2005, dokumentissa on lukuisia koomikoita, myös Robin Williams)

Happy Feet (2006, Williams ääninäyttelijänä)

Robin Williams voitti Oscarin Good Will Hunting -elokuvan sivuroolista vuonna 1998. Kuva: Reuters

Lue myös:

Robin Williams koki koomikkoystävänsä kohtalon – taisteli vuosia päihdeongelmien kanssa

Rakastettu näyttelijä Robin Williams on kuollut

Robin Williams Me Naisille vuonna 2011: "Olen tunteissani ääripäiden sekoitus"

Joonas ja Vesa-Matti Loiri kertovat Harkimot-ohjelmassa, että heidän suhteensa on täysin kaverillinen.

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loirin poika Joonas Loiri sai varsinkin lapsena kuulla kuuluisasta sukunimestään. Joonas ja Vesku ovat sunnuntaina toisen kuuluisan isä-poikaparin vieraina Hjallis ja Joel Harkimon uudessa tv-ohjelmassa Harkimot.

Loirit kertovat ohjelmassa, että heidän suhteensa oli Joonaksen lapsuudessa vuosia katkolla Veskun erottua Joonaksen äidistä. Joonas oli kuusivuotias, kun näki Veskun lähtevän kotoa taksilla.

Sen jälkeen kuudesta seitsemään vuotta meni niin, että Vesku ei ollut lainkaan yhteydessä Joonakseen ja Jenni-tyttäreensä. Näin Vesa-Matti kuvaili ajanjaksoa Loirinuotiolla-ohjelmassa kaksi vuotta sitten:

– Mä en saanut muutamaan vuoteen Jenniin ja Joonakseen yhteyttä. Aina kun soitin, ne oli jossain muualla. Mutta sitten lapset tulivat itse määrätyssä iässä soittelemaan mun ovikel.loa, ja asia hoitui sillä tavalla.

Sovinto kymmenessä minuutissa

Isä ja poika tekivät aikanaan sovinnon laivalla konjakin ääressä – kymmenessä minuutissa. 

– Emme oikeastaan puhuneet siitä, mistä kaikki lähti, vaan siitä, miten nyt jatketaan, Joonas kertoo Harkimoissa. 

”Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten.”

Loirit kertovat, että nyt heidän välinsä ovat hyvät, mutta suhde on täysin kaverillinen. Vesku esittää kuitenkin ohjelmassa pojalleen anteeksipyynnön:

– Haluan pyytää anteeksi sitä, etten ollut aktiivisempi.

– Sä oot saanut anteeksi jo kauan sitten, Joonas vakuuttaa.

Harkimot sunnuntaisin 22.10. alkaen TV5:llä klo 21.

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?