Gilmoren tyttöjen kahdeksannelta tuotantokaudelta on paljastettu muutama kuva. Stars Hollow näyttää yhtä kotoisalta kuin aina ennenkin. Kuva: MV-photos
Gilmoren tyttöjen kahdeksannelta tuotantokaudelta on paljastettu muutama kuva. Stars Hollow näyttää yhtä kotoisalta kuin aina ennenkin. Kuva: MV-photos

Tuhat päivänkakkaraa, Luken rakentama luistelukenttä, tappelu joutsenen kanssa. Sarjan uusia jaksoja odotellessa on hyvä hetki fiilistellä vanhoja.

Gilmoren tyttöjen uusi tuotantokausi lähestyy – ja sitä on odotettu. Vuosina 2000–2007 kuvattu sarja saa jatkoa melkein kymmenen vuoden jälkeen, tällä kertaa suoraan Netflixissä.

Lue myös: Nyt se tiedetään! Gilmoren tyttöjen julkaisupäivä ja traileri julki – tältä Lorelai ja Rory näyttävät uusissa jaksoissa

Uusia jaksoja odotellessa voit verestää Gilmore-muistojasi seuraavien 30 hetken parissa.

Muistatko kun ...

1. Luke työnsi Jessin lampeen

GIPHY

2. Dragonflyn avajaisissa Lorelai ja Luke viimein suutelivat.

GIPHY

3. Rory sai ensisuudelmansa, hämmentyi ja varasti vahingossa paketillisen maissijauhoja Taylorin kaupasta.

4. Zach vei Lanen ensimmäisille treffeille, heidän yhteiseen kotiinsa.

5. Rory pääsi sisään sekä Harvardiin, Yaleen että Princetoniin ja kaikkien yllätykseksi valitsi Yalen.

6. Perjantai-illallinen päättyi jälleen kerran riitaan, ja Lorelai karkasi ikkunasta.

7. Jess sai mustan silmän, joutsenelta.

8. Kun samaan aikaan nauratti ja kävi sääliksi Kirkiä.

GIPHY

9. Luke rakensi Lorelaille oman pienen luistelukentän.

 
10. Rory valmistui Yalesta viimeisen tuotantokauden lopussa.
 

11. Paris osoitti johtamistaitojaan...

12 ...ja ihmissuhdetaitojaan.

13. Lane ja Zack lähtivät viettämään kuherruskuukauttaan Meksikoon, eikä kaikki mennyt ihan suunnitellusti.

14. Liz ja TJ menivät naimisiin keskellä Stars Hollowia, ja Luken ja Lorelain rakkaus orasti.

GIPHY

15. Emily näytti Loganin äidille, missä kaappi seisoo, sillä kukaan ei kohtele tämän leijonanaaraan lapsenlasta huonosti. Hiiteen Huntzbergerit.

16. Michelle kiteytti pahan päivän yhteen kohtaukseen.

GIPHY

17. Lorelai heitti jälleen yhden lentävän lausahduksen.

GIPHY

18. Roryn koulumotivaatio oli järkähtämätön.

19. Max kosi Lorelaita tuhannella kukkasella.

20. Sookien häissä sattui ja tapahtui. Rory ja Jess suutelivat, ja Lorelaille selvisi, että Christopherin tyttöystävä Cherry on raskaana.

GIPHY

21. Sookie laukoi rehellisiä ja rakastettavia mielipiteitä, kuten aina.

22. Ikimuistoinen, vuorokauden kestävä tanssimaratoni johti lopulta Roryn ja Deanin eroon.

23. Richard paljasti yksityiskohtia villistä nuoruudestaan Yalessa.

24. Rory lintsasi koulusta, karkasi New Yorkiin tapaamaan Jessiä ja myöhästyi Lorelain valmistujaisista.

GIPHY

25. Rory lähti raportoimaan Loganin salaseuran järjestämään mysteeritapahtumaan...

26. ...jossa rämäpäinen Logan sai rohkaistua Roryn yllättävään tekoon.

27. Emily heittäytyi villiksi löydettyään Trixien aikoinaan lähettämän kirjeen, jossa tämä toivoi, ettei Richard naisi Emilyä.

GIPHY

28. Lorelain ja Roryn vatsa oli pohjaton

29. Paljastui, että Lukella oli lapsi, ja kaikki meni pilalle.

30. Ja kun lopulta tajuat, ettei tämä toteutunutkaan. Nyyh.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: