The Voice of Finlandissa on kuultu kymmeniä loistavia laulajia, mutta uran luominen kilpailun jälkeen ei ole ollut helppoa. Kuvat: Nelonen ja Sanoma-arkisto / Bo Stranden
The Voice of Finlandissa on kuultu kymmeniä loistavia laulajia, mutta uran luominen kilpailun jälkeen ei ole ollut helppoa. Kuvat: Nelonen ja Sanoma-arkisto / Bo Stranden

Monen The Voice of Finland -voittajan ura on jäänyt yhteen levyyn. Kaikki tosin eivät ole päässeet tekemään edes yhtä albumia.

The Voice of Finland -ohjelmasta alkaa tänään perjantaina uusi  tuotantokausi. Pääsiäisenä kilpailu saa jo kuudennen voittajansa. Mutta menestystä kilpailun voitto ei takaa kenellekään, sen osoittavat aikaisempien kausien voittajat. Muistatko vielä heidät?

Mikko Sipola (1. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen
Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen

Saara Aalto, Jesse Kaikuranta, Krista Siegfrids, Mikko Herranen, Eveliina Tammenlaakso (nyk. taiteilijanimi Evelina). He kaikki osallistuivat ohjelmaan vuonna 2011–2012. Voiton vei kuitenkin tammisaarelainen metsäkoneenkuljettaja Mikko Sipola. Tähteä Sipolasta ei silti tullut, vaikka hän keikkaileekin yhä ahkerasti. Viime vuonna Sipola kertoi tehneensä 200 keikkaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Moni varmaan ymmärtää, ettei pelkän tv-kisan voittaminen riitä kotimaisen musiikin kärkikastiin. Se vaatisi hyvän biisin ja monen muunkin asian summan. Jotkut menestyvät, mutta joillekin se vaatii vähän enemmän duunia. Meikäläisen tapauksessa homma ei lähtenyt silloin käyntiin, Sipola mietti vuonna 2016 Ilta-Sanomien haastattelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voice of Finland -huumassa julkaistun albumin jälkeen Sipolalta ei ole tullut uusia levyjä, mutta helmikuussa 2016 hän julkaisi pitkästä aikaa uutta musiikkia, Made of Fire -singlen.

Ensimmäisen kauden kilpailijoista ylivoimaisesti tunnetuimpia tällä hetkellä ovat Saara Aalto ja Jesse Kaikuranta. Saara tuli ohjelmassa toiseksi ja Jesse kolmanneksi. Myös Evelinan ura on lähtenyt nousuun.

Antti Railio (2. kauden voittaja)


Kuva: Karoliina Paatos
Kuva: Karoliina Paatos

Idols, Kuorosota, The Voice of Finland. Antti Railio on hakenut potkua musiikkiuralleen monista laulukilpailuista. Voice of Finland -voiton jälkeen Railio julkaisi Vieras maa -albumin, joka ylsi vuonna 2014 pari kertaa top10:een. Suurta suosiota hän ei silti ole saavuttanut, vaikka tekeekin yhä musiikkia. Uusi single julkaistaan tammikuussa.

Lue myös: Antti Railio puhuu ensimmäistä kertaa sairaudestaan: ”Olen miettinyt monta kertaa lopettavani kaiken”

Siru Airistola (3. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne
Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne

Voiton jäkeen Siru Airistola julkaisi Solmut-albumin, mutta se ei noussut top50:een. Ohjelman jälkeen Airistola on tehnyt yhden musikaaliroolin. Lisäksi yritti Suomen euroviisuedustajaksi vuonna 2015, mutta karsiutui Uuden musiikin kilpailun -finaalista. Joulukuussa 2016 Airistola julkaisi omakustannesinglen Läpikulkumatkalla.

Miia Kosunen (4. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Bo Stranden
Kuva: Sanoma-arkisto / Bo Stranden

Laulaukilpailun voitto toi Miia Kosuselle levytyssopimuksen singlestä, mutta ei albumista. Vuonna 2015 hän kertoi Ylelle, että kilpailun jälkeen hän jatkoi töitään parturi-kampaajana. Kosusen ohjelmatoimiston sivuilta selviää, että laulajalla on tänä vuonna muutama keikka.

Lue myös: Miia Kosunen menneisyydestään: ”En ole katkera tai halunnut kostaa”

Suvi Åkerman (5. kauden voittaja)

Kuva: Nelonen / Saku Tiainen
Kuva: Nelonen / Saku Tiainen

Suvi Åkerman voitti kilpailun keväällä 2016, ja fiinaalissa kuullusta It's Not the End of the World -kappaleesta tuli hänen ensimmäinen singlensä. Mutta voiton jälkeen laulajasta ei ole kuulunut juuri mitään. Hänen virallisilta Facebook-sivuilta kuitenkin selviää, että uusi sinkku Stronger Than You Think julkaistiin joulukuussa 2016.

Lue myös: TVOF-voittaja Suvi Åkerman: Karu maailma tuli vastaan liian nuorena

The Voice of Finlandin 6. kausi alkaa Nelosella pe 6.1. kello 20.00

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla