The Voice of Finlandissa on kuultu kymmeniä loistavia laulajia, mutta uran luominen kilpailun jälkeen ei ole ollut helppoa. Kuvat: Nelonen ja Sanoma-arkisto / Bo Stranden
The Voice of Finlandissa on kuultu kymmeniä loistavia laulajia, mutta uran luominen kilpailun jälkeen ei ole ollut helppoa. Kuvat: Nelonen ja Sanoma-arkisto / Bo Stranden

Monen The Voice of Finland -voittajan ura on jäänyt yhteen levyyn. Kaikki tosin eivät ole päässeet tekemään edes yhtä albumia.

The Voice of Finland -ohjelmasta alkaa tänään perjantaina uusi  tuotantokausi. Pääsiäisenä kilpailu saa jo kuudennen voittajansa. Mutta menestystä kilpailun voitto ei takaa kenellekään, sen osoittavat aikaisempien kausien voittajat. Muistatko vielä heidät?

Mikko Sipola (1. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen
Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen

Saara Aalto, Jesse Kaikuranta, Krista Siegfrids, Mikko Herranen, Eveliina Tammenlaakso (nyk. taiteilijanimi Evelina). He kaikki osallistuivat ohjelmaan vuonna 2011–2012. Voiton vei kuitenkin tammisaarelainen metsäkoneenkuljettaja Mikko Sipola. Tähteä Sipolasta ei silti tullut, vaikka hän keikkaileekin yhä ahkerasti. Viime vuonna Sipola kertoi tehneensä 200 keikkaa. 

– Moni varmaan ymmärtää, ettei pelkän tv-kisan voittaminen riitä kotimaisen musiikin kärkikastiin. Se vaatisi hyvän biisin ja monen muunkin asian summan. Jotkut menestyvät, mutta joillekin se vaatii vähän enemmän duunia. Meikäläisen tapauksessa homma ei lähtenyt silloin käyntiin, Sipola mietti vuonna 2016 Ilta-Sanomien haastattelussa.

Voice of Finland -huumassa julkaistun albumin jälkeen Sipolalta ei ole tullut uusia levyjä, mutta helmikuussa 2016 hän julkaisi pitkästä aikaa uutta musiikkia, Made of Fire -singlen.

Ensimmäisen kauden kilpailijoista ylivoimaisesti tunnetuimpia tällä hetkellä ovat Saara Aalto ja Jesse Kaikuranta. Saara tuli ohjelmassa toiseksi ja Jesse kolmanneksi. Myös Evelinan ura on lähtenyt nousuun.

Antti Railio (2. kauden voittaja)


Kuva: Karoliina Paatos
Kuva: Karoliina Paatos

Idols, Kuorosota, The Voice of Finland. Antti Railio on hakenut potkua musiikkiuralleen monista laulukilpailuista. Voice of Finland -voiton jälkeen Railio julkaisi Vieras maa -albumin, joka ylsi vuonna 2014 pari kertaa top10:een. Suurta suosiota hän ei silti ole saavuttanut, vaikka tekeekin yhä musiikkia. Uusi single julkaistaan tammikuussa.

Lue myös: Antti Railio puhuu ensimmäistä kertaa sairaudestaan: ”Olen miettinyt monta kertaa lopettavani kaiken”

Siru Airistola (3. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne
Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne

Voiton jäkeen Siru Airistola julkaisi Solmut-albumin, mutta se ei noussut top50:een. Ohjelman jälkeen Airistola on tehnyt yhden musikaaliroolin. Lisäksi yritti Suomen euroviisuedustajaksi vuonna 2015, mutta karsiutui Uuden musiikin kilpailun -finaalista. Joulukuussa 2016 Airistola julkaisi omakustannesinglen Läpikulkumatkalla.

Miia Kosunen (4. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Bo Stranden
Kuva: Sanoma-arkisto / Bo Stranden

Laulaukilpailun voitto toi Miia Kosuselle levytyssopimuksen singlestä, mutta ei albumista. Vuonna 2015 hän kertoi Ylelle, että kilpailun jälkeen hän jatkoi töitään parturi-kampaajana. Kosusen ohjelmatoimiston sivuilta selviää, että laulajalla on tänä vuonna muutama keikka.

Lue myös: Miia Kosunen menneisyydestään: ”En ole katkera tai halunnut kostaa”

Suvi Åkerman (5. kauden voittaja)

Kuva: Nelonen / Saku Tiainen
Kuva: Nelonen / Saku Tiainen

Suvi Åkerman voitti kilpailun keväällä 2016, ja fiinaalissa kuullusta It's Not the End of the World -kappaleesta tuli hänen ensimmäinen singlensä. Mutta voiton jälkeen laulajasta ei ole kuulunut juuri mitään. Hänen virallisilta Facebook-sivuilta kuitenkin selviää, että uusi sinkku Stronger Than You Think julkaistiin joulukuussa 2016.

Lue myös: TVOF-voittaja Suvi Åkerman: Karu maailma tuli vastaan liian nuorena

The Voice of Finlandin 6. kausi alkaa Nelosella pe 6.1. kello 20.00

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.