The Voice of Finlandissa on kuultu kymmeniä loistavia laulajia, mutta uran luominen kilpailun jälkeen ei ole ollut helppoa. Kuvat: Nelonen ja Sanoma-arkisto / Bo Stranden
The Voice of Finlandissa on kuultu kymmeniä loistavia laulajia, mutta uran luominen kilpailun jälkeen ei ole ollut helppoa. Kuvat: Nelonen ja Sanoma-arkisto / Bo Stranden

Monen The Voice of Finland -voittajan ura on jäänyt yhteen levyyn. Kaikki tosin eivät ole päässeet tekemään edes yhtä albumia.

The Voice of Finland -ohjelmasta alkaa tänään perjantaina uusi  tuotantokausi. Pääsiäisenä kilpailu saa jo kuudennen voittajansa. Mutta menestystä kilpailun voitto ei takaa kenellekään, sen osoittavat aikaisempien kausien voittajat. Muistatko vielä heidät?

Mikko Sipola (1. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen
Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen

Saara Aalto, Jesse Kaikuranta, Krista Siegfrids, Mikko Herranen, Eveliina Tammenlaakso (nyk. taiteilijanimi Evelina). He kaikki osallistuivat ohjelmaan vuonna 2011–2012. Voiton vei kuitenkin tammisaarelainen metsäkoneenkuljettaja Mikko Sipola. Tähteä Sipolasta ei silti tullut, vaikka hän keikkaileekin yhä ahkerasti. Viime vuonna Sipola kertoi tehneensä 200 keikkaa. 

– Moni varmaan ymmärtää, ettei pelkän tv-kisan voittaminen riitä kotimaisen musiikin kärkikastiin. Se vaatisi hyvän biisin ja monen muunkin asian summan. Jotkut menestyvät, mutta joillekin se vaatii vähän enemmän duunia. Meikäläisen tapauksessa homma ei lähtenyt silloin käyntiin, Sipola mietti vuonna 2016 Ilta-Sanomien haastattelussa.

Voice of Finland -huumassa julkaistun albumin jälkeen Sipolalta ei ole tullut uusia levyjä, mutta helmikuussa 2016 hän julkaisi pitkästä aikaa uutta musiikkia, Made of Fire -singlen.

Ensimmäisen kauden kilpailijoista ylivoimaisesti tunnetuimpia tällä hetkellä ovat Saara Aalto ja Jesse Kaikuranta. Saara tuli ohjelmassa toiseksi ja Jesse kolmanneksi. Myös Evelinan ura on lähtenyt nousuun.

Antti Railio (2. kauden voittaja)


Kuva: Karoliina Paatos
Kuva: Karoliina Paatos

Idols, Kuorosota, The Voice of Finland. Antti Railio on hakenut potkua musiikkiuralleen monista laulukilpailuista. Voice of Finland -voiton jälkeen Railio julkaisi Vieras maa -albumin, joka ylsi vuonna 2014 pari kertaa top10:een. Suurta suosiota hän ei silti ole saavuttanut, vaikka tekeekin yhä musiikkia. Uusi single julkaistaan tammikuussa.

Lue myös: Antti Railio puhuu ensimmäistä kertaa sairaudestaan: ”Olen miettinyt monta kertaa lopettavani kaiken”

Siru Airistola (3. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne
Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne

Voiton jäkeen Siru Airistola julkaisi Solmut-albumin, mutta se ei noussut top50:een. Ohjelman jälkeen Airistola on tehnyt yhden musikaaliroolin. Lisäksi yritti Suomen euroviisuedustajaksi vuonna 2015, mutta karsiutui Uuden musiikin kilpailun -finaalista. Joulukuussa 2016 Airistola julkaisi omakustannesinglen Läpikulkumatkalla.

Miia Kosunen (4. kauden voittaja)

Kuva: Sanoma-arkisto / Bo Stranden
Kuva: Sanoma-arkisto / Bo Stranden

Laulaukilpailun voitto toi Miia Kosuselle levytyssopimuksen singlestä, mutta ei albumista. Vuonna 2015 hän kertoi Ylelle, että kilpailun jälkeen hän jatkoi töitään parturi-kampaajana. Kosusen ohjelmatoimiston sivuilta selviää, että laulajalla on tänä vuonna muutama keikka.

Lue myös: Miia Kosunen menneisyydestään: ”En ole katkera tai halunnut kostaa”

Suvi Åkerman (5. kauden voittaja)

Kuva: Nelonen / Saku Tiainen
Kuva: Nelonen / Saku Tiainen

Suvi Åkerman voitti kilpailun keväällä 2016, ja fiinaalissa kuullusta It's Not the End of the World -kappaleesta tuli hänen ensimmäinen singlensä. Mutta voiton jälkeen laulajasta ei ole kuulunut juuri mitään. Hänen virallisilta Facebook-sivuilta kuitenkin selviää, että uusi sinkku Stronger Than You Think julkaistiin joulukuussa 2016.

Lue myös: TVOF-voittaja Suvi Åkerman: Karu maailma tuli vastaan liian nuorena

The Voice of Finlandin 6. kausi alkaa Nelosella pe 6.1. kello 20.00

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Rosaa ahdistaa ja itkettää nyt vähän kaikki, mutta mitä siitä seuraa? Ennustamme. 

Oi voi. Ensitreffit alttarilla -sarjan jakso, jossa parit palaavat häämatkalta arkeen, on pääosin ihan mukavaa katsottavaa. Tunteikasta Rosa-parkaa kuitenkin itkettää ja ahdistaa ihan kaikki.

Eetun kanssa avioitunut ja Roomassa häämatkaillut Rosa selvittää silmät kyynelissä tarvitsevansa aikalisän kaikesta, vaikka Eetun kanssa meneekin kuulemma kivasti. Rosaa ahdistaa muun muassa kiire, jonka takia hän ei ehdi tavata läheisiään. 

– Ei ehdi nähdä ystäviä, ei perhettä, ja nyt kun tarvis just semmosta tukea ja lohdutusta, että oikeasti joku sanoo, että kaikki järjestyy, Rosa murehtii.

Kiirettä tosiaan pitää: Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä ja tekee paljon yövuoroja. Lisäksi hän harjoittelee triathlonia kilpailumielessä. Ja niin, hän meni juuri naimisiin tv-ohjelmassa, ja uusi puoliso muuttaa nyt hänen kotiinsa kameraryhmän seuratessa. Jotta liitto onnistuisi, uunituoreelle parisuhteelle pitäisi löytyä aikaa.

Mitäköhän tästä tulee?

Vaihtoehto 1: Rosa on uusi rahka-Petri

Vuosi sitten näytetyllä Ensitreffit alttarilla -kaudella nähtiin sarjan suomalaisen historian pahin epäonnistuminen. Asiantuntijoiden naittamat Mari ja Petri tulivat niin huonosti toimeen keskenään, että he päättivät erota jo kesken kauden.

Ennen eroa tapahtui muutama ikimuistoinen sattumus, jotka ilmensivät Marin ja Petrin erilaisuutta. Ensinnäkin Petri kieltäytyi ostamasta ruokaa katukojusta, koska hänellä oli rahkaa kotona jääkaapissa. Toisekseen Petri halusi säilyttää polkupyöräänsä sisällä Marin asunnossa, mikä oli Marista käsittämätöntä. 

Sporttinen Petri osasi olla joustamaton fitness-elämäntapaansa liittyvissä asioissa, mutta kovin dramaattiselta ihmiseltä hän ei vaikuttanut. Tunteikas Rosa lienee ihmisenä aivan erilainen kuin Petri. Silti Rosan intohimoinen suhtautuminen triathlon-harrastukseen tuo mieleen Petrin.

Rosaa ahdistaa, ettei treenaamiselle ole aikaa.

– Jos näyttää siltä, ettei vaan pysty treenaa ja muuta, ei ota siitä stressiä, niin sitten skippaa sen, kisaa ensi vuonna uudelleen, hän pohdiskelee.

– Ei siitä tule kuin kahden ja puolen sadan tappio. 

Onneksi Rosan asunnossa on sentään parveke, jolla triathlon-pyörää voi säilyttää. 

Vaihtoehto 2: Vastakohdat täydentävät toisiaan

Ei ole mitenkään tavatonta, että pariskunnan osapuolista toinen on temperamentiltaan rauhallisempi ja toinen taas tuntee ja näyttää tunteitaan voimakkaasti. Yhdistelmä saattaa toimia myös Rosan ja Eetun kohdalla.

Jos Rosa selviää yövuoroputken, triathlon-treenin ja tuoreen avioliiton yhdistelmästä ilman burn outia, saattaa avioelämä kääntyä aivan auvoiseksikin. 

Vaihtoehto 3: Rosa on uusi Aliisa

Petrin lisäksi Rosassa saattaa nähdä yhtäläisyyksiä toisenkin viime kauden osallistujan kanssa. Viime kaudella Esan kanssa avioitunut Aliisa koki epämääräisiä epävarmuuden tunteita vähän Rosan tyyliin. 

Aliisan ongelmaksi tosin koitui tunteiden vähyys, Rosalla taas on muutaman minuutin välein vaihtelevia tunteita vaikka muille jakaa.

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia.

Esan ja Aliisan liitto kaatui lopulta siihen, ettei Aliisa halunnut jatkaa yhdessäoloa, sillä hän ei tuntenut tarpeeksi Esaa kohtaan. Suomen sinkuille unelmamies Esan vapautuminen oli ilouutinen, ja nykyään Esalla on kainalossaan unelmiensa nainen

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia. Rosan ja Eetun ennuste on kuitenkin toistaiseksi hyvä ahdistuksista huolimatta. 

Vaihtoehto 4: Ensivaikutelma pettää

Tony Dunderfelt lupaili uusimman kauden alkaessa, että tulossa on kaikkien aikojen kausi, jolla jokainen pari tulee menemään melkoista vuoristorataa. Rosa näkyy jo hypänneen vauhdikkaaseen tunteiden vuoristorataan, mutta Tonyn ennustus voi tarkoittaa muutakin.

Ehkä rauhallisesta Eetusta sukeutuukin ensi jaksossa kyyneliä tirsuva draamailija ja Rosa puolestaan löytää täydellisen zen-tilan? Tai ehkä Team Lällyksi Twitterissä ristityt Eetu ja Rosa muuttuvatkin viileän asiallisiksi? Ikinä ei tiedä. 

Heikin tähänastisen muodonmuutoksen perusteella loppukaudelta voi odottaa mitä tahansa. 

Tänään alkavassa Love Island Suomi -sarjassa joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

IS TV-LEHTI: Kahvipöydissä riittänee syksyllä ihmeteltävää, kun Briteissä kohusta toiseen edennyt huippusuosittu Love Island -tosi-tv-sarja saa suomalaisversionsa. Sitä juontava missikaunotar Shirly Karvinen on ohjelmasta täpinöissään.

– Tässä on tulossa jotain tosi erilaista, kuin Suomessa on koskaan ennen nähty. Realityja toki on ollut, mutta tämä on ihan omaa kastiaan – vähän niin kuin realitysarjojen Louis Vuitton, täysin omanlaisensa, hän hehkuttaa.

Joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

– Äärimmäisen hyvännäköisiä ja mielenkiintoisia persoonia on luvassa, Karvinen lupailee.

Kamerat seuraavat huvilan menoa jatkuvasti, ja Subilta sitä voi katsoa kuutena iltana viikossa tunnin verran. Lisäksi maanantai-iltaisin näytetään viikon koostejakso.

Briteissä sarjan tuorein kausi naulasi jopa yli neljä miljoonaa katsojaa illassa ruudun eteen. Kaudelle haki käsittämättömät 85 000 ihmistä.

Kohuja ja katsottavaa neljällä kaudella onkin riittänyt.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä.

Seksin määrä on hämmästyttänyt. Sitä on nähty ohjelman brittiversiossa jopa niin, että kaverit ovat seuranneet ja kommentoineet naapurisängyiltä ja taputtaneet lemminnän jälkeen.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä. Viime vuonna muuan pari päätyi itkien anelemaan jälkiehkäisypilleriä tuotantoyhtiöltä. Yhtiö suostui mutta antoi vihaisen mandaatin: se on ensi kerralla turvaseksiä tai talosta ulos.

Shirly Karvinen sanoo nauraen, että näin ei pitäisi Suomen versiossa käydä.

– Kyllä kannustimia suojattuun rakasteluun on. Näistäkin asioista on huolehdittu, juontaja kertoo.

Kohuja ja actionia hän uskoo suomalaiskaudelta löytyvän.

– Me suomalaiset osaamme kyllä räväyttää. Vanha uskomus, että me olisimme rajoittuneita ja hiljaisia ja omassa kuoressa, ei enää tänä päivänä pidä paikkaansa. Suomalaiset ovat avoimia, sosiaalisia ja rohkeita.

Tehtävänä rakkausrealityssa on pariutua ja selvitä parinsa kanssa kahdeksan viikkoa loppuun asti. Katsojat äänestävät suosikkipariaan, ja vähiten ääniä saavat joutuvat lähtemään. Voittajaparille on tiedossa 25 000 euron potti.

Big Brotherin ja Temptation Islandin sekoituksesta Love Islandin erottaa mobiilisovellus, jolla kotoa käsin pääsee ohjailemaan eloa villassa. Suosikkiparia myös äänestetään sovelluksella.

– Katsoja tulee olemaan isossa roolissa siinä, mitä huvilassa sinkkujen elämässä tapahtuu, Shirly Karvinen selittää.

Love Island Suomi, Sub klo 21.00