Saara Aallon ainutlaatuinen lahjakkuus paljastui jo Voice of Finlandin ensimmäisellä kaudella. Katso vaikka ylläolevalta videolta!

Viiden pisteen kysymys: minkä kappaleen Saara Aalto esitti ensimmäisessä The Voice of Finlandin (TVOF) Ääni ratkaisee -jaksossa?

Vastaus: Taking changes.

Joulupäivänä nähtävässä The Voice of Finland Special -erikoisjaksossa muistellaan ohjelman nostalgisia hetkiä. Mukana televisio-ohjelmassa on myös Saara Aalto, joka kilpaili ohjelman ensimmäisellä Suomen-kaudella.

Ensiesiintyminen vakuutti tuomarit täysin. Kaikki neljä tuomaria painoi I want you -nappia Saaran esityksen jälkeen.

– Aivan käsittämätön ääni, sanoi Paula Koivuniemi, jonka ihailevat ilmeet videolla kertovat jo paljon.

– Saara Aalto nosti riman kattoon, ylisti Elastinen.

– En yhtään ihmettelisi, jos olisit skaban voittaja, Michael Monroe hehkutti.

Saara Aalto nähtiin The Voice of Finlandin ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2012. Kuva: Sanoma-arkisto
Saara Aalto nähtiin The Voice of Finlandin ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2012. Kuva: Sanoma-arkisto

Sitten tuleekin neljän pisteen kysymys: kenet Saara valitsi tähtivalmentajakseen?

Vastaus: Michael Monroen.

Tähkä, Koivuniemi ja Elastinen harmittelivat paljon, kun Saara valitsi miehen valmentajakseen, sanoi Monroe.

Saara puolestaan kertoi, kuinka hän oppi laulamaan ennen kuin oppi edes puhumaan:

– Jotenkin se laulaminen ja musisointi ei oo ees ollu semmonen valinta, vaan se on vaan ollu aina.

Lue myös! Saara Aallon TVOF-valmentaja Michael Monroe kertoo, miksi Saara on supertähti

Saara sijoittui toiseksi TVOF-kisassa – ja viiden vuoden kuluttua hän nappasi jälleen kakkossijan. Tällä kertaa brittien X Factor -kisassa.

Me Naiset ja The Voice Finland -ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kuka sanoi, että perusruuan pitäisi olla mautonta? Pipsa ja Meri-Tuuli haluavat alentaa kansalaisten kokkailukynnystä.

IS TV-LEHTI: Samassa liemessä -uutuusohjelmassa kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi tekevät ruokaa rennolla otteella ja vastaavat katsojakysymyksiin.

– Ollaan huomattu, että meillä on paljon annettavaa ja helppoja reseptejä. Viime aikojen tv-ruokaohjelmissa on tehty paljon ravintolatyylistä ruokaa tai lautasannoksia. Haluttiin palata perinteeseen, jossa tehdään arkiruokaa. Haluamme alentaa kynnystä kokkailuun, tarjota vaikka maustamisidean. Tärkeää oli myös, että ohjelma on visuaalisesti kaunis, Meri-Tuuli Väntsi kuvailee.

Pipsa Hurmerinta on luonnehtinut Samassa liemessä olevan erityinen myös kaksikon läpänheiton takia.

– Kommunikointimme on rentoa ja luontevaa. Pipsa ei hienostele enkä minäkään, Väntsi komppaa.

He tapasivat catering-firmojensa kautta, kun katuruokabuumi rantautui Suomeen.

– Ymmärsin vihdoin löytäneeni kollegan, joka ymmärtää, mitä mun duuni on; osa sitä on siivota ja tiskata.

Alkujakso on nimeltäåän Ruuanlaiton ABC, ja toinen Juhlat. Siinä annetaan näyttelijä Sinikka Sokalle vinkkejä helposti tehtäviin tarjoiluihin ja synttäreillä Anna Puu laulaa.

– Vieraiksi otimme mukaan julkkiksia, joihin meillä on suhde – Sinikka on seinänaapurini, Anna Pipsan hyvä ystävä – sekä tavallisia ihmisiä.

Vastaatte katsojakysymyksiin. Mihin et itse osaisi vastata?

– Ananaksen leikkaamiseen ja kuorimiseen ei ole oikotietä. Pipsalla oli vastaus, johon totesin, että ”Ai, tuota en ole tajunnut”, paljastaa Väntsi.

 Samassa liemessä, AVA ke klo 20.00      

Jim Carreyn luoma draamakomedia repii huumorinsa 70-luvun stand up -klubien maailmasta.

IS TV-LEHTI: Koomikoiden elämää 1970-luvun Los Angelesissa kuvaava sarja Kuolen nauruun (I’m Dying Up Here, 2016–) on yhdistelmä näppärää sanailua, stand up -komiikkaa ja vakavaa draamaa – jopa kuolemanvakavaa. Sarja näyttää koomikot surullisina klovneina: hahmot ovat ristiriitaisia ja hankaliakin tyyppejä, jotka kilvoittelussa suosiosta näyttävät myös pimeämmät puolensa.

David Flebotte on kirjoittanut sarjan pohjautuen Los Angelesin viihdemaailmasta 70-luvulla kirjoittaneen toimittajan William Knoedelsederin kirjaan. Vuonna 2009 julkaistu kirja kertoi 70-luvulla syntyneen uuden viihdemuodon eli stand up -komiikan ja sen esitaistelijoiden, kuten Andy Kaufmanin, Richard Pryorin ja Jim Carreyn, noususta valokeilaan.

Yksi sarjan tuottajista onkin nykyinen megatähti Jim Carrey. Sarjassa on käytetty Carreyn omia kokemuksia, kuten myös Al Madrigalin, joka on osallistunut sarjan kirjoittamiseen. Madrigal myös näyttelee Edgar Martinezin roolin.

Sarjan hahmot pohjautuvat osittain todellisiin ihmisiin, mutta pääasiassa hahmot ovat fiktiivisiä.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta.

Esimerkiksi komiikan portinvartija, komediaklubin omistaja Goldie (Melissa Leo) perustuu legendaarisen The Comedy Store’s -klubin Mitzi Shoreen. 1972 avattu The Comedy Store oli länsirannikon keidas uusille komiikkakyvyille. Siellä aloittivat uransa muun muassa Jay Leno, David Letterman ja Robin Williams.

Sarja sijoittuu pääosin Goldien komediaklubille, jossa nuoret koomikot kurottavat kohti tähteyttä. Tavoitteena on ponnistaa komediaklubin lavalta The Tonight Show with Johnny Carson -tv-ohjelmaan ja sitä myötä koko Amerikan tavoittavaan tähteyteen.

Ensimmäisen jakson alussa yksi koomikoista saavuttaa tämän virstanpylvään, mutta pian häntä kohtaa tragedia. Tapahtumaketju sysää liikkeelle erilaisia reaktioita muussa porukassa.

Sarjaa on amerikkalaisissa arvioissa kritisoitu siitä, että se tarjoilee turhankin tutun tarinan. Suomalaisyleisölle tilanne on toinen: meille stand up -komiikan alkuajat eivät ole ennalta tuttua huttua.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta. Naiset ja etniset vähemmistöt joutuvat ponnistelemaan valkoisen miehen maailmassa.

Sarjasta on tekeillä toinen kausi.

 Kuolen nauruun, Sub ti klo 23.15