Tony Dunderfelt, Jason Lepojärvi ja Elina Tanskanen auttavat Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmannella kaudella sinkkuja rakkauden metsästämisessä. Kuva: MTV
Tony Dunderfelt, Jason Lepojärvi ja Elina Tanskanen auttavat Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmannella kaudella sinkkuja rakkauden metsästämisessä. Kuva: MTV

Suosikkiohjelma palaa ruutuun tiistaina.

Supersuosittu tosi-tv-ohjelma Ensitreffit alttarilla jatkuu tiistaina Ava-kanavalla. MTV julkisti juuri kolmannen kauden sinkut. Heidän kuvansa näet MTV:n jutusta. Tällaisia tyyppejä ohjelmaan osallistuu:

Heidi                                                                                           

31-vuotiasta Heidiä kuvaillaan taiteelliseksi ja tunteelliseksi. Hän työskentelee englannin ja espanjan opettajana yläasteella ja harrastaa muun muassa grafiikan piirtämistä, valokuvaamista ja salsatanssia. Heidi kertoo, että hänellä ovat sekä itku että nauru herkässä.

Heidi haluaisi löytää puolison, jonka kanssa voi nauraa, jakaa kiinnostavia asioita ja matkustaa. 

Milla

27-vuotias Millaa luonnehditaan sosiaaliseksi tyypiksi. Hän matkustelee paljon ja on asunut moneen kertaan ulkomailla. Milla on koulutukseltaan restonomi ja työskentelee lentokentällä.

Milla unelmoi suhteesta, jossa voisi viettää kumppanin kanssa hyvää arkea ja matkustaa yhdessä. Hän ei ole aikaisemmin asunut miehen kanssa tai ollut lähelläkään naimisiinmenoa.

Tiina

34-vuotias Tiina on esittelyn mukaan sanavalmis ja nauravainen. Neljä vuotta sitten seikkailunhaluinen Tiina teki yksin maailmanympärimatkan. Hän on koulutukseltaan BBA-tradenomi ja työskentelee pankissa.

Tiina toivoo löytävänsä kumppanin, joka on rehellinen sekä valmis kehittämään itseään ja yhteistä suhdetta. 

Mikko

30-vuotiasta Mikkoa kuvataan sosiaaliseksi, iloiseksi ja urheilulliseksi. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja työskentelee sijoitusasiantuntijana ja varainhoitajana. Mikko asuu rivitalossa pienellä paikkakunnalla kissansa Äijän kanssa.

Mikko haaveilee rakastavasta ja rakastettavasta vaimosta sekä perheestä.

– Toivottavasti voi sitten lapsille ja lapsenlapsille kertoa, miten mummo ja vaari tapas, Mikko pohtii. 

Kimmo

31-vuotias Kimmo luonnehtii itseään positiiviseksi, kiltiksi ja huumorintajuiseksi. Vapaa-ajallaan lentokentällä työskentelvä Kimmo  harrastaa liikuntaa, tapaa ystäviä ja lähtee reissuun aina, kun on mahdollisuus. 

Kimmo unelmoi ihanasta vaimosta ja lapsista.

Samuel

32-vuotiasta Samuelia kuvataan keskustan sykkeessä viihtyväksi liiketoiminnan kehityspäälliköksi. Hän on opiskellut tuotantotalouden ylemmän korkeakoulututkinnon ja työskennellyt muun muassa konsulttina.

Samuel haluaisi löytää avoimen ja tunneälyisen puolison, jonka kanssa rakentaa tasa-arvoinen suhde ja joka olisi myös paras kaveri.

Tervetuloa, puhuvat miehet!

Pian alkavan kauden asiantuntijat ovat kaikki uusia. Sinkkujen tukena ovat psykologi ja kirjailija Tony Dunderfelt, seksuaaliterapeutti ja logoterapeutti Elina Tanskanen sekä teologian tohtori ja rakkaustutkija Jason Lepojärvi.

– Parit ovat tulleet tositarkoituksella mukaan. Erityisesti voidaan huomioida ”puhuvat miehet”, eli he ovat keskustelevia, kuuntelevia ja tunteistaan puhuvia miehiä. He murtavat lopullisesti myytin suomalaisesta, tuppisuisesta, puhumattomasta miehestä, Dunderfelt kommentoi kilpailijoita elokuussa.

Ensitreffit alttarilla jatkuu Avalla tiistaina 6. syyskuuta kello 21.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kysely

Uskotko, että tv:ssä voi löytää rakkauden?

Kyllä.
Kyllä.
76.4%
En.
En.
23.5%
Ääniä yhteensä: 229

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00