Jos olisi pakko joutua jonkun potilaaksi, tohtori Monroe ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto.

Tohtori, josta kertova tv-sarja kantaa hänen sukunimeään? Teräväkielinen, nerokas lääkäri, joka kurmoottaa alaisiaan eikä kunnioita tippaakaan auktoriteetteja? No, sehän on tietysti Gregory House! Väärin, tällä kertaa valkoisessa takissa naljailee ja kiukuttelee mies nimeltä Gabriel Monroe. Sitä paitsi nyt ei olla USA:ssa vaan Englannissa. Monroeta voi kuitenkin täydellä syyllä sanoa brittien Houseksi; yhtäläisyyksiä on tarpeeksi eikä niin hienoon sarjaan vertaaminen sitä paitsi voi olla loukkaus.

On Housessa ja Monroessa toki erojakin. House oli yksinäinen susi, kun taas Monroella on sarjan alkaessa perhe. Housea ei juurikaan nähty tekemässä lääketieteellisiä toimenpiteitä, sillä hänen erikoisalaansa oli diagnostiikka, Monroe taas vetää joka jaksossa päälleen leikkaussalivermeet ja tökkii potilaitten aivoja. Hän on siis neurokirurgi. Suurin ero tohtoreiden välillä on kuitenkin heidän suhtautumisensa potilaisiin. House ei välittänyt ihmisistä, heillä oli arvoa vain lääketieteellisinä arvoituksina. Monroelle taas potilaat ovat tärkeitä, hän ystävystyy heidän kanssaan ja on valmis tekemään mitä tahansa heidän puolestaan. Se tekee hänestä lämpimämmän hahmon kuin House mutta totta puhuen myös vähän tylsemmän.

Monroeta esittää lukuisista sarjoista ja elokuvista (muun muassa Rakkautta ja rimakauhua sekä uudet Hobitti-leffat) tuttu James Nesbitt. Hänen karismansa riittää hommaan komeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joten uudelle lääkärille ei muuta kuin tervetuloa. Jos olisi pakko joutua jonkun potilaaksi, tohtori Monroe ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monroe, TV1 klo 21.35

Sisältö jatkuu mainoksen alla