Näissä missikisoissa arvioidaan neitosten taustalla näkyvää juttua.
Näissä missikisoissa arvioidaan neitosten taustalla näkyvää juttua.

Taas pääsee äänestämään, kenen möksä on kesäparatiiseista paratiisein.

Mökkien missikisan, Suomen kauneimman mökin, toinen kausi alkoi viime viikolla. Katsojat pääsevät jälleen äänestämään Laura Ruoholan esittelemistä mökeistä, ken on niistä kaikkein kaunein.

Mökkiesittelyjen perusteella voittajasta voi antaa jo jonkinlaisia ennusteita: sen sisustus on sävy sävyyn vaalea, siellä on vanhoja maalaisesineitä sopusoinnussa uudempien kalusteiden kanssa ja se on perheen emännän projekti. Miehet seisovat kuuliaisina vieressä todistamassa, että juu, vaimon projekti tämä on, mutta on tämä minunkin paratiisini.

Kun vielä muutama vuosi sitten mökkiprojekteja kutsuttiin epäimartelevasti "työleireiksi", nyt kukaan ei häpeä sitä, että hyvännäköisen mökin eteen nähdään aikaa ja vaivaa. Ei puhettakaan, että esittelykelpoisessa kesäasunnossa olisi 70-lukulaisia ryijyjä, elleivät sitten ole designia tai käytöstä poistettuja mänty- ja lastulevykalusteita.

Tänään nähtävässä toisessa jaksossa käydään mökeillä Lauttasaaressa, Kuopiossa ja Taivassalossa. Esittelyjen välissä sisustusasiantuntijat Mikko Vesanen ja Heli Thorén "arvioivat" eli kehuvat mökkejä.

Suomen kaunein mökki Nelonen ke klo 20.00

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.