Hinnalla millä hyvänsä -sarja pursuaa tämän hetken suosituimpia näyttelijöitä.

Jos MTV3:n kotimainen uutuusdraama jäi eilen näkemättä, tänään voi korjata tilanteen. Hinnalla millä hyvänsä on tämän hetken suosikkinäyttelijöillä miehitetty, ison käsikirjoitustiimin tuotos. Ensimmäisen jakson perusteella vähän vaikea sanoa, onko se lintu vai kala.

Sarja on nimetty draamaksi, joskin Armi Toivasen velmuilu ja Johanna Vuoksenmaan komedioilta kuulostava musiikki antaa koko ajan odottaa, että kohta tapahtuu jotakin hauskaa. Mitään kovin hauskaa ei tapahdu, eikä se puoleen kovin jännääkään, vaikka sellaista ensimmäisessä jaksossa yritetään rakentaa. Feel Good Inc. on sarjan keskipisteenä toimiva Toivasen, Pirjo Longan ja Kai Vaineen yhtiö, joka lupaa tehdä asiakkaansa onnellisiksi. Avausjaksossa lähinnä vakoillaan asiakasta ja toimitaan hänen selkänsä takana, mikä ilmeisesti on sitä hinnalla millä hyvänsä -toimintaa.

Ehkä sarja ensimmäisen jakson jälkeen jämäköityy, ja ainakin Toivasen ja Longan ammattitaitoista näyttelemistä on aina viihdyttävä katsella. Ensimmäisessä jaksossa nähdään muuten sellainenkin erikoisuus, kuin sauvakävelevä Kai Vaine.

Hinnalla millä hyvänsä, MTV3 klo 22.35

Lue lisää:

Näyttelijä Kai Vaine: ”Elämässäni on riittävästi sutinaa”

Armi Toivanen, milloin viimeksi teit jotain sopimatonta?

Kiire tuo Armi Toivasesta esiin kaksi pahetta

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.