Mira Luoti muokkasi Kasmirin Huonoo seuraa -hitin omaan elämäänsä sopivaksi. – Miran koko olemuksesta näki, että tekstin takana on aito, raaka tunne, Kasmir kommentoi.

Mira Luoti esitti Dannyn Vain elämää -päivänä kepeän Kesäkatu-hitin, mutta Kasmirin päivänä hänen biisivalintansa oli täysin erilainen. Mira valitsi biisikseen Huonoo seuraa.

”Pidin häntä isähahmona.”

– Mulla oli yläasteella sellainen vaihe elämässä, että olin aika sekaisin, koska mun musiikinopettaja kävi muhun käsiksi. En ollut ainut, mutta se on vasta nyt tullut esille. Luotin siihen ihmiseen ja pidin häntä isähahmona, ja hän käytti mun luottamusta väärin.

– Mulle tuli sellainen olo, että se ei riitä, että olen jotenkin hyvä, vaan mä halusin ennemminkin olla huono. Mulle tuli vähän häiriökäyttäytymistä ja sellaista, Mira muistelee tapahtumia, Mira kertoi jaksossa.

”Opettaja käytti mun hyväuskosuutta ja luottamusta hyväkseen.”

Tapahtumat vaikuttivat siihen, että Miran ja hänen ensirakkautensa, Happoradion kitaristi Mika ”AH” Haapasalon, tiet erkanivat.

– Olin hirveän rakastunut ja yritin kaikin keinoin hänen huomiota kalastella, mutta sitten tapahtui tosiaan tämä, että opettaja käytti mun hyväuskosuutta ja luottamusta hyväkseen. Sitten mun rakkauden kohde jatkoi eri suuntaan. Mulla on se kuva siitä ajasta, että olen mokannut kaiken. Kaikilla tarinoilla on aina puolensa. Henkilö, johon koitin silloin tehdä vaikutusta – niin mehän ollaan nykyään pariskunta.

Mira muokkasi alkuperäista kappaletta jonkun verran omaan tarinaansa sopivaksi. Rankka tarina ja esitys vetivät Kasmirin hiljaiseksi.

– Kyllä se tunteisiin ampaisi herkästi. Näki Miran koko olemuksesta, että tekstin takana todella on aito, raaka tunne. Oli pysäyttävä veto.

Mira on kertonut aikaisemminkin julkisuudessa, että oli yksi 30:sta, joka joutui yläasteikäisenä turkulaisen musiikonopettajan ahdistelemaksi. Lue lisää täältä.

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.