Ian McShanea kismittää vieläkin, että HBO ei jatkanut Deadwoodia. Kuva: Reuters
Ian McShanea kismittää vieläkin, että HBO ei jatkanut Deadwoodia. Kuva: Reuters

Harva asia maan päällä ärsyttää niin paljon kuin se, että television suosikkisarja, tuo arjen henkireikä, lopetetaan kesken kaiken.

Juuri kun yliluonnollinen, mystiseen hotelliin sijoittuva kauhudraama 666 Park Avenue alkoi muuttua kiinnostavaksi (siis aivan överiomituiseksi), sen esitys lopetettiin. Okei, pieni sarjatauko, sehän on ihan normaalia. Paitsi ettei sittenkään. Tovi myöhemmin ABC ilmoitti päättävänsä sarjan tekemisen sen kolmanteentoista jaksoon. 666 Park Avenueta voi muuten katsoa kesällä Subilla – tasan sen yhden kauden verran.

Eikä 666 Park Avenue ei ole ainoa laatuaan. Jos ihmettelit, mitä seuraaville sarjoille kävi, ne kokivat saman kohtalon.

1. Panttivangit. Suomessa rikosdraamaa Panttivangit (Hostages) esitettiin MTV3-kanavalla yhden kauden eli 15 jakson verran.

2. Carrien päiväkirjat. Sinkkuelämää-sarjasta tutun Carrien nuoruusvuosiin sijoittuva Carrien päiväkirjat (The Carrie Diaries) lopetettiin toisen tuotantokauden jälkeen. Sarjaa on näyttänyt Suomessa Sub ja sen toinen tuotantokausi nähdään kesällä.

3. Almost Human. Fox päätti lopettaa Lost-sarjan tehneen JJ Abramsin tuottaman televisiosarjan ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Sarja kertoi poliisipareista, joista toinen oli ihminen ja toinen androidi. Almost Human Subilla 9.6.

Näyttelijä Clea DuVall nähtiin Carnivàlessa. Kuva: Reuters

4. Carnivàle. Se HBO:n mielettömän sekava mutta kutkuttava kertomus kiertävästä sirkuksesta ja metodistisaarnaajasta. Carnivàlen suunnitellusta kuudesta kaudesta toteutettiin vain kaksi. HBO lopetti sarjan vuonna 2005, koska sen saama suosio oli ollut "vain hillittyä". Kaikki katsojissa heränneet kysymykset jäivät ilman vastauksia.

5. Kyle XY. Sarjassa alasti metsästä herännyt ja muistinsa menettänyt teinipoika yrittää selvittää, kuka hän on. Viimeisessä jaksossa Kylestä paljastuu vaikka mitä, muun muassa hänen isänsä henkilöllisyys, mutta siihenpä tarina sitten jäikin. ABC-kanava lopetti Kyle XY:n kolmen tuotantokauden jälkeen vuonna 2009.

6. Sukuvika. Sukuvika (Arrested Development) voitti useita Emmy-palkintoja, mutta silti FOX lopetti sen neljännen tuotantokauden jälkeen. Sarjan jatkoksi suunniteltiin pitkään elokuvaa, mutta sekään ei ole nähnyt päivänvaloa.

7. Firefly. Buffy-sarjan luojan Joss Whedonin länkkäriä ja scifiä yhdistelevä Firefly lopetettiin ensimmäiseen tuotantokauteen, koska se oli liian kallis eikä kerännyt tarpeeksi katsojia. Sarjan jatkoksi syntyi elokuva Serenity. Vielä kymmenen vuotta sarjan päättymisen jälkeen sen fanit toivovat jatkoa.

8. Deadwood. HBO:n suuren rahan länkkäri, julma ja synkkä Deadwood lopetettiin kolmanteen tuotantokauteen. Sarjan pääosaa näyttelevä britti Ian McShane on avautunut useaan otteeseen tulikivenkatkuisesti sarjan typistämisestä. Hänen mielestään tarina olisi tarvinnut vähintään kaudet 4 ja 5 päättyäkseen komeasti.

Eliza Dushku nähtiin Dollhousessa. Kuva: Reuters

9. Dollhouse. Myös tälle Joss Whedonin luomukselle kävi köpelösti. Eliza Dushkun tähdittämä scifi päätettiin lopettaa toiseen tuotantokauteen. Ainoastaan sarjan avauskausi on näytetty Suomessa.

10. Freeks and Geeks. 2000-luvun alussa nähty kulttisarja toimi muun muassa James Francon ja Seth Rogenin ponnahduslautana kuuluisuuteen. Freeks and Geeksiä tehtiin yksi tuotantokausi. Sarjan luoja Judd Apatow kertoi vielä muutama kuukausi sitten Variety-lehdelle olevansa katkera Freeks and Geeksin lopettamisesta.

Puuttuiko joku ärsyttämään jäänyt sarjalopetus listalta? Kommentoi ja kerro mielipiteesi!

Kaikki Me Naisten vinkit päivän televisioon löydät täältä.

Ensitreffit alttarilla -jakso saa kysymään, miksi kenenkään pitäisi väkisin pysyä yhdessä.

Tiistai-iltana näytetty Ensitreffit alttarilla -ohjelman jakso oli sarjan historian karmeinta katsottavaa. Se on paljon sanottu, kun muistaa, miten ahdistavaa oli seurata vaikkapa kolmannella kaudella mukana olleiden Heidin ja Mikon repivää riitelyä.

Eilisessä jaksossa nähtiin ihanien Aliisan ja Esan kriiseilevän, mutta se ei ollut jakson pahin tuskan aiheuttaja. Marin, Petrin ja psykologi Tony Dunderfeltin istunnon katseleminen aiheutti suorastaan fyysisiä oireita – eikä vika tällä kertaa todellakaan ollut Marin ja Petrin joustamattomuudessa.

Kertauksena: Marin ja Petrin hääpäivä sujui mukavasti, mutta hyvin nopeasti häiden jälkeen kävi ilmi, että vastavihityt eivät sovi toisilleen oikein millään tasolla. Ensin riideltiin kebabinsyönnistä ja nälvittiin nukkumaanmenoajoista, sitten alettiin ärsyyntyä ihan kaikesta toisessa ja lopulta otettiin asumusero

On aika paljon vaadittu, että Mari ryhtyisi ihailemaan puolisossaan elämää rajoittavaa rahkahulluutta.

Luontevana jatkumona aiemmille tapahtumille Mari kertoi eilen Tony Dunderfeltille, että pariskunta on päättänyt erota. Sekä Mari että Petri totesivat asiallisesti huomanneensa, etteivät sovi toisilleen. He olivat selvästi yhtä mieltä siitä, että ero on heille paras vaihtoehto. Näytti siltä, että kumpikaan ei halunnut tietoisesti loukata toista, eikä minkäänlaista jättäjä-jätetty-asetelmaa ollut havaittavissa. 

Harras toive

Tony Dunderfelt on ohjelman kuvaamisen jälkeen tehdyssä haastattelussa myöntänyt, että asiantuntijat olivat pettyneitä itseensä huomattuaan, ettei Marin ja Petrin parittaminen ollutkaan hyvä idea. Eilisessä jaksossa hän ei kuitenkaan hyväksynyt eropäätöstä noin vain, vaan yritti sinnikkäästi liimata Maria ja Petriä yhteen. 

Kun Petri kertoi korostaneensa hakuvaiheessa kovasti toivettaan liikunnallisesta puolisosta, Dunderfelt perusteli asiantuntijaraadin valintaa seuraavasti:

– Mun harras toive oli, että Petrin liikunnallisuus inspiroisi Maria, ja Mari voisi ikään kuin ihailla sitä, että Petri pitää huolta itsestään.

Ohjelman aiemmissa jaksoissa on selvinnyt, että ”itsestä huolen pitäminen” tarkoittaa Petrin kohdalla muun muassa omien vehnäproteiinijauheiden kuljettelua pitkin kaupunkia ja ulkona syömisestä kieltäytymistä maitorahkan takia. Petri on myös suoraan sanonut elävänsä keholleen.

On aika paljon vaadittu, että Marin kaltainen ihminen, jolla ei ilmeisesti ole erityisen intohimoista suhdetta treenaamiseen ja ruokavalion viilaamiseen, ryhtyisi ihailemaan puolisossaan juuri tätä elämää rajoittavaa rahkahulluutta. Mari sanoikin jaksossa napakasti, mutta ystävällisesti takaisin Dunderfeltille.

Mari ja Petri yrittivät eilisen jaksossa kertoa Tony Dunderfeltille, etteivät sovi toisilleen. Kuva: Mtv3
Mari ja Petri yrittivät eilisen jaksossa kertoa Tony Dunderfeltille, etteivät sovi toisilleen. Kuva: Mtv3

Samat tavoitteet

Dunderfelt yritti vielä jallittaa Maria ja Petriä samalle puolelle kysymällä heidän parisuhdeihanteistaan. Kun kumpikin mainitsi huumorintajun, Dunderfelt hihkaisi:

– Samat tavoitteet! Tätä mä epäilin, teillä on samat tavoitteet!

Mari kiirehti huomauttamaan, että heidän huumorintajunsa ovat osoittautuneet hyvin erilaisiksi. Jos hyvään avioliittoon riittäisi se, että molempia naurattavat jotkut, joskaan eivät samat, vitsit, erotilastot näyttäisivät aika erilaisilta. Petri totesi, että vaikka parilla on yhteistäkin, ei juttu tule toimimaan, koska kitkaa on liikaa. 

Sekään ei saanut Dunderfeltia luovuttamaan. Hän ryhtyi pohdiskelemaan, voisivatko kitkaa vielä analysoida ja voisivatko Mari ja Petri sietää toisiaan eroavaisuuksistaan huolimatta. Pariskunta pysyi onneksi tyynesti kannassaan.

Lue myös: Mitä Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat ajattelivat, kun naittivat Marin ja Petrin?

Miksi pitäisi olla yhdessä?

Se jäi kysymättä, miksi kahden ihmisen, jotka eivät halua olla yhdessä, pitäisi olla yhdessä. Osa televisionkatsojista voi miettiä, ovatko Petri ja Mari yrittäneet tarpeeksi. Mutta kun pariskunnalla ei ole lapsia, yhteistä historiaa, yhteisiä taloudellisia sitoumuksia eikä edes mitään lämpimiä tunteita toisiaan kohtaan, miksi heidän pitäisi vielä yrittää? Ei kai kenenkään pidä tekohengittää ahdistavaa avioliittoa vain siksi, että on sattunut suostumaan mukaan tositelevisio-ohjelmaan.

Jos jotakin voimme Petrin ja Marin tarinasta oppia, niin sen, että joskus ero on parasta, mitä suhteelleen voi tehdä.

Ohjelman perusteella Mari ja Petri ovat ihan mukavia ihmisiä, kunhan heidän ei tarvitse olla toistensa kanssa tekemisissä. Eroamalla he antavat itselleen mahdollisuuden olla onnellisia yksin tai jonkun muun kanssa. Marin ja Petrin eron vastustaminen kertoo siitä, etteivät kaikki vieläkään usko, että ero on ok, vaikkei kumpikaan osapuoli olisi pettävä ja väkivaltainen sekopää.

Jos jotakin voimme Petrin ja Marin tarinasta oppia, niin sen, että joskus ero on parasta, mitä suhteelleen voi tehdä. Kun telkkarissa on nyt nähty runsaasti ohjelmia, jossa pariskunnat yrittävät pysyä yhdessä, olisiko seuraava kiinnostava konsepti nimeltään vaikka ”Pitäisikö erota?”

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?