Ian McShanea kismittää vieläkin, että HBO ei jatkanut Deadwoodia. Kuva: Reuters
Ian McShanea kismittää vieläkin, että HBO ei jatkanut Deadwoodia. Kuva: Reuters

Harva asia maan päällä ärsyttää niin paljon kuin se, että television suosikkisarja, tuo arjen henkireikä, lopetetaan kesken kaiken.

Juuri kun yliluonnollinen, mystiseen hotelliin sijoittuva kauhudraama 666 Park Avenue alkoi muuttua kiinnostavaksi (siis aivan överiomituiseksi), sen esitys lopetettiin. Okei, pieni sarjatauko, sehän on ihan normaalia. Paitsi ettei sittenkään. Tovi myöhemmin ABC ilmoitti päättävänsä sarjan tekemisen sen kolmanteentoista jaksoon. 666 Park Avenueta voi muuten katsoa kesällä Subilla – tasan sen yhden kauden verran.

Eikä 666 Park Avenue ei ole ainoa laatuaan. Jos ihmettelit, mitä seuraaville sarjoille kävi, ne kokivat saman kohtalon.

1. Panttivangit. Suomessa rikosdraamaa Panttivangit (Hostages) esitettiin MTV3-kanavalla yhden kauden eli 15 jakson verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Carrien päiväkirjat. Sinkkuelämää-sarjasta tutun Carrien nuoruusvuosiin sijoittuva Carrien päiväkirjat (The Carrie Diaries) lopetettiin toisen tuotantokauden jälkeen. Sarjaa on näyttänyt Suomessa Sub ja sen toinen tuotantokausi nähdään kesällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Almost Human. Fox päätti lopettaa Lost-sarjan tehneen JJ Abramsin tuottaman televisiosarjan ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Sarja kertoi poliisipareista, joista toinen oli ihminen ja toinen androidi. Almost Human Subilla 9.6.

Näyttelijä Clea DuVall nähtiin Carnivàlessa. Kuva: Reuters

4. Carnivàle. Se HBO:n mielettömän sekava mutta kutkuttava kertomus kiertävästä sirkuksesta ja metodistisaarnaajasta. Carnivàlen suunnitellusta kuudesta kaudesta toteutettiin vain kaksi. HBO lopetti sarjan vuonna 2005, koska sen saama suosio oli ollut "vain hillittyä". Kaikki katsojissa heränneet kysymykset jäivät ilman vastauksia.

5. Kyle XY. Sarjassa alasti metsästä herännyt ja muistinsa menettänyt teinipoika yrittää selvittää, kuka hän on. Viimeisessä jaksossa Kylestä paljastuu vaikka mitä, muun muassa hänen isänsä henkilöllisyys, mutta siihenpä tarina sitten jäikin. ABC-kanava lopetti Kyle XY:n kolmen tuotantokauden jälkeen vuonna 2009.

6. Sukuvika. Sukuvika (Arrested Development) voitti useita Emmy-palkintoja, mutta silti FOX lopetti sen neljännen tuotantokauden jälkeen. Sarjan jatkoksi suunniteltiin pitkään elokuvaa, mutta sekään ei ole nähnyt päivänvaloa.

7. Firefly. Buffy-sarjan luojan Joss Whedonin länkkäriä ja scifiä yhdistelevä Firefly lopetettiin ensimmäiseen tuotantokauteen, koska se oli liian kallis eikä kerännyt tarpeeksi katsojia. Sarjan jatkoksi syntyi elokuva Serenity. Vielä kymmenen vuotta sarjan päättymisen jälkeen sen fanit toivovat jatkoa.

8. Deadwood. HBO:n suuren rahan länkkäri, julma ja synkkä Deadwood lopetettiin kolmanteen tuotantokauteen. Sarjan pääosaa näyttelevä britti Ian McShane on avautunut useaan otteeseen tulikivenkatkuisesti sarjan typistämisestä. Hänen mielestään tarina olisi tarvinnut vähintään kaudet 4 ja 5 päättyäkseen komeasti.

Eliza Dushku nähtiin Dollhousessa. Kuva: Reuters

9. Dollhouse. Myös tälle Joss Whedonin luomukselle kävi köpelösti. Eliza Dushkun tähdittämä scifi päätettiin lopettaa toiseen tuotantokauteen. Ainoastaan sarjan avauskausi on näytetty Suomessa.

10. Freeks and Geeks. 2000-luvun alussa nähty kulttisarja toimi muun muassa James Francon ja Seth Rogenin ponnahduslautana kuuluisuuteen. Freeks and Geeksiä tehtiin yksi tuotantokausi. Sarjan luoja Judd Apatow kertoi vielä muutama kuukausi sitten Variety-lehdelle olevansa katkera Freeks and Geeksin lopettamisesta.

Puuttuiko joku ärsyttämään jäänyt sarjalopetus listalta? Kommentoi ja kerro mielipiteesi!

Kaikki Me Naisten vinkit päivän televisioon löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla