Miten Saga mahtaa pärjätä ilman ainoaa ystäväänsä Martinia? Se selviää tänään, kun Silta-sarjan uudet jaksot alkavat. Kuva: Venetsia/ Yle
Miten Saga mahtaa pärjätä ilman ainoaa ystäväänsä Martinia? Se selviää tänään, kun Silta-sarjan uudet jaksot alkavat. Kuva: Venetsia/ Yle

Huippusuosittu Silta jatkuu tänään! Sarjan pääkäsikirjoittaja paljastaa kiinnostavia yksityiskohtia sarjan tekemisestä.

Nyyh, Martin on poissa!

Silta-sarjan fanille on luvassa ristiriitainen ilta. Toisaalta riemua tuottaa se, että loistava sarja jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoilla. Toisaalta surettaa, voiko ohjelma olla entisellään ilman sen karismaattista miespääosaa, Kim Bodnian näyttelemää Martin Rohdenia. Viime kauden päätteeksihän Saga (Sofia Helin) passitti tanskalaisen työparinsa vankilaan murhasta.

Sarjan pääkäsikirjoittaja Hans Rosenfeldtin mukaan Martinia ei varsinaisesti edes päätetty poistaa sarjasta.

– Ei vain syntynyt yhtenäistä ajatusta siitä, miten hahmo olisi 3. kaudella mukana ja niinpä Kim Bodnia päätti, että hän siirtyy mieluummin muihin projekteihin. Tilanteeseen ei liittynyt sen kummemmin draamaa – Bodnian ja sarjan tekijöiden välit ovat edelleen hyvät, Rosenfeldt kommentoi Facebookissa, kirjoittaa sarjaa Suomessa esittävä Yle.

Rosenfeldt paljasti myös muita kiinnostavia yksityiskohtia sarjan tekemisestä. Esimerkiksi käsikirjoittajat kehittävät hahmojen henkilökohtaiset tarinat ja rikosjuonen erikseen.

– Kun molemmista on selvillä, millaisia tarinoita halutaan kertoa, käsikirjoittajat varmistavat, että tarinat toimivat myös keskenään. Molemmat ovat yhtä tärkeitä, mutta hieman eri tavoin: rikostarina pitää mielenkiinnon sarjan aikana ja hahmojen suhteet ja henkilökohtaiset tarinat muistetaan jälkeenpäin, Rosenfeldt kertoo.

Entä oletko koskaan miettinyt, miten sarjan juonet syntyvät? Rosenfeldtin mukaan se tapahtuu näin: käsikirjoittajat kokoontuvat porukalla johonkin mukavaan hotellihuoneeseen, jossa sitten yhdessä työstetään juoni koko tuotantokaudelle. Jokaisesta jaksosta kirjoitetaan useita versioita, joita myös tuottajat, ohjaajat ja televisioyhtiöt kommentoivat.

Ja niin syntyy muun muassa Saga Norénin tarina, jonka menneisyydestä kuulemma paljastetaan tällä kaudella aiempaa enemmän.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00