Sarjassa päästään kurkistamaan myös huippumyyjien arkeen.

Kuka tekee työkseen Suomen vieroksutuinta ammattia eli puhelinmyyntiä? Se selviää FOXin uudessa sarjassa, jossa seurataan arkea sekä harmaassa Helsingissä että sivukonttorissa aurinkoisessa Malagassa, jonne pääsevät vain ammattikuntansa valiot. Tää voi olla kova!

PS: Sarjan hästäkki-hässäkkä-nimen risuaitojen tilalle löytyy aina nopeasti sopiva kirjainyhdistelmä.

Näin FOX-kanava esittelee uuden, ennakkomainosten perusteella puheenaiheeksi nousevan sarjansa tähtiä:

* Miksu on nuori ja itseoppinut bisnesmies. Hän johtaa firmaansa omalla hämmentävän persoonallisella tavallaan. Miksu ei jää koskaan sanattomaksi, ja häneltä löytyy ratkaisu kaikkeen mahdolliseen. Tavoitteena hänellä on laajentaa bisnestään ja perustaa toinen toimisto Malagaan. Homma ei kuitenkaan ole ihan niin helppo kuin voisi olettaa. Oman haasteensa kiireiselle liikemiehelle tuovat Malagan tarjoamat monet houkutukset.

* Edu työskentelee Miksun oikeana kätenä ja tulkkina myyntipäällikön tittelillä. Hänen asiallisen varma lähestymistapansa on täysi vastakohta Miksun ideologialle. Tästä luottopakista Miksu ei halua luopua mistään hinnasta. Lisämausteen työyhteisöön tuo Edun alaisena työskentelevä Maria, jonka kanssa Edu seurustelee. He ovat muuttamassa Malagaan yhteistä pesää rakentamaan.

* Maria on koko toimiston aggressiivisin ja varmasti äänekkäin myyjä. Hän ei jää missään vaiheessa kuulumatta tai näkymättä. Maria seurustelee Edun kanssa, ja työpaikkaromanssin tuloksena odottaa pariskunnan yhteistä lasta. Maria on muuttamassa Edun ja Teppo-koiran kanssa Malagaan, josta heillä on haaveena hankkia oma asunto ja muuttaa pysyvästi Espanjan lämpöön.

* Jere nauttii elämästään Malagan lämmössä ja oluthanojen ääressä. Hänellä on kuitenkin kaksi ongelmaa. Jere on jatkuvasti vaarassa saada kenkää unelmakaupungistaan, koska itse työnteko ja sähkösopimusten kauppaaminen ei oikein suju. Toinen ongelma on krooninen naisen puute, johon Jere yhdessä Miksun kanssa yrittää keksiä omalaatuisia ratkaisuja.

* Essi vihaa puhelinmyyjiä yli kaiken, mutta päätyy itse sellaiseksi Malagan houkutusten viettelemänä. Essi kamppailee jatkuvasti saadakseen myyntinsä ja motivaationsa kuntoon Espanjan auringon tarjotessa liian hyviä bikinikelejä.

##### puhelinmyyjät! FOX klo 21.00

– En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna, 26, kommentoi isänsä järjestämää yllätystä.

Suomi Love -ohjelman toisessa jaksossa nähtiin ja kuultiin lauantaina taas koskettavia tarinoita ja esityksiä. Yksi jakson liikuttavimmasta hetkistä oli, kun kempeleläinen Simo halusi ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Hennan ja hänen perheensä elämä ei ole ollut helppoa viime vuosina. Vuonna 2014 Hennan raskausoireet paljastuivat kallonpohjan syöpäkasvaimeksi. Lue lisää:

Jaksossa Simo-isä järjesti tyttärelleen yllätyksen: Henna pääsi kuuntelemaan livenä suosikkibiisinsä, Haloo Helsingin Vapaus käteen jää.

”Nyt kun on jaksamista sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena, Simo kertoi jaksossa.

Haloo Helsingin Ellin tekemät sanat sopivat Hennan elämään, jossa on ollut niin ala- kuin ylämäkiäkin.

Kun elämässä kaiken menettää
silloin vapaus on ainut mitä käteen jää
on ylämäki raskas askeltaa
mutta alamäkeen liian usein katoaa
jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa
ei muistojen päälle kulta kerrosta saa
hymyile tai itket kuinka vaan
ole hetki niin kuin huomista ei olisikaan,
kertosäkeessä lauletaan.

Henna liikuttui isänsä järjestämästä yllätyksestä.

– Ihan meni sanattomaksi, ja itku pääsi. En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna kertoi esityksen jälkeen.

Jos et nähnyt Simon yllätystä ja Haloo Helsingin esitystä, katso se tästä:

 

 

Kun entiset kommunistit tapaavat ruokakurssilla selviää, että kaikki nuoruuden ihanteet ovat hävinneet.

IS TV-LEHTI:  Alkukesän aurinkoisena päivänä lehti on koivussa kauneimmillaan, ja ilmassa leijailee alkavan suven toivo. Rauhallisessa suomalaisessa maalaismaisemassa kulkee venäläisen ajoneuvovalmistajan vanha auto. Se kulkee hitaasti, mutta vie määränpäähän kaksi nauravaa matkaajaa.

Maailmalla asustelleen Natalian (Kaija Pakarinen) ja porvarillisen rouvan Veeran (Riitta Havukainen) perässä huomattavasti paremmalla ja uudemmalla kulkupelillä kruisailee Veeran aviomies, rahalle arvoa antava Tom (Antti Virmavirta).

Kolmikko on matkalla nuoruuden toverinsa Katjan (Heidi Herala) kartanohotellille. Heitä odottavat nuorena musiikkitaidoillaan naisia hurmannut, sittemmin rauhan löytänyt Ilja (Taneli Mäkelä), salaisuutta kantava Miska (Sari Mällinen) ja suorapuheinen Juri (Erkki Saarela).

He näkivät toisensa viimeksi kesälukiossa 70-luvulla ollessaan vasemmistoaatteen omaavia nuoria.

Venäläisen ruoan kurssi kokoaa heidät yhteen nyt, 40 vuotta myöhemmin elokuvassa Nuoruustango. Nopeasti ruokaperinteet unohtuvat, kun muistot ja nuoruuden kiihko tulevat pintaan. On aika selvittää asioita ja paljastaa salaisuuksia.

Nuoruustango pohjautuu Heidi Köngäksen ja Taina Westin Kalliolle kukkulalle -tv-elokuvaan (1993). Yle Areenassa katseltavissa oleva Kalliolle kukkulalle sijoittuu 70-luvulle, jolloin valveutunut nuoriso tiesi, kenen joukoissa seistään.

”Tajusin, ettei Suomesssa ole juurikaan puhuttu, mitä meille tapahtui 90-luvun alussa, kun koko sosialistinen maailmanleiri romahti.”

Kun Heidi ja Taina kirjoittivat kommunistipoliitikon elämästä kertovaa Punainen kolmio -draamasarjaa (2015), heille tuli samalla idea tehdä elokuva siitä, mitä Kalliolle kukkulalle -nuorille kuuluu nyt kuusikymppisinä.

– Tajusin, ettei Suomesssa ole juurikaan puhuttu, mitä meille tapahtui 90-luvun alussa, kun koko sosialistinen maailmanleiri romahti. Huomasin, että ihmiset ovat jääneet vähän hämmennyksen valtaan, koska on käsittelemättömiä asioita, Nuoruustangon ohjaaja Heidi Köngäs sanoo.

Elokuvassa 70-luvun vasemmistoaatteen nuoret pohtivat Neuvostoliiton hajoamisen merkitystä. Merkityksellisempiä ovat kuitenkin vuosikymmenien henkilökohtaiset asiat.

Kiertolaisena maailmalla elänyt Natalia on yksi, jolla on selvittämättömiä juttuja menneisyydestä.

– Selvittämättömät asiat ovat suuri taakka. Ei pitäisi odottaa, vaan ottaa ratkaiseva askel, kun on vielä aikaa, Kaija Pakarinen miettii.

”Oli viitekehyksenä kommunismi tai mikä tahansa, loppupeleissä ihmiset kaipaavat rakkautta ja hyväksytyksi tulemista.”

Elokuva pisti näyttelijät pohtimaan monenlaista.

– Iän myötä on tajunnut, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä. Oli viitekehyksenä kommunismi tai mikä tahansa, loppupeleissä ihmiset kaipaavat rakkautta ja hyväksytyksi tulemista, Riitta Havukainen sanoo.

Kaija kertoo olevansa onnellinen roolihenkilönsä puolesta.

– Natalia on itseäni pidemmällä siinä, että on päässyt turhasta eroon. Mitä kevyemmillä materialistisilla kantamuksilla elämäänsä elää, sitä enemmän voi tulla oikeasti tärkeää sisältöä. Se juuri ratkaisee näillä kilometreillä, Kaija muistuttaa.

”Kroppa vanhenee, mutta sielu käy aina vaan rippikoulua”

Hurtin huumorin avulla Nuoruustango on oiva muistutus, että niin kauan kuin henki pihisee, on toivoa.

– Ei ole syytä ajatella, että elämä loppuisi tietyn ikäisenä. Kroppa vanhenee, mutta sielu käy aina vaan rippikoulua, ohjaaja nauraa.

Kotikatsomo: Nuoruustango, TV1 su klo 21.05